Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WinRAR

png dokáže dále zmenšit jiný typ obrázků, ale ne fotku. protože používá bezeztrátovou kompresi, bude vždy větší než fotka v jpg. pokud už je obrázek "zničený" do jpg, ani nemá smysl ho dále převádět do jiného formátu; bude jen větší a kvalita se zpět nevrátí.
png je samozřejmě skvělý na jednoduché plochy/texty ve 256 barvách, ty naopak jpg viditelně poškodí artefakty na přechodech a rozmazáním písma - a díky těmto artefaktům je jednoduchý obrázek v jpg nakonec nesmyslně velký. taky se png hodí na originální printscreeny v neoptimalizovaných=plných barvách (vložené ze schránky), jejich plynulé přechody dokáže inteligentně komprimovat, a v tomto jediném srovnatelném případě tuším dokáže být menší než jpg.

jak píšeš, je možné jedině nastavit ještě vyšší kompresi v jpg, ale rozumnější než dále ničit fotky s neostrými detaily, jen aby se mi 50 debilních fotek vešlo jako obrovská příloha mailu, je fouknout všechny jako jediný .zip soubor (nastavení bez komprese!) na nějaké www.ulozto.cz, a poslat jen odkaz ke stažení.
ale kráťovo řešení bývá ve většině případů nejlepší.

já jsem řešil trochu opačný případ: potřeboval jsem fotky nějakých zařízení, kde by zůstaly ostře vidět detaily (popisy na součástkách). nakonec se nejvěrnějším zobrazením při nejmenší velikosti a zachováním detailů ukázal jpg s nízkou nastavenou kompresí (asi 10).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny