Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WinRAR

Zdravim...
Muze mi nekdo poradit jak mam zalozit archiv WinRARu,ktery by mel mensi kB,nez puvodni data?
Dekuju za radu!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fotky jpg velikostně zmenšíš jedině snížením kvality třeba v nějakém prohlížeči obrázků, případně je…
Fuente 17.05.2008 22:33
Fuente
png dokáže dále zmenšit jiný typ obrázků, ale ne fotku. protože používá bezeztrátovou kompresi, bude…
lední brtník 18.05.2008 12:16
lední brtník
A jéje, to jsem psal po návratu ze srazu. S každým tvým písmenem souhlasím. poslední
Fuente 19.05.2008 10:22
Fuente

png dokáže dále zmenšit jiný typ obrázků, ale ne fotku. protože používá bezeztrátovou kompresi, bude vždy větší než fotka v jpg. pokud už je obrázek "zničený" do jpg, ani nemá smysl ho dále převádět do jiného formátu; bude jen větší a kvalita se zpět nevrátí.
png je samozřejmě skvělý na jednoduché plochy/texty ve 256 barvách, ty naopak jpg viditelně poškodí artefakty na přechodech a rozmazáním písma - a díky těmto artefaktům je jednoduchý obrázek v jpg nakonec nesmyslně velký. taky se png hodí na originální printscreeny v neoptimalizovaných=plných barvách (vložené ze schránky), jejich plynulé přechody dokáže inteligentně komprimovat, a v tomto jediném srovnatelném případě tuším dokáže být menší než jpg.

jak píšeš, je možné jedině nastavit ještě vyšší kompresi v jpg, ale rozumnější než dále ničit fotky s neostrými detaily, jen aby se mi 50 debilních fotek vešlo jako obrovská příloha mailu, je fouknout všechny jako jediný .zip soubor (nastavení bez komprese!) na nějaké www.ulozto.cz, a poslat jen odkaz ke stažení.
ale kráťovo řešení bývá ve většině případů nejlepší.

já jsem řešil trochu opačný případ: potřeboval jsem fotky nějakých zařízení, kde by zůstaly ostře vidět detaily (popisy na součástkách). nakonec se nejvěrnějším zobrazením při nejmenší velikosti a zachováním detailů ukázal jpg s nízkou nastavenou kompresí (asi 10).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru