Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ADSL O2

Zdravím.Nevíte někdo proč O2 účtuje při požádání zákazníkem o snížení rychlosti připojení 1376 Kč s dph.Při zvýšení je to zdarma. V 02 to rozumě nedokáže nikdo vysvětlit.Poraďte někdo nějakého solidního poskytovatele internetu.Dík předem.

Předmět Autor Datum
Snížení rychlosti? Týká se to i snížení ceny za poskytnutí připojení? Pokud ano, tak je to taková "m…
Prasak 20.05.2008 14:08
Prasak
Ano,týká se to i snížení ceny za poskytnutí připojení.Jináč s Tebou souhlasím.Bydlím ve Svitavách (…
kopeček 20.05.2008 14:18
kopeček
Svitavy? Pokud vím, tak tam by mohl působit WiFi provider Unet Je tam jedno malý omezení - 1GB přene…
Prasak 20.05.2008 15:15
Prasak
Stalo se to jedné mé známé taky. Měla vyšší rychlost i kvůli většímu množství přenesených dat a po z…
Petra1 20.05.2008 14:26
Petra1
Díky za velmi dobrou radu. Pavel.
kopeček 20.05.2008 14:34
kopeček
že kdo se ozve, tak mu ho vrátí, kdo se neozve - platí To je přesně vystižené chování této firmy už…
strejdabrabenec 20.05.2008 14:54
strejdabrabenec
Telefonica je fakt supr. Nam poslali balickovy-SPAM, modem zadarmo. Tak uplne zadarmiko nebyl, prevz…
Alfonz.SPO 20.05.2008 14:40
Alfonz.SPO
Plně souhlasím, aby byl člověk furt ve střehu. Jenže ať je to tak či onak, nakonec jsme jejich ADSL…
Petra1 20.05.2008 14:54
Petra1
Ještě jednou děkuji Všem za názory. Pavel. poslední
kopeček 20.05.2008 15:17
kopeček

Snížení rychlosti? Týká se to i snížení ceny za poskytnutí připojení? Pokud ano, tak je to taková "malá pokuta" za to, že někdo chce platit vyděračům míň a možná tak trochu ochrana proti tomu, aby zákazníci neměnili rychlost podle toho, jak se jim to hodí, třeba každej tejden.

Poskytovatele ti neporadíme, páč nevíme, kde bydlíš.

Stalo se to jedné mé známé taky. Měla vyšší rychlost i kvůli většímu množství přenesených dat a po zrušení FUP to ztratilo význam. Tak si požádala o snížení rychlosti a najednou poplatek jako hrom. Volala tam a hrozila zrušením linky a bylo jí řečeno ať daný poplatek za snížení rychlosti reklamuje a v příštím vyúčtování jí bude vrácen (odečten). Zkus se ozvat - písemně a možná budeš mít taky štěstí. Reklamuj tento poplatek jako neodůvodněný a argumentuj jeho nenalezením ve smlouvě s O2 a solidností poskytovatele, prostě takové ty výhrůžné bláboly. Jen mě na celé věci mrzí to, že kdo se ozve, tak mu ho vrátí, kdo se neozve - platí. Jestli to zabere v tvém případě ti ale zaručit nemohu, budu držet palce.

že kdo se ozve, tak mu ho vrátí, kdo se neozve - platí

To je přesně vystižené chování této firmy už od dob Telecomu. Kdysi nabízeli ještě jako Telecom internet na 14 dní zdarma na zkoušku. Jelikož jsem ještě úpěl pod vytáčeným připojením a netrpělivě čekal na wifi, vzali jsme si to i se sousedem, že si zasurfujeme a vrátíme. Oba jsme modem vrátili na den přesně, oba jsme dostali fakturu za pozdní vrácení-nafakturovali nám modem. Oba jsme to reklamovali, nezaplatili. Počítám že spousta lidí neměla nervy se s nimi dohadovat a radši to zaplatili. Ještě že už s O2 nemusím mít nic společného.

Telefonica je fakt supr.
Nam poslali balickovy-SPAM, modem zadarmo. Tak uplne zadarmiko nebyl, prevzetim tohoto balicku, jsme se udajne zavazali ke smlouve na Internet Expres (samoinstalacni balicek), ale hlavni je, ze nikdo to z nas neobjednal. V prosinci vracen, v lednu to uctovali, reklamace, v unoru take uctovani, reklamace, ted uz je to OK. Obchodni praktiky, jake by v MS zavideli. Treba slo o hudbu budoucnosti.....A nebojte se, bude hur !!

Plně souhlasím, aby byl člověk furt ve střehu. Jenže ať je to tak či onak, nakonec jsme jejich ADSL zvolili, protože přes místní Wifi nám absolutně nefungovalo účetnictví. S hlavním serverem se muselo komunikovat po internetu a příšerná nestabilita a neochota provozovatelů to s námi řešit, nás víceméně donutila zvolit toto řešení a od té doby je vše bez problémů.
Teď budu zkoušet tu jejich internetovou telefonii, protože volat celý měsíc neomezeně na pevné linky za 180,- Kč je zajímavá nabídka. Pak vám poreferuji jestli to funguje tak jak mi slibovali. Naštěstí mám neomezenou zkušební dobu na její zrušení bez jakéhokoliv poplatku.;-)Napsáno přímo ve smlouvě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru