Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co způsobuje zadávání špatných znaků klávesnice PC v případě používání intern. bankovnictví?

Dceři se stalo, že při zadávání znaků, při přihlašování do intern.bankovnictví, klávesnice zadává znaky (čísla) odlišná od znaků na tlačítku. Takže při stlačení 1 se napíše 2 a třeba až na třetí pokus dobré (221).
Takže se na IB nemůže přihlásit, neboť při zadání identifikačního čísla účtu a PIN se napíší nesmysly a u PIN (tečky) nekontrolovatelné a po několika pokusech dojde k zablokování přístupu k účtu.
Přitom při používání této klávesnice v textovém editoru, případně i v jiných aplikacích, vše funguje OK.
Z čehož se dá usuzovat, že vlastní klávesnice funguje bez chyb.
A při použití stejné klávesnice na mém NB a přihlašování na stejný účet tohoto IB, vše funguje OK a klávesnice zadává znaky odpovídající zadání a na účet se normálně a bez problémů přihlásíme.
Takže tento problém je pouze na jejím PC, pokud se na její účet snažíme připojit z jejího počítače.
Nevíte o co by mohlo jít, případně jak tento problém řešit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co to způsobuje to nevím, třeba vadná klávesnice, ale snad každé internetové bankovnictví má "virtuá…
NoName2 09.06.2018 17:47
NoName2
klávesnici na obrazovce má operační systém taky nový
Bonobo simpans 18.05.2020 16:28
Bonobo simpans
Všem, co se zatím snažili poradit, nejdřív děkuji. Obsluhu příslušných účtů na tomto IB provádíme ny…
George63 11.06.2018 22:34
George63
V tom případě v tom má prsty ten ESET. Zkus to bez něj, popř. kontaktuj podporu. nový
dsa 11.06.2018 23:02
dsa
Pro dsa, ledni brtnik a všechny co se připojili. Kluci, bylo to ono, bo.del s tou klávesnicí dělala… nový
George63 12.06.2018 22:02
George63
zvláště antivirové balíky s mnoha reklamou vychvalovanými funkcemi se staly nejen zbytečnými, ale vi… nový
lední brtník 11.06.2018 23:54
lední brtník
mě pomohlo vypnout ve Windows tohle https://365tipu.cz/2019/08/15/tip1419-jak-ve-windows-10-ziskat-n… nový
BasovniM 18.05.2020 15:06
BasovniM
Tak to se musím smát za sebe i za phishery a kyberzložince, protože je to nezvrátný důkaz i pro BFU,… poslední
Bonobo simpans 18.05.2020 16:31
Bonobo simpans

Všem, co se zatím snažili poradit, nejdřív děkuji. Obsluhu příslušných účtů na tomto IB provádíme nyní z jiného PC a PIN byl na nich rovněž změněn. Dík za upozornění! Postupně se budu snažit "prokousat" tím problémem, pomocí Vašich informací a zjistit, o co jde. Některým Vašim odborným radám trochu nerozumím, nejsem "kovaný" IT a tak si musím vždycky nejdřív zjistit o co jde. :-[
Ještě je zajímavé, že z počátku to z té HW klávesnice psalo doslova nesmyslná čísla náhodně, bez jakékoliv shody s klapkami, tak jak jsem uvedl v základní otázce, ale teď to napíše třeba tři čísla (nebo víc, nebo míň) dobře, pak to napíše tu čárku "," a po ní to píše čísla o jedno nižší. Tak třeba při stisku 1 2 3 4 5 6 7 píše 1 2 3 , 4 5 6. Takže došlo ke změně. A nevím přesně od kdy a nedovedu identifikovat, čím k tomu došlo.
Ještě mě teď napadlo. Přístup na účet v IB je ještě navíc chráněn programem, který je součástí AV ESET, "ESET - ochrana bankovnictví a online plateb". Ale ten by to snad neměl způsobovat, když to při virt.klávesnici jde bez problémů a problémy to dělá pouze při použití HW klávesnice. A spouští se, v obou případech, ihned před spuštěním stránek IB ČSOB.
A pořád nechápu, proč to z virtuální klávesnice jde OK a dělá to pouze z klávesnice HW. A při "zblbnutí" z té HW klávesnice a pak použití SW klávesnice dojde k výpisu prvního čísla vadně a od druhého už ale dobře. A pokud vše zadané, kde byly chyby, vymažu, tak už pak, ze SW klávesnice, jde vše dále bez chyb. Jako by to ta virt. klávesnice nějak opravila.:.(

Pro dsa, ledni brtnik a všechny co se připojili. Kluci, bylo to ono, bo.del s tou klávesnicí dělala ta "slavná" Ochrana bankovnictví a online plateb Esetu. Vypnul jsem ji a už to jde bez problémů a OK.
Že mne to nenapadlo dřív, už jednou jsem měl problém s touto nástavbou (někdy před rokem), když mi po přihlášení na IB ČSOB, mého účtu, "zbourala" I explorer a ten přestal fungovat. Taky jsem ji musel vypnout, abych mohl s bankou komunikovat.
Řešil jsem to tenkrát s podporou Esetu a trvalo jim to snad půl roku, než ten problém vyřešili i oni v SW. Pomalu by mě měla licence končit a tak asi i já skončím s nimi.3-[
Ještě jim "hochům" na podporu napíšu a krapet je podusím.:-D Ale vím, že jim můžem být ukradený.;-) Hlavně když platíme.3-[
Tak děkuju za reakce a rady a je vyřešeno.:puff:

zvláště antivirové balíky s mnoha reklamou vychvalovanými funkcemi se staly nejen zbytečnými, ale viz na vlastní bulvy - přímo škůdci.

eset: balík ess není bezpečnější než antivir nod, je naopak problematičtější a mnohokrát se tu řešil konflikt s ním. ale možné chování jako keylogger je skutečně novinka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru