Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem externi disk do domaci site

Zdravim, snazim se propojit externi hdd pripojeny v pc s android tv pres wifi a mistni sit..
prvni jsem zkousel pc samotny, ale v tv to chtelo nejake prihlasovaci udaje, ktere at jsem zadal cokoliv, nesly a tak jsem nasel, ze se da do pc dostat i bez hesla... a tim padem se do nej dostanu, ale kdyz se chci dostat do externiho disku, tak to zase chce nejake prihlasovaci udaje a zase nic nejde, tak se chci zeptat, jak ten pozadavek u toho odstranim, popripade jake prihlasovaci udaje tam mam dat? diky moc

Předmět Autor Datum
přenosné disky u pc nejsou default nastavené ke sdílení. ideální by byl síťový nas disk se stálou ip…
lední brtník 10.09.2018 04:28
lední brtník
Pouzivate pro prihlaseni do PC ucet s heslem? Pokud ne, nastavte jej, pak se pomoci toho sameho uctu… poslední
calebcox 12.09.2018 11:21
calebcox

přenosné disky u pc nejsou default nastavené ke sdílení.
ideální by byl síťový nas disk se stálou ip adresou. v síti jde nasdílet s přihlášením podle jeho nastavení.

kodi přehrávač (viz tvůj druhý dotaz) a jiné podobné krámy se připojí třeba na dlna server, který se dá na nas serverech spustit. nebo taky zvládnou připojení ke sdílenému disku (které je pro windows účet bez hesla problém).

nebo ten nas disk má povolené chovat se jako web server s multimediálním obsahem, pak může mít viditelný obsah pro každého bez ohledu na nějaká přístupová práva.

Pouzivate pro prihlaseni do PC ucet s heslem? Pokud ne, nastavte jej, pak se pomoci toho sameho uctu overite pro SMB zdileni v KODI. Disk musite v PC nastavit jako zdileny.
Dalsi mozne reseni je porizeni sitoveho uloziste (NAS), kde uz bude DLNA server, nebo mediaserver (Plex, Emby) pripraven.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru