Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reklamace tiskárny

Ještě v záruce jsem v AutoContu reklamovala tiskárnu HP PSC 1500 All-in One series .Tiskárnu jsem odevzdala se vším co jsem k ní dostala,kabely,příručky i CD pro Windows.
Po měsíci mi tiskárnu vyměnily.Doma jsem zjistila,že ji nemůžu připojit protože jsem nedostala usb kabel a CD pro Win.Dnes jsem kontaktovala prodejce a ten mi řekl,že se mám zastavit pro USB kabel a ovladače si mám stáhnout z internetu.Nevím co si mám o tom myslet,opravdu jsou na tom CD jen ovladače?Půjde tiskárna připojit i bez CD?

Předmět Autor Datum
USB kabel nie je dodavany spolu s tlaciarnou. Na cd su ozaj len ovladace a programy od HP, ktore sa…
fleg 30.06.2008 20:10
fleg
Tak to je docela blbý, reklamovaný věci se musí vracet úplný, prodejce by měl vědět, co na tu reklam…
mia 30.06.2008 21:38
mia
reklamovaný věci se musí vracet úplný Tak tomu opravdu není. A je smutné, že mnoho prodejců vyžaduj…
anarchist 01.07.2008 02:33
anarchist
Nene, já to myslel tak, že co mi zákazník donese, to se mu musí zpátky vrátit, to je bez debat. Poku…
mia 01.07.2008 07:29
mia
To je primo neuveritelne, v jak nevhodnych krabicich a spatne zabalene se ty veci na reklamaci posil…
Alfonz.SPO 01.07.2008 07:41
Alfonz.SPO
Tak to ano, s tím nezbývá než souhlasit.
anarchist 01.07.2008 08:38
anarchist
Bohužel zákon neumožňuje vyžadovat při reklamaci od zákazníka originální obal. Pokud by jsi zkusil n…
MM_tank 02.07.2008 00:02
MM_tank
Naprosto souhlasím, však krabice od LCD jsou jediné, u kterých své zákazníky nabádám k uschování. Šl…
anarchist 02.07.2008 01:53
anarchist
Pri PSC 1500 a podobnych PSCckach sa posiela na vymenu vyrobcovi len tlaciaren. Ocividne to v servis…
shiro 30.06.2008 21:48
shiro
Podle mě je všechno v pohodě - USB kabel Ti nabídl, že vymění/dá. A ovladače, případně nějaký progra…
AZOR 01.07.2008 03:26
AZOR
CD nepotrebujes, vsetko sa da stiahnut z www.hp.cz Konkretne http://welcome.hp.com/gms/cz/cs/sz3/smb…
MM.. 02.07.2008 02:00
MM..
Děkuji všem za ohlas,USB kabel jsem dostala a také adresu ke stažení ovladačů a softwaru. Snad to po… poslední
Alča 03.07.2008 21:17
Alča

Tak to je docela blbý, reklamovaný věci se musí vracet úplný, prodejce by měl vědět, co na tu reklamaci vlastně poslat a co ne. Takhle ti vrací vlastně neúplnou věc, sice funkční, ale neúplnou. Já jsem taku prodejce (mimo jiné) a tohle bych si nikdy k zákazníkovi nedovolil, nevrátit mu kompletní sestavu. Kdyžtak mu to na ten max měsíc schovám do skladu. Nojo, Autocont... :-p

reklamovaný věci se musí vracet úplný

Tak tomu opravdu není. A je smutné, že mnoho prodejců vyžaduje předávat k reklamaci výrobek včetně příslušenství a dokonce v originálním obalu! A ještě jim není trapné to napsat pod každý produkt ve svém internetovém obchodě.

Nene, já to myslel tak, že co mi zákazník donese, to se mu musí zpátky vrátit, to je bez debat. Pokud mi toho donese víc než je nutno, tak mu ten přebytek buď vrátím hned anebo mu ho po dobu reklamace schovám do skladu. Originální obal nevyžaduju, ale třeba u tiskáren a monitorů říkám zákazníkům, že je dobré si ho schovat kvůli bezpečnému a pevnému zabalení.

To je primo neuveritelne, v jak nevhodnych krabicich a spatne zabalene se ty veci na reklamaci posilaji.
Kdyz se napriklad pri preprave rozbije diky tomuto sklo skeneru u multifunkce, tak by skodu mel hradit, ten kdo to tak lajdacky zabalil ( a taky prepravci maji svoji vinu - DPD).
Proto je tedy originalni zabaleni tim nejlepsim alibi.

Bohužel zákon neumožňuje vyžadovat při reklamaci od zákazníka originální obal. Pokud by jsi zkusil někdy posílat LCD které ti zákazník donese bez obalu a jebne ti s ním na stůl tak bys pochopil že je to možná chyba. Fakt se LCD snadno poškodí nechráněné originál polystyrénama a kolikrát jakákoliv přepravní služba s něčím jebne nebo tomu urve roh.

Slušný a rozumný zákazník to pochopí a aspoň tu krabici od lcd by schovat mohl. Tiskárny se dají zabalit už lépe.

K tomu dotazu - občas se bohužel přece jen něco stratí (lidi nejsou stroje) v tomto případě bysme přepálili cd nebo vypálili ovladače z netu a přidali jiný usb kabel s omlouvou a zadarmo.

Pri PSC 1500 a podobnych PSCckach sa posiela na vymenu vyrobcovi len tlaciaren. Ocividne to v servise spackali, a poslali to tam cele. Pretoze HP nazad zasle IBA tlaciaren samotnu, bez prislusenstva, tak sa to pravdepodobne snazia teraz hodit na teba, aj ked je to ich vina. Pretoze keby poslali len tlacku a prislusenstvo si niekde odlozili bokom, nemali by s tym teraz problem. Alebo ho jednoducho stratili....

Podle mě je všechno v pohodě - USB kabel Ti nabídl, že vymění/dá. A ovladače, případně nějaký program na scanování určitě je zdarma na stránkách výrobce. Takže podle mě naprosto vpořádku, možná menší komplikace, ale když se reklamuje, tak se s komplikacemi musí počítat.:-) Jinak já třeba patřím k lidem, kteří CD k pc/notebooku/tiskárně/wifi kartě... mají v šupliku a při instalaci (pokud netaham i image disku celou) je stahuju z netu, často rychlejší než najít cd v šuplíku mezi bordelem + ovladače jsou aktuální.

CD nepotrebujes, vsetko sa da stiahnut z www.hp.cz
Konkretne http://welcome.hp.com/gms/cz/cs/sz3/smb/printing_mu ltifunction.html kliknes na "podpora a ovladace", potom na "Multifunkční zařízení a zařízení All-in-One", potom vpravo napises PSC 1500, potvrdis a vyberies si zo zoznamu presne typ aky mas (je napisany na tlaciarni, PSC 1500 je len oznacenie rady produktov).
A tam potom klik na "Software & Driver downloads", vyberies si OS (pravdepodobne mas Win XP), tam mas v sekcii "Driver" napr. "HP Full/Express software and drivers: No Network Support" vyber si tu vrchnejsiu, ta je asi novsia. vpravo vidis ze to ma 550MB, to je to co mas aj na CD.
Dobre je pozriet si tam aj sekciu "Update", a po instalacii hlavneho balika tahat a instalovat aj updaty od najstarsieho po najnovsi (odspodu po vrch).
Tlaciaren najprv nepripajaj, najprv spust instalator a pripoj az ked ta vyzve.

P.S. a ak uz si rovnaku tlaciaren na tom PC pouzivala, tak nepotrebujes nic instalovat len ju strc do PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru