Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký WIFI Klient?

Ahoj

V úzkém dlouhém rodinném domě je internet přivedený do 1 patra na 1 konec domu. Je tam router. Babička, který navíc dělá komusi účetnictví, má pokoj v přízemí na druhém konci domu. Několik let jim to šlapalo. K babičce jsem dal TL-WA 500G s 5 db antenou jako klienta. Před pár dny to začalo zlobit, tak si koupili nový router ( babička nezná typ, ale pojmenovala ho ježek ). Nějak si to sami nastavili, ale pak už to víc nejelo než jelo. Tak si zavolali svého internet providera ( chytají to od jakési firmy přes wifi ). Ti se v tom drbali půl dne, TL-WA 500G s 5 db antenou vyhodili, a místo něj dali cosi do zásuvky s interní antenou 2 db. A jede to pořád přískokem.

Takže ptám. Jaký slušný wifi klient?
Možná už ježek bude umět i 5GHz, ale nevím, jestli to je k něčemu dobré přes několik zdí.

Natáhnout kabel se brání celá rodina. Půda je nepřístupná a uvnitř domu by to znamenalo jít skrz několik zdí a skrz koupelnu/obkladačky.

Takže kdo máte v současné době vyzkoušeného dobrého klienta s propojením do PC přes Ethernet?

Díky

Předmět Autor Datum
PowerLine neprojde? https://www.czc.cz/power-line-230v/produkty
Lukas1982 17.04.2018 14:14
Lukas1982
Zkontroluj si obsazené kanály v okolí. Nenechávej routery nastaveny na automatický výběr kanálu, ale…
Jan Fiala 17.04.2018 14:58
Jan Fiala
Ještě abych upřesnil: neviděl jsem to. Ten domek jsou známí bydlící asi 40 km ode mě. Všechny inform…
Nol 17.04.2018 17:13
Nol
Viděl jsem lidi od místního providera v akci a stačilo mi to. Takže je nepřeceňuj a sebe nepodceňuj.…
host 17.04.2018 18:06
host
Takto na dialku je to vestenie z gule. Minimalne na jednej strane (AP alebo klient) je treba mat v t…
fleg 18.04.2018 08:51
fleg
Díky flegu. Tvoje odpověď popisuje ideální řešení. Já zatím vyčkávám. Paní zdrbala toho místního IS… poslední
Nol 18.04.2018 09:44
Nol

Zkontroluj si obsazené kanály v okolí. Nenechávej routery nastaveny na automatický výběr kanálu, ale vyber místo, které není zarušené.
Případně je možné, že soused přidal wifi na stejný nebo sousední kanál jako máš ty (je jedno jestli je na straně s routerem nebo babičkou) a tím pádem se to ruší.

Takto na dialku je to vestenie z gule. Minimalne na jednej strane (AP alebo klient) je treba mat v takomto pripade nieco, z coho vies vytiahnut data. Idealne nejaky Mikrotik. A potom z toho mozeme usudzovat, ze preco to ide priskokom.
Ak chces dobreho klienta tak ja pouzivam doma RB941, odkedy som vyhodil TP-Link 743 tak nezamrzol (predtym 3-4x do mesiaca restart klienta).
Ak je nejaky problem (ako napr pristup na db UBNT) tak si ho viem vyriesit (zmena klientskeho rezimu u mna).
A u miestnych ISP casto pracuju nimandi, naposledy som absolvoval vyzivny rozhovor s technikom miestneho velkeho operatora (>10k zakaznikov), ktori bol riesit poruchu netu a zakaznikovi(kamosovi) zdrbal znacku routra, ze RB941 je pofiderny router a nech si kupi nieco poriadne lebo on to nepozna. Odporucil TP-Link. Co dodat. Asi tam robi kratko, alebo sa dostal do prace po znamosti.
Paradoxne mal trosku pravdu, RB941 sa naozaj cyklicky restartovala (prvy pokazeny kus po 300 predanych kusov) a po vymene za inu 941 uz siel net v pohode.
Ozaj len dodam, ze RB941 som kamosovi menil za TP-Link 741 prave preto, ze sa stazoval, ze mu obcas blbne satelit (pripojeny na net cez wifi) a na 741 som nevedel nic na dialku zistit, kdezto u 941 som rychlo nasiel zdroj problemov.

Díky flegu.
Tvoje odpověď popisuje ideální řešení.

Já zatím vyčkávám.
Paní zdrbala toho místního ISP a tak jí včera dali jako klienta cosi se 4 anténkama. A večer jsme si volali a fungovalo to. Pokud to pojede, nebudu do toho rýpat.

Ad Microtik. Je to skvělá věc, ale ještě tomu moc nerozumím. Mám 1 kousek doma a občas sis s ním večer hraju podle návodů na youtube. Odborník na něj ale nejsem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru