Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ovladace na nVidii nebo identifikovat problem

Mel bych dotaz, jestli neznate nejake ovladace ke karte nVidia 7200GS. Zkousel jsem originalni ForceWare, avsak mam nasledujici problemy:

1) obraz na TV vystupu neni tak plynuly jako na monitoru.
2) pri klapnuti na "zelene oko" u hodin a nasledne jinou funkci se obraz rozkmita
videozaznam 7200GS.MOV - jak problem spravne pojmenovat?
3) pri prehravani ve VLC a nastaveni, ze se ma video zobrazit i na TV-outu, nelze nastavovat pomer stran

Predpokladam, ze je problm v ovladacich. Alespon u bodu 2. Bez ovladacu je to OK a stejne to blbne i pri nabihani systemu. Pokud to nejsou ovladace, v cem by mohl byt jeste problem? Karta byla reklamovana vymenou, problemy zustaly.

Diky za nazory a reakce.

Předmět Autor Datum
1. Obraz na TV nebude tak plynulý, TV má na rozdíl od monitoru jinou obnovovací frekvenci, a TV použ…
janík 06.06.2008 10:03
janík
jj, vlc mam posledni. ad3) pomer stran se samozrejme meni, ale pouze na monitoru. TV vystup na zmen…
gd 06.06.2008 12:57
gd
Ak je to nova cista instalacia (XP?) tak nainstalit SP2, najnovsie ovladace k zakl.doske (web vyrobc…
MM.. 06.06.2008 13:09
MM..
2.TV výstup přece jednou nastavíš a už neměníš, tak tě to nemusí trápit. MM má nejspíše (jako vždy :…
janík 06.06.2008 13:54
janík
jj, ale i po nastaveni to blbne ;-)
gd 06.06.2008 14:04
gd
XP s SP2. Ten DX se instaloval s ovladacema vyrobce (DX9c myslim) a pak jsem ho jeste rucne instalov…
gd 06.06.2008 14:03
gd
Autodetekciu robia vsetky graficke karty a vsetky ju robia rovnako (ano na zlomok sekundy tam daju n…
MM.. 06.06.2008 14:13
MM..
No jo, ale u stare karty to ta autodetekce trvala 0,1s a mene (takze to bylo blik-blik, takze jsem t…
gd 06.06.2008 14:41
gd
Ano autodetekcia je kdesi uplne inde v nastaveniach. Nemam tu teraz v tomto momente nvidiu a zhlavy…
MM.. 06.06.2008 15:13
MM..
hukot a popraskavani je prave pouze behem autodetekce... jinak je to OK. Ano, je to S-Video kabel. C…
gd 06.06.2008 15:33
gd
Ja som si praveze nevsimol ziaden hukot ani ked kliknem na nvidia ikonku. TV mam tiez CRT. No ale ta…
MM.. 06.06.2008 15:45
MM..
Moje stařičká GeForce při klepnutí na ikonku "nastavení NVIDIA" obraz na vteřinku (spíš na desetinku…
janík 06.06.2008 20:28
janík
to neni ve zvuku ale zvuk od obrazovky a tady to trva 1-2s
gd 07.06.2008 09:43
gd
tak mam nove info o postupu reseni problemu: 1) system preinstalovan - zadna zmena 2) ziskany nove…
gd 07.06.2008 09:55
gd
Tak jsem konecne zkusil i SMPlayer. Z pocatku se to take cukalo, ale pri posunu najednou skubani zmi… poslední
gd 07.06.2008 20:39
gd

1. Obraz na TV nebude tak plynulý, TV má na rozdíl od monitoru jinou obnovovací frekvenci, a TV používá prokládání řádků, monitor ne.
2. To jsem dost dobře nepochopil
3. Viděl bych to spíš jako problém VLC (máš poslední verzi?), u mě se tak nechová, poměr stran měnit lze. Zkus jej přeinstalovat, zkus také jiný přehrávač - v poslední době preferuji SMPlayer, zatím jsem nenarazil na nic, co by nepřehrál.
Ovladače můžeš zkusit i z alternativních stránek guru3d.com, spíše bych volil nějakou starší verzi než poslední. Ovladače grafiky základní desky jsou v pořádku?
Na stránkách nVidie jich je pro tvoji kartu vhodných 5 verzí, doporučená poslední 175.16, vyzkoušel si je?

jj, vlc mam posledni.

ad3) pomer stran se samozrejme meni, ale pouze na monitoru. TV vystup na zmeny nereaguje. (u Ati X700, GeForce5200 reaguje...)

ad2) problem je v tom, ze pokud najizdi OS nemo chytnu na nastaveni nVidia Control Center, obraz na televizi najednou na chvili "zbelozcerna" a lita tak, jako by dochazelo k desynchronizaci signalu. Dle zvukovych projevu od vychylovacich civek televize to tipuji na signal. Nevim, jestli se tak chovaji i standardne i jine soucasne nVidie. Ja jsem zvykly, ze pri najizdeni systemu nebo praci s ovladacim panelem nVidie se proste obraz objevi a drzi bez "doprovodnych efektu" bez vlivu na otvirani samotneho ovladaciho panelu nVidia. Tyto efekty se neobjevuji, pokud neni pritomen ovladac GK.

ad1) k tomu bych doplnil, ze porovnavam tv-out ATI X700, GeForce5200 a GF 440MX a 7200GS. U prvnich 3 jsem nepozoroval znatelny rozdil oproti monitoru, na posledni ano. Jedna se o stejne sekvence filmu k max. objektivite.

Co se tyka ovladacu, krom vyrobce jsem zkousel i na doporuceni spol. NVIDIA verzi 169.21 (nejaktualnejsi z jejich webu) a 174.74 BETA. Prvni je stejne chovani jako od vyrobce ASUS, beta drivery byly pro TV out nepouzitelne. Plynulejsi obraz TV-outu byl nechat system s defaultnima ovladacema nVidia, ktere XP ma v sobe.

Ovladace zakladni desky by mely byt OK (zadny konflikt nebo nestabilita).

Diky za tipy na ovladace, reseni problemu s nVidii moc nepomohlo... Predtim jeste jednou reinstaluji system, achych vyloucil jeho vliv (i kdyz se jedna o novou cistou instalaci).

Ak je to nova cista instalacia (XP?) tak nainstalit SP2, najnovsie ovladace k zakl.doske (web vyrobcu zakl.dosky) a najnovsie ovladace nvidie z www.nvidia.com (uz je tam verzia 175.cosi), a najnovsie directX (microsoft.cz)

Obraz na TV lita asi preto lebo ovladace robia autodetekciu ze ci je TV pripojene. Je to normalna vec. Ak sa ti to nepaci tak si kup playstation a PC predaj :)
Kdesi v ovladacoch by sa mohla dat detekcia TV vypnut (napr. "force TV present" alebo tak nejak, proste ze nech predpoklada ze TV je stale pripojena).

XP s SP2. Ten DX se instaloval s ovladacema vyrobce (DX9c myslim) a pak jsem ho jeste rucne instaloval.

V nastaveni je typ pripojeni Svideo/HDMI a normy pr ruzne zeme. To jsem nastavoval - nema to vliv. Zkusim to ale jeste prolezt...

S tou autodetekci to zni velmi logicky. Proto jsem se s tim drive nestetkal - byl jedinny S-Video. ]:) Skoda jen, ze ta autodetekce ovlivnije i klasicky signal, kdy se objevi na zlokek sekundy na monitoru barevny radek nezavisle na pozici v obraze. Asi to ASUS pri navrhu PCB lehce odbyl...

Ted to reinstaluji a dam vedet. Diky za tipy a osvetu.

Autodetekciu robia vsetky graficke karty a vsetky ju robia rovnako (ano na zlomok sekundy tam daju namiesto signalu nieco ine). S Asusom by to nemalo mat nic spolocne.
Ja som nepisal nic o nastavovani normy, ale o nastaveni aby nerobil autodetekciu priopjenia TV (autodetekcia TV zisti len ze ci je pripojena alebo nie, nic ine sa neda autodetekovat. Normu si musis nastavit sam). To nastavenie autodetekcie sa zvykne volat force TV present (vynutenie ze TV je pritomna) alebo podobne. Budes mat potom vzdy moznost prepnut obraz na TV aj ked je TV odpojena. Autodetekciu pri kazdom kliku to robi lebo tam v tom menu mozes zapnut dualview apod a musi vediet ci tam ma zobrazit aj moznosti dulaview s TV.
P.S. normalne s tym TV nema problem, tvoja TV ma po tej autodetekcii nejaky problem?

No jo, ale u stare karty to ta autodetekce trvala 0,1s a mene (takze to bylo blik-blik, takze jsem to nedokazal ztotoznit s chovanim starych karet), tady trva pres sekundu (10x dele) a za tu dobu se slyset "hukot" a "popraskavani" od obrazovky. Dela to i na jine TV a delala to i minula karta (reklamovana).
Nikdy vsak behem autodetekce u ATI x700 ci GF5200 neovlivnovaly signal na monitoru preslechama! (nebo proc se tam objevuji ty barevne radky)

To nastaveni vystupu (HDMI a S-Video) je u nastaveni te normy. Predpokladam, ze to tedy nema s tou autodetekci nic spolecneho a hledam dal.

Ano autodetekcia je kdesi uplne inde v nastaveniach. Nemam tu teraz v tomto momente nvidiu a zhlavy neviem kde. Inac aj tu normu mozes nastavit len na SVideo ak sa da, alebo ako mas tu TV pripojenu (cez svideo kabel)?
P.S. Ja mam doma nvidiu nejaku 6600 (urcite nie asus, nemam rad tu firmu) ale hukot z TV som si ziaden nevsimol), tak neviem co tam mas blbo. Mas dobry kabel? Inac skus od TV odpojit antenu ze ci sa tam nejak divne neprejavuju zemne slucky.

hukot a popraskavani je prave pouze behem autodetekce... jinak je to OK. Ano, je to S-Video kabel. Co si budem nalhavat, 7200GS je ultralow-end. Ale takove blbe potize, to jsem skutecne necekal. :-/

Kabel je dobry, stare karty na nem jely v pohode a X700 jede prave ted - take OK. Obraz na TV je s X700 plynulejsi...

Ja som si praveze nevsimol ziaden hukot ani ked kliknem na nvidia ikonku. TV mam tiez CRT. No ale tak casto TVout nepouzivam tak neviem mozno som to ignoroval (neviem aky vyrazny hukot mas na mysli, moja TV nevytvara hukoty, to by som ju vyhodil).
Na nvidia ikonku sa predsa neklika casto, len ked chces napr. TVout vypnut, takze vseobecne to tak nevadi.

tak mam nove info o postupu reseni problemu:

1) system preinstalovan - zadna zmena
2) ziskany nove oficialni ovladace od Asusu - zadna zmena, krom ceskeho rozhrani a toho, ze si konecne pamatuje nastaveni tvoutu
3) vyzkouseny nejnovejsi drivery - zadna zmena

pomer stran na TV - neovlivnitelny (volba prehrat video na TV)
vypnuti autodetekce - volba nenalezena (pouze nastaveni vystupu s polozkami: S-Video (nastavil jsem), HDMI, automaticka detekce)

plynulost obrazu videa na TV
- nejaky vliv ma nastaveni volby "Filtr mihotání"
Cim je mensi, tim je to plynulejsi. Problem vsak je, ze u toho sameho filmu v tom samem useku je to nekdy plne plynule, posunu kousek obraz - mene plynuly, posune jeste vice plynuly (ne vsak jako u prvniho spusteni), posunu zpet trhany. Zavru prehravac a pustim znova - mene plynuly.... Filtr mihotani je na 0 procentech. Na 100 se na to neda koukat.
Proste ta plynulost je ciste nahodna... :-(

Diky vsem za snahu.

Tak jsem konecne zkusil i SMPlayer. Z pocatku se to take cukalo, ale pri posunu najednou skubani zmizelo. To se jeste nekolikrat opakovalo. Pak to uz jen funguje. Dokonce to je i nezavisle na "Filtru mihotani".

Vypada to, ze se VLC nejak nesnese s ovladacema grafiky v OS WXP. Ta autodetekce se da ignorovat...

Snad to jiz bude fungovat. Jeste jednou diky vsem zucastnenym za podnetne pripominky a rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru