Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firemní benefity

Ahoj,

mám vyhlídnutou jednu práci a tam nabízí jako benefit firemní telefon, notebook a flexibilní pracovní dobu.

Jestli to chápu správně, tak je to pouze benefit a tedy ho můžu odmítnout? Já mám 2 telefony, takže 3. už nepotřebuju. Jestli to má být kvůli novému služebnímu číslu, tak to by problém nebyl, ten můj 2. telefon má ještě místo na jednu SIM.

Co se týče notebooku, to vždy nabízí nějaký jeden model pro všechny, nebo je na výběr? Je možné si tam nainstalovat jiný operační systém? Je možné si ho buď v průběhu práce nebo pak při odchodu odkoupit či tak?

Chápu správně, že flexibilní doba znamená, že si můžu přijít třeba v 8, ve 12 jet na hodinu pryč, vrátit se a pak tam být do 17?
Změna kategorie, původně: Hardware (Prasak)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na tohle se snad musis zeptat budouciho zamesntavatele... Obecne: 1) Telefon nikdo nevnucuje, sam p…
MaSo 17.12.2018 09:11
MaSo
Ja to mela podobne - pred nastupem se me zeptali, jestli chci pocitac s Windows nebo Mac. Bios a boo…
merlouska 17.12.2018 17:59
merlouska
Tak to máš štěstí na zaměstnavatele, kterej hledí na odvedenou práci a ne na čas tam strávený. nový
Prasak 17.12.2018 18:25
Prasak
Díky všem za podělení se o zkušenosti. :) nový
get 17.12.2018 18:06
get
Jenom technická. Mobil a přenosný notebook domů nejsou benefity. To jsou nástroje, jak tě udržet pr… nový
Flash_Gordon 17.12.2018 18:52
Flash_Gordon
+1 :-) Presne. Pracovni mobil odmitam, nastesti to nikomu v praci az tak nevadi. Ani flexibilni pr… nový
RedMaX 17.12.2018 19:01
RedMaX
Firemní mobil znamená to, že tě můžou otravovat i doma. V době neomezených tarifů to už není benefit… nový
Prasak 17.12.2018 19:14
Prasak
To bys u nás dlouho nevydrzel...:) Nekdy zavolaji i o vikendu, i kdyz nemam on-call a ocekavaji, ze… nový
MaSo 17.12.2018 20:00
MaSo
Záleží na povaze práce a pracovní pozici. Když děláš na směny, tak ti nebude příjemný, když ti ranní… nový
Prasak 17.12.2018 21:19
Prasak
Hádám, že při případném odchodu z firmy si třeba mobil nechat nebo odkoupit nemůžu a firemní tarif t… nový
get 18.12.2018 01:52
get
To se opět liší firmu od firmy. nový
Wikan 18.12.2018 07:12
Wikan
Záleží na firmě. V některé si telefon můžeš odkoupit, v některé jej vrátíš. Firemní tarif samozřejmě… poslední
Jan Fiala 18.12.2018 07:15
Jan Fiala

Na tohle se snad musis zeptat budouciho zamesntavatele...

Obecne:
1) Telefon nikdo nevnucuje, sam pouzivam vlastni. Pokud ti zamestnavatel poskytne SIM, tak zrejme ocekava, ze to zvednes, kdyz ti bude volat. :-) Vetsinou za to pak muzes vyuzivat firemni SIM k soukromym hovorum.
2) To je silne individualni. U nas fasujem PC nebo MacBooky. System je Win10, Ubuntu nebo MacOs. U vetsich koroporaci, ktere maji svoje IT security oddeleni maji vetsinou golden image OS. Takze nemuzes instalovat OS sam. Notebooky maji zaheslovany BIOS, vypnute bootovani z externich zdroju a zapnute sifrovani disku.
3) Flexibilni doba obvykle znamena, ze cast pracovni doby je flexibilni. Treba 9 - 15 musis byt na pracovisti a zbytek je na tobe, s tim, ze musis dodrzet 40 hodin tydne.

Ja to mela podobne - pred nastupem se me zeptali, jestli chci pocitac s Windows nebo Mac. Bios a bootovani jsem nezkoumala, ale nejake sifrovani disku tam bylo :-)

A flexibilni doba u nas znamenala core hours 10:30-16:00, zbytek 8hodinove pracovni doby kdykoli predtim nebo potom. Pozdeji to zmenili na 10:00-16:30, cimz me mirne nastvali, protoze moje oblibena pracovni doba byla 10:30-19:xx :-D Jinak co se mi libilo, bylo to, ze nebyly zadne pichacky ani dochazka, tech 40 hodin tydne bylo zalozenych na duvere v to, ze si to opravdu odpracujem.

Ad opousteni pracoviste - kdyz jsem potrebovala prijit pozdeji nebo jit driv (a tim padem mit mene hodin nez 8), domluvila jsem se se sefem. Behem obedove pauzy jsme si mohli delat, co chceme, tedy klidne jit na obed domu, hlavne kdyz jsme byli za hodinu zpatky.

+1 :-)

Presne. Pracovni mobil odmitam, nastesti to nikomu v praci az tak nevadi.

Ani flexibilni pracovni doba neni benefit. U nas v praci je to treba tak, ze flexibilni pracovni doba je mozna, ale pokud si ji clovek vezme, tak ztraci narok na navstevu lekare v pracovni dobe. Jsou lidi, kteri to neresi a jsou takovy, kteri kvuli tomu flexibilni pracovni dobu nechteji. Ona navic ta flexibilita muze byt vyhodna nejen pro zamestnance, ale i pro zamestnavatele. Mne treba mnohem vic vyhovuje pevna pracovni doba, kdy proste vim do kolika presne delam a dalsi se resi az dalsi den (samozrejme pokud se nejedna o nejakou vyjimecnou nalehavou situaci).

Jo a co se tyka te flexibilni pracovni doby, tak co takhle vim od ruznych lidi, tak to byva tak, ze treba museji byt v praci od 9:00 do 12:00. Zbytek uz je na nich, proste se to netyka cele pracovni doby, ale jenom casti.

Firemní mobil znamená to, že tě můžou otravovat i doma. V době neomezených tarifů to už není benefit, ale bič. Benefit je firemní tarif na soukromý telefon.
Stejně tak notebook. Počítač má doma skoro každej a smartphonem v kapse nahradí na cestách notebook z velké části.
Takže noťas mám v práci zamknutej v dockině a mobil na konci směny vypínám a házím do šuflete.

To bys u nás dlouho nevydrzel...:) Nekdy zavolaji i o vikendu, i kdyz nemam on-call a ocekavaji, ze budu spolupracovat. Pokud ale nejsem u PC maji smulu, muzu maximalne poradit, co kde checknout. Vetsinou staci jen tohle...

To, ze je neposlu do riti je pak vetsinou videt na rocnich bonusech. Kdyby nebylo, vysral bych se na to.

PS.: Nas system bezi v Cine, je tam o 6-7h vic. Takze si asi dokazes predstavit, v kolik muzou zavolat, pokud byznys startuje v 9:00 CN time...:-)

Záleží na povaze práce a pracovní pozici. Když děláš na směny, tak ti nebude příjemný, když ti ranní směna začne vyvolávat na poruchy a ty musíš v šest ráno kdekomu vysvětlovat, že máš odpolední směnu. Místo toho, abys ještě chrápal. Takže můj služební telefon je především směnový, i když je psán na moje jméno. Takže abych to tahal domů, to fakt ne-e.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru