Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký WIFI Klient?

Ahoj

V úzkém dlouhém rodinném domě je internet přivedený do 1 patra na 1 konec domu. Je tam router. Babička, který navíc dělá komusi účetnictví, má pokoj v přízemí na druhém konci domu. Několik let jim to šlapalo. K babičce jsem dal TL-WA 500G s 5 db antenou jako klienta. Před pár dny to začalo zlobit, tak si koupili nový router ( babička nezná typ, ale pojmenovala ho ježek ). Nějak si to sami nastavili, ale pak už to víc nejelo než jelo. Tak si zavolali svého internet providera ( chytají to od jakési firmy přes wifi ). Ti se v tom drbali půl dne, TL-WA 500G s 5 db antenou vyhodili, a místo něj dali cosi do zásuvky s interní antenou 2 db. A jede to pořád přískokem.

Takže ptám. Jaký slušný wifi klient?
Možná už ježek bude umět i 5GHz, ale nevím, jestli to je k něčemu dobré přes několik zdí.

Natáhnout kabel se brání celá rodina. Půda je nepřístupná a uvnitř domu by to znamenalo jít skrz několik zdí a skrz koupelnu/obkladačky.

Takže kdo máte v současné době vyzkoušeného dobrého klienta s propojením do PC přes Ethernet?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takto na dialku je to vestenie z gule. Minimalne na jednej strane (AP alebo klient) je treba mat v t…
fleg 18.04.2018 08:51
fleg
Díky flegu. Tvoje odpověď popisuje ideální řešení. Já zatím vyčkávám. Paní zdrbala toho místního IS… poslední
Nol 18.04.2018 09:44
Nol

Takto na dialku je to vestenie z gule. Minimalne na jednej strane (AP alebo klient) je treba mat v takomto pripade nieco, z coho vies vytiahnut data. Idealne nejaky Mikrotik. A potom z toho mozeme usudzovat, ze preco to ide priskokom.
Ak chces dobreho klienta tak ja pouzivam doma RB941, odkedy som vyhodil TP-Link 743 tak nezamrzol (predtym 3-4x do mesiaca restart klienta).
Ak je nejaky problem (ako napr pristup na db UBNT) tak si ho viem vyriesit (zmena klientskeho rezimu u mna).
A u miestnych ISP casto pracuju nimandi, naposledy som absolvoval vyzivny rozhovor s technikom miestneho velkeho operatora (>10k zakaznikov), ktori bol riesit poruchu netu a zakaznikovi(kamosovi) zdrbal znacku routra, ze RB941 je pofiderny router a nech si kupi nieco poriadne lebo on to nepozna. Odporucil TP-Link. Co dodat. Asi tam robi kratko, alebo sa dostal do prace po znamosti.
Paradoxne mal trosku pravdu, RB941 sa naozaj cyklicky restartovala (prvy pokazeny kus po 300 predanych kusov) a po vymene za inu 941 uz siel net v pohode.
Ozaj len dodam, ze RB941 som kamosovi menil za TP-Link 741 prave preto, ze sa stazoval, ze mu obcas blbne satelit (pripojeny na net cez wifi) a na 741 som nevedel nic na dialku zistit, kdezto u 941 som rychlo nasiel zdroj problemov.

Díky flegu.
Tvoje odpověď popisuje ideální řešení.

Já zatím vyčkávám.
Paní zdrbala toho místního ISP a tak jí včera dali jako klienta cosi se 4 anténkama. A večer jsme si volali a fungovalo to. Pokud to pojede, nebudu do toho rýpat.

Ad Microtik. Je to skvělá věc, ale ještě tomu moc nerozumím. Mám 1 kousek doma a občas sis s ním večer hraju podle návodů na youtube. Odborník na něj ale nejsem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru