Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dávám palec dolů za dva nedostatky: 1. absence wifi pásma 5 GHz 2. nemá konektor USB-C
karelX 28.11.2018 15:16
karelX
Hovadskej konektor USB-C nebrat! Wi-fi 5GHz neni spatny, ale zase neni to neco bez ceho by se nedalo…
RedMaX 28.11.2018 22:02
RedMaX
Proč hovadský? Já už bych jinej nechtěl, používám ho cca 2 roky a nenarazil jsem na problém. :puff:
001 30.11.2018 00:04
001
• Také preferuji zarizeni s [USB-C] a hned z nekolika duvodu jako "rychlejsi zdimani dat", "rychlesj…
XoXoChanel 01.12.2018 12:21
XoXoChanel
USB-C neni rychlejsi nez jiny adekvatni USB konektor, to je nesmysl. To same dobijeni je stejne rych…
RedMaX 01.12.2018 15:37
RedMaX
USB-C neni rychlejsi nez jiny adekvatni USB konektor, to je nesmysl. To same dobijeni je stejne rych…
XoXoChanel 01.12.2018 16:13
XoXoChanel
USB-C je konektor! Ty mluvis o USB 3.1 Type-C, coz je konkretni implementace toho konektoru, ale st… poslední
RedMaX 01.12.2018 20:25
RedMaX

• Také preferuji zarizeni s [USB-C] a hned z nekolika duvodu jako "rychlejsi zdimani dat", "rychlesji dobijeni" zarizeni, umi prenaset "video", nemusim hledat "polaritu" jak se tam strka a jelikoz mam drtivou vetsinu zarizeni s [USB-C] tak mohu pouzivat jeden *kvalitni kabel na vsechny zarizeni z mého PC primo pres port "zakladni deska" → USB-C (zapojeni [USB-C] ↔ [USB-C]) , cimz mam i jeden klasicky [USB 3.x] volnej, navic. K tomu skoro kazda dnesni zakladni deska je vybavena portem [USB-C].

• Asus, verim ze i ostatni vyrobci budou [USB-C] integrovat od pristiho roku na kazdé zarizeni od telefonu, NTBs, monitoru az po VR brlile (jen periferie jako klavesnice zustanou na USB, ale spise komercialniho puvodu a sirsi kompatibili) na misto klasickych [USB]. Samozrejme né vsechny budou kompatibilni a podporovat "Thunderbolt".

• Ale 5GHz pasmo by pro me na telefonu nutnosti nebylo, ale kazdy slusnejsi zarizeni ho ma. Ja ho nevolil (pouzivam velmi zridka) kvuli spatné propustnosti pres zdi, kratsimu dosahu (treba v praci, doma) a vysi spotrebe. Ale muze se hodit pro rychlesji prenos dat, jako pri castovani na TV nebo TV krabicky, AppleTV etc.
* Pak ze neco cinan (nikdo nenuti kupovat vyroky chintown) posere, nebo ze neco nedodela, no, to by se dalo rict navsechno a zit stale nekde ve strachu a stresu, obavach bych asi taky nechtel :-p. Ale na misto cinana bych pochopil Google, kde jeho inzenyri uz ojebanym [USB-C] made in google kablem seriove odpalovali jejich "chrome pixel". Proto uvadim *kvalitni protoze i to Ing dokazou zmrvit, tak jak na vsem na cem se setri ..

USB-C neni rychlejsi nez jiny adekvatni USB konektor, to je nesmysl. To same dobijeni je stejne rychle jako na jinem adekvatnim konektoru.

Urcite vyhoda USB-C, ze neni treba hledat spravne natoceni konektoru.

Pocitam, ze telefony a podobne prislusenstvi bude do budoucna vybaveno vsechno USB-C, s tim se asi neda nic delat.

Naopak verim, ze vyrobci monitoru budou dal nabizet standardni videoporty jako je HDMI a DisplayPort.

Stejne tak doufam, ze ani VR nebude pripojeno pres USB-C, tim by se alespon u me VR odepsalo, protoze USB-C na zadnem pocitaci nemam a jeste dlouho mit nebudu, takze bych si VR nemohl poridit ac bych docela rad VR v dalsi generaci mel. Uz ted se mi Oculus Rift dost libi, ale je to hodne penez a radsi si pockam na dalsi generaci, ktera doufam vydrzi dlouho.

Mozna jsem se spatne vyjadril, ale proti USB-C bych nic nemel, kdyby to pro me nebyl zcela nadbytecny konektor, ktery prinasi lidem komplikace. Je mi ale jasne, ze az se konektor casem zabehne, ze muze prinaset i urcita pozitiva.

USB-C neni rychlejsi nez jiny adekvatni USB konektor, to je nesmysl. To same dobijeni je stejne rychle jako na jinem adekvatnim konektoru.

• Prosim ?! Jakto ze né . Pod revizi [USB@3x] (s vyjimkou 3.1) se to neda vubec porovnat, nic spolecného. 480mb/s USB 2.0 (HI-SPEED vs Super-Speed+), jeste jsem nevidel prenos videa [pres USB 1→3.x]. (USB 3.1 Type-C dokaze podat az 10 Gb/s - Mobile High-definition Link, podpora prenosu az 4K pres MHL), podporuje vetsi Wataze|A, takze i rychlejsi dobijeni, nepotrebuje tak velké dobijecky (neni pravidlem) pres tzv Quick Charge pro [USB-C].. ale pak ty ses "RADCE" ze jo, kdyz tvrdis ze pres [USB-C] se neda dobijet rychleji a ze neni rychlejsi jak ostatni USB tak bude tedy asi pravda a at se podle toho tedy tazatel ridi..

ktery prinasi lidem komplikace.

• Osobne jsem s nim komplikace nemel a to mam nekolik zarizeni na [USB-C], i monitor mam zapojeni pres [USB-C], telefony, tablet etc. Ani lidé v mém okoli, spolupracovnici jsem nikdy neslysel si stezovat, naopak, spise slysim jen spokojenst hlavne s moznosti vlozeni..
* Ale asi na internetu pisou neco jiného, tak to tak bude, lepsi clanek na WEBu, jak vlastni zkusenost pravda ..

USB-C je konektor!

Ty mluvis o USB 3.1 Type-C, coz je konkretni implementace toho konektoru, ale stejne tak muzes mit a ja mam na SGS5 klasicky microUSB 3.1, ktery je stejne rychly.

Ale POZOR, za USB-C konektorem nemusi byt jen USB3.1 radic, coz vetsina lidi ocekava, ale je to chyba, za USB-C konektorem muze byt a u cinskych telefonu take casto je jen USB2.0 radic. Takze to DULEZITE je umet si pohlidat u USB-C konektoru, jaky se za nim nachazi radic. (To ty urcite zvladnes, ale pro lajky je to dalsi problem.)

QuickCharge neni zavisly na USB-C, tu technologii umely i nektere microUSB kabely, dulezite je, ze tu technologii QuickCharge musi podporovat jak nabijecka, tak kabel (kvalitni) a telefon.

---

Vidis ale ze i ja rikam, ze USB-C se tu nakonec zabydli, jen je momentalne v mensine a v CR, kde lide zdaleka tak rychle neobmenuji telefony, to tem par majitelum muze prinaset problemy toho typu, ze kabel nebo i nabijecku musi nosit sebou, nikdo to moc na pujceni nema.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru