Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podle čeho vybírat sluchadla

pleteš si dojmy, nebo jste měli hloupé učitele bazírující na věčných pravdách místo na inteligenci.

dejme tomu že výstupní impedance nejakého zesilovače je malá, neměřitelná, nebo 1 ohm*.
teoretický nejvyšší výkon bych z něj tedy mohl dostat, pokud to integrované omezení proti zkratu + kapacita baterek + reálná existující sluchátka dovolí - zatížit je neexistujícími 1 ohm sluchátky abych vzorně dostál dogmatické modle o přenosu největšího výkonu - anebo je někde chyba.

abychom ji dlouho nehledali - asi nikdy nepotřebuju vyždímat teoreticky největší výkon (zvláště když pro poslech hudby ve sluchátkách stačí pár miliwatt), ale protože ty baterky do toho krámu platím, uvítám spíš vyšší účinnost - asi je to pro někoho objev, ale není to totéž.

a úplně pod čarou - vzhledem k příkonu celého zařízení s pamětí a displejem mi může být ukradená i účinnost sluchátkového zasilovače.

*) pokud bych náhodou zjistil, že jako ochranu proti zkratu používá zesilovač zároveň linearizační odpory 16ohm, znamená to že sluchátka mají mít jen takovou impedanci a jiná se nehodí? při obvyklém napájení z baterek či aku cca 3v budu mít 1.5Vpp, to odpovídá asi 0.5Vef, a dostanu 20mW. při 32ohm si zas trochu polepším s amplitudou 2Vpp ~ 0.7Vef dají cca 15mW - čili asi podobná legrace.
jen pokud jsem opravdu ohluchlým diskofilem, musím vybírat i podle citlivosti aby bylo něco slyšet, my ostatní můžem vybírat jen podle toho co se nám líbí.
tolik zároveň k tomu jestli jsou papírové parametry "lepší" nebo "horší"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny