Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ktery jazyk nisi tridy zvolit

Dobry den
Chtel bych se zeptat nejakeho uzivatele co nekdy realne programoval nebo se programovat ucil, ktery programovaci jazyk bych mel zvolit.
Je mi 29, s programovanim nemam zadnou zkusenost az na zcela opravdovy zaklad HTML, kde dokazu maximalne udelat jednoduchou statickou stranku.
Programovaci jazyk hledam proto abych se naucil a pochopil logiku programovani, deklarovani a podobne.
PS : Nebylo by k zahozeni, kdy ten jazyk byl uzitecny i popripade k tvorbe WEBU, ale PHP mi nejde, zkusil jsem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
• Opravdu bych vam doporucil Python (ktery pouziva kuprikladu i Google) ktery je velmi jednoduchy na…
XoXoChanel 31.08.2017 21:18
XoXoChanel
Dekuji alespon za nekoho, kdo mi nerika PHP, zkusil jsem, nejde me, hledam jazyk na jakym se da nauc…
STANIS 01.09.2017 18:55
STANIS
Dekuji alespon za nekoho, kdo mi nerika PHP, zkusil jsem, nejde me, hledam jazyk na jakym se da nauc…
fleg 02.09.2017 09:46
fleg
Kolikrat vam mam pasat ze nechci delat web!!!!! Kolik let delate z PHP? Kolikrat vam bylo uzitecny m…
STANIS 02.09.2017 10:39
STANIS
Tak pokud .net, tak je C# jasná volba. Ne že by to byl jediný .net jazyk, ale je zdaleka nejpoužívan…
Wikan 02.09.2017 11:11
Wikan
Nazdar ! Na to c# jsem se dival vcera, prijde mi docela komplikovany alespon nastart, ale co tak lid…
STANIS 02.09.2017 11:31
STANIS
C# je pro začátek relativně těžký. Teda spíš ne těžký, ale je tam pár věcí, jejichž smysl jako začát…
Wikan 02.09.2017 15:58
Wikan
Dekuji Vam Wikan za poctivou odpoved. Myslim, ze prozatim zustanu u toho Python (ktery mi zatim dovo…
STANIS 02.09.2017 16:44
STANIS
, existuje nejaky jiny IDE ktery je alespon z poloviny takovy, ale nezbira nekolik Gb na HDD ? • S… poslední
XoXoChanel 03.09.2017 10:45
XoXoChanel

• Opravdu bych vam doporucil Python (ktery pouziva kuprikladu i Google) ktery je velmi jednoduchy na nauceni (je to takovy kecaci jazyk), nemusite za kazdy krok delat ; a ma i jinou syntezu jako jiné jazyky a to i v deklarovani etc coz jste asi jiz videl u PHP.

• Jak se naucite pouzivat zaklad (zacal v bych v consoli) smycky, retezce, deklarovani, prevod int na string etc (pripominam ze Python je v podstate jednoduchy a dase naucit za kratkou dobu) muizete zkusit Django = tvorba WEBu s Pythonem.
Django : https://www.djangoproject.com/start/

• A kam dal ? Existuji i varianty jako [Cpython] ,[Jypton] (pro pokracovani v java/script), [IronPython] ,ktery pouziva i knihovny ".Net", zkratka Python vam umozni se naucit zaklad a pak budete pokracovat smerem ktery vam vyhovuje nebo je vam potrebnym voilà ...

- Jython (byvaly JPython): http://www.jython.org/
- IronPython : http://ironpython.net/

Dekuji alespon za nekoho, kdo mi nerika PHP, zkusil jsem, nejde me, hledam jazyk na jakym se da naucit programovat.
Jsem ani nevedel ze Python existuje, nebo ze toho umi tolik, neco malyho jsem uz zkusil dneska, super, zatim me pasuje hlavne chapu to !! :-)
Jinak ano, hledal jsem jazyk, na kterym se naucim programovat WEB neni pro me az tak dulezity, proto jsem ho taky tak uvedl.

Az dojdu dom tak zkusim i ty ostatni, jaky by jsi mi doporucil program na psani v Pythonu ? Zatim pouzivam jenom tu konsoli.
Jinak vyreseno diky vsem ;-)

Dekuji alespon za nekoho, kdo mi nerika PHP, zkusil jsem, nejde me, hledam jazyk na jakym se da naucit programovat.

S tymto pristupom sa na to vyprdni, pretoze podla tvojho popisu a podla nazoru skoro vsetkych, co ti tu radili je pre teba zrovna php najvhodnejsi jazyk. A ja s k nim pridavam.

Kolikrat vam mam pasat ze nechci delat web!!!!!
Kolik let delate z PHP? Kolikrat vam bylo uzitecny mimo webove sranky ? Myslite ze mam cas vsude instalovat APACHE abych si neco udelal v PHP ?
Chci delat mensi aplikace, uvedl jsem vec jaka je, nevim proc bych se mel stydet za neco co mi nejde, vam jde vsechno, vnucuji vam treba na snidani jist mastej RIZEK ? PHP jsem zkusil, nejde mi, spatne se mi nim dela, nelibise jeho synteza, na aplikace co chci delat je zbytecny protoze se chci radeji zamerit na aplikace .NET aplikace windows, tak proc mi cpes PHP si normalni ??? !!!
Na tuto stranku jsem padl nahodou, dekuji, ale pro pomoc si priste pujdu jinam kde poslouchaji co jim lidi pisou naschle. (ty vole to sem jeste nevidel)
PS : Jinak dik za ten Pycharm, aspon nekdo normalni.

Nazdar !
Na to c# jsem se dival vcera, prijde mi docela komplikovany alespon nastart, ale co tak lidi pisou ma mit zase sirsi uplatneni a to ve vsech smerech (opravdu nevim, pisu tak jak jsem to cetl, ono je tezke se neco dozvedet, kdyz vam kazdy pise neco jinyho na co se ptate, viz. PHP)

Dalo by se popripade nejak prejit z toho Python na c# ? Co sem tak ruzne nasel, studoval po nete IronPython taky pracuje s knihovny .net, jestli to pisu spravne, je tam nejaky velky rozdil, nebo primo zacit s tim c# ?
Popravde jako prvni jsem mel v zalusku Visual Basic, ale ten pry uz nak straci na zajmu (opet pisu to tak jak jsem to nasel), chtel jsel ho zvolit proto, ze ma alespon pro me prehlednejsi strukturu kodu, proto se mi libi i ten Python, ktery delam od vcerejska a uz umim deklarovat a pouzit cisla, string, udelat si vlastni list a pozmenit ho, pro me uz je to docela pozitivni vitezstvi.
U toho c# se bojim, ze ho bez cizi pomoci bud nezvladnu nebo nepochopim.
PS : Pripominam, ze se programovanim nechci zivit, ani se dostat na nejakou profesionalni uroven, jde jen ciste o zabavu a programovani pro radost.

C# je pro začátek relativně těžký. Teda spíš ne těžký, ale je tam pár věcí, jejichž smysl jako začátečník nepochopíš. Ale když je budeš brát jako že tam prostě jsou, tak můžeš v klidu žít i bez toho, abys je chápal. Jinak široké uplatnění opravdu má. Nepoužívá se v podstatě jen ve věcech, kde potřebuješ opravdu vysoký výkon. V těch oblastech zase v podstatě vládne C/C++.
Z Pythonu na C# klidně přejít můžeš, ale zápis je relativně dost odlišný.
VB.net je asi druhý nejpoužívanější jazyk pro .net, ale odstup z hlediska četnosti použití je od C# dost velký.
Jestli to zvládneš nebo ne nevíš, dokud to nezkusíš.
Možná bys mohl nejdřív zkusit JavaScript, ten ti poběží i klidně jenom v prohlížeči. Základní syntaxe je s C# dost podobná, jde taky o C-like jazyk.

Dekuji Vam Wikan za poctivou odpoved.
Myslim, ze prozatim zustanu u toho Python (ktery mi zatim dovolim rict jde dohlavy zatim dobre, ale jsem teprve na zacatku druhym dnem), ta syntaxe (v pripade ze to pisu spravne) se mi libi, kdyz se podivam na c#sharp jde z toho docela strach, prozatim jeho syntaxu chapu tak, ze cod je rozdelen do codu obejmut v {}, kde asi (typuji) kuprikladu u funkce udam zda-li je public nebo private (podle toho co muze mit k te funkci pristup nebo z ni cist) a prave do tech {} zadam to telo te funkce a aji ta fukce je v dalsich {}, u toho Pythonu jsem si vsiml ze ten code se jen pise jako bych to jen rikal, "pavel ma 5 jablek jestli ma tonda 10 tak : " jenom je to vlastne prelozeny do anglictiny.
Jeste jsem natrefil na PyGame ktery ma taky zajimave moduly, v pripade ze mi ten Python pujde, mozna bych zkusil i to c# ktere uvadite (tedy nejaky mensi zacatek s javasript coz asi neni zcela to same co Java?), ve kterem jsem se dival jde udelat snad vsechno na co si clovek vzpomene a to i na vice platformach (ale to uz jsou opravdu kompleni programy) a jestli se mi alespon podari pochopit zaklad, by to mohlo byt prave to, co v podstate hledam.

Jen posleni otazecka k tomu c#, javascript, doporucil by jste nejakou literaturu ? Nebo nejaky rozumny prijem informaci po zacatecniky ?
A jake pracovni prostredi by jste doporucil, hodne vidim psat Visual Studio, existuje nejaky jiny IDE ktery je alespon z poloviny takovy, ale nezbira nekolik Gb na HDD ? (opravdu jen na nauceni, ne natvoreni komplexnich pogramu)
Jeste jednou vam opravdu 'uprimne' dekuji.

, existuje nejaky jiny IDE ktery je alespon z poloviny takovy, ale nezbira nekolik Gb na HDD ?

Sharp Devlop (na zacatek by mel stacit)
* Samozrejme je snim mozné pracovat na :Sharp, ASP.NET, MVC 3/4, WCF i WPF, tusim ze i Silver.

TiP ~ Alternativa : [WinDev] : http://www.windev.com/windev/WD-Express.htm
• Ukazka tvorby aplikace UWP (Windows 10) : https://youtu.be/FCjDx8n3BW4
* Jinak o Visual Studio nemusis instalovat se vsemy prvky, treba #F urcite potrebovat nebudes, tak jak nejaké emulatory, on zas tolik mista nezabere, ale opravdu bych !doporucil! predem alespon ten jeden den neprogramovat a naucit se s tim VStudio zachazet (hlavne klavesové zkratky, rychlé ulozeni, kompilace, naradi etc), jestli tuto fazi preskocis, bude to opravdu zbytecne tesi a DELSI .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru