Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze založit Merge replikaci

Zdravím, mám takový problém. Měl jsem vytvořenou merge replikaci mezi sql server 2000 a sql server 2000. Najednou mě začala ale blbnout po tom co jsem přeinstalovat sql server 2000 na jednom pc. Proto jsem dal disable publishing k zrušení merge replikace. Merge replikace se sice zrušila ale nesmazali se všechny tabulky a indexy v databázi. V tu chvíli nešlo v databázi nijak upravovat data. Musel jsem proto zrušit z databáze všechny tabulky a indexy které se se nesmazali ručné způsobem drop table.
Pokud chci server založit jako publishera tak to normálně jde, vytvoří to databázi distribution , pokud chci ale založit publikaci nad databází píše mi to : invalid object name 'sysmergepublications'.
Zkoušel jsem pohledat něco na internetu, ale všechny rady které tam byli jsem vyzkoušel ale nic nepomohlo. Proto budu muset asi přeinstalovat celý sql server což se mi teda vůbec nechce. Setkal se s tímto problémem někdo, a poradil by mi jak to vyřešit jinak. Předem díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Vážně se s tím nikdo nesetkal ? Nelze založit publikaci ani v jiné databázi ani když založím novou.… poslední
Williem 02.08.2007 14:51
Williem

Vážně se s tím nikdo nesetkal ? Nelze založit publikaci ani v jiné databázi ani když založím novou. Projel jsem pomoci dbcc checkcatalog('databasename') katalog a našel jsem chyby v té databázi co chci replikovat, ale i když jsem je opravil, tak to žádný efekt nemělo. Nejspíš to bude něco v databázi master a na ní závislé databáze tempdb, msdb, model. Když zkusím vytvořit merge replikaci pomoci exec sp_addmergepublication 'publicationname', tak mi to vypíše chybu : Server: Msg 208, Level 16, State 1, Procedure sp_addmergepublication, Line 489. Invalid object name 'sysmergepublications'.
Projížděl jsem proceduru krok po kroku ale nic jsem nenašel, kdybych aspoň věděl číslo raiserror, pak bych projel všechny storovačky a možná i dospěl k výsledku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru