Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PCI Serial Port + SAS Controller - nejsou drivery, upozornuje Device Manager / HP z420

Ahoj, dobry den,

mam pracovni stanici HP Z420, po ciste instalaci Win 10 mi Device Manager hlasi, ze PCI Serial Port, SAS Controller a TUSB3410 EECode nemaji drivery. OS je na SSD Samsung 850.Vsechno zda-se funguje jak ma, jenze mi to trochu neda prehlizet ty vykricniky. Nekde doporucovali stahnout driver 'Intel Rapid Storage Technology Enterprise', ten mi pri instalaci ale hlasi, ze vlastnim novejsi ovladace. Rychlosti HDD sou v poradku, pri instalace Samsung Magician me vsak tento software muj SSD nenachazi a tudiz neumoznuje zapnout napriklad jejich feature "fast boot". BIOS je aktualizovany.

Mel bych se temito chybejicimi ovladaci zabyvat? Pokud ano, co a odkud nainstalovat? Nedarilo se mi najit nic duveryhodneho.

Diky za pomoc.

Drivery 5225033

Win 10
Intel Xeon E5-1620 @ 3.6 GHz
NVIDIA Quadro K4000
32 GB DIMM D3 RAM
Samsung SSD 850 - 250 / os disc
Seagate Cheetah 15K.7 450GB

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- Podivej se do spravce zarizeni ( devmgmt.msc) a vyvolej vynecené update rucne. - Ta stanice byla d…
XoXoChanel 07.04.2019 11:48
XoXoChanel
rucne vyvolany update sam zadne drivery nenajde. zadnou konfiguraci RAID jako takovou nepouzivam ale…
dzosef 07.04.2019 11:53
dzosef
tipoval predchozi pouziti na firmu s nejakym CADem, ale nevim. - Muze byt. U tech vykricniku jsou n…
XoXoChanel 07.04.2019 12:01
XoXoChanel
benchmark z Prime95 > CPU speed: 3591.38 MHz avg. speeds z Prime95 databaze mereni > 3494 MHz vsech…
dzosef 07.04.2019 20:34
dzosef
mohu se teto karty zkratka zbavit a napojit HDDcka klasicky? Samozrejme, uz jsem ti to naznacoval…
XoXoChanel 07.04.2019 22:32
XoXoChanel
Samozrejme, uz jsem ti to naznacoval vyse. Dosavadni HDD muzes zapojit do SATA portu na zakladni des…
dzosef 09.04.2019 13:21
dzosef
- Existuje sifrovani pro OS (zabezpeceni na strane samotného operacniho systému, citlivych slozek),…
XoXoChanel 09.04.2019 13:26
XoXoChanel
to by se musel nejdriv dostat do bedny :) ale ono se tam asi stejne moc vymyslet neda, vid? poslední
dzosef 09.04.2019 13:47
dzosef

- Podivej se do spravce zarizeni ( devmgmt.msc) a vyvolej vynecené update rucne.
- Ta stanice byla delana na "LinuxOS" a typoval bych zamereni "SERVER", tak jestli nepouzivas RAID (SAS Controller) , SerialPort etc, tak ti ty vykricniky mohou byt jedno, tykaji se portu které v realite nemusis ani pouzivat.
*Uz se stalo ze HP vyrobil do SRV i ekter komponenty, které byly jen pro LInux, az diky nakym kutilum kteri udelali naké generické ovladace pro tu kartu tak fungovala i pod OS Windows)
- Jestli ty to MS zalepil referencnima ovladacma vyrobcu a funguje to, tak ..

rucne vyvolany update sam zadne drivery nenajde. zadnou konfiguraci RAID jako takovou nepouzivam ale HDD sou ve skrini zapojeny pres LSI adapter.

se stanici prisla licence Win a osobne bych tipoval predchozi pouziti na firmu s nejakym CADem, ale nevim.

tipoval predchozi pouziti na firmu s nejakym CADem, ale nevim.

- Muze byt. U tech vykricniku jsou nejaké "cody" ?
* "Spravce zarizeni" → "urcité zarizeni" + "pravy klik" → info 'dole pod popoiskem je ramecek "device status" s informacnim obsahem o problému + code. Co je tam napsané ?
[86510-dmger-png]

- Jen jsem se chtel zeptat, dival jses na CPU, funguje mu [turbo], ukazuje spravné frekvence ? (delal jsi nejaké benchmarky, jestli jsou vysledky na urovni ostatnich ? Jestli je vykon tvého PC obdobny, tak ty vykricniky muzes ignorovat nebo maskovat)
- Moc to nedoporucuji a nechavam to az na posledni vyber, ale nekteré ovladace cerpam (hlavne u starych notebooku a work stanic z dob prvohor) na strankach : https://www.driverscloud.com/en/features
* DCloud identifikuje ID_HW → vytvori LOG o ID tvého HW → odesle ho na svuj Cserver tam ho porovna se svou databazi a nasledne ti nabidnou dostupné ke stahnuti. I kdyz ovladac/driver najde a muzes ho stahnou a nainstalovat, muzes si vsimnout ze muze jit o ovladac jiného vyrobce co zpravidla funguje a nevadi, ale v kazdém pripade pred instalaci ovladacu pomoci DCloud radeji provedl zalohu, nebo bod obnovy, nikdy nevis ..
(ale jestli jak uvadis vse funguje, nechal bych to tak a resil az podle prichoziho problému..)

TiP :i: ~ 'Serial Port' stejne pouzivat nebudes, tak tu kartu z PCI zakladni desky vytahni ven a mas klid ;-)

[86512-pcisport-png]

benchmark z Prime95 > CPU speed: 3591.38 MHz
avg. speeds z Prime95 databaze mereni > 3494 MHz

vsechny tri problemy jsou / The drivers for this device are not installed. (Code 28)

jinak Serial Port v PC nemam, takze ani zadnou kartu podobne te, co zasilas na fotce
Mam tam kartu, do ktere se zapojuji HDD, hadam ze je to ten LSI adapter, ktery se pak stara o pripadne RAID konfigurace, ale mozna se pletu. Kazdopadne ani tyto RAID konfigurace nevyuzivam > to me vede k myslence, kterou sem mel uz drive > mohu se teto karty zkratka zbavit a napojit HDDcka klasicky?
nejsem si jist, jestli jsem posledne nekde neprecetl, ze prave ty 15k HDD tento adapter, alespon v pripade me workstation, vyzaduji ??

jinak se mi dari dohledat nektere z ovladacu pomoci brtnikova zpusobu, DCloud by tedy zafungoval zrovna tak. takze ted jen zbyva doresit > vyhodit adapter z PC? a instalovat vubec nejake drivery? na druhou otazku si mi jiz odpovedel.

jeste jednou diky oboum za vas cas

mohu se teto karty zkratka zbavit a napojit HDDcka klasicky?

Samozrejme, uz jsem ti to naznacoval vyse. Dosavadni HDD muzes zapojit do SATA portu na zakladni desce bez potreby PCI radice pro RAID.
Zakladni deska bude vypadat nejak tak ? :
* Jestli ano, tak tam mas nekolik SATA portu, v pripade ze mas tedy SATA disky, PATA to asi nebude ..

[A639_1309212903472254438FRuzVEy19.jpg]

jinak se mi dari dohledat nektere z ovladacu pomoci brtnikova zpusobu

Tak az tu nebo ty nepotrebné karty vytahnes, tak ten brtnikuv zpusob klidne uprednostni a pouzij znovu. Nejde o spatny zpusob (jde o klasicky zpusob tak jak se v IT pouziva), jen nekdy nekteri uzivatelé nevi co s nelezenyma informacema delat.
* DCloud kdyz uz ho doporuciji tak tem, co nevi jak nalezené informace zpracovat tak je to pro ne jednodusi, coz nebude tvuj pripad ;-)

Samozrejme, uz jsem ti to naznacoval vyse. Dosavadni HDD muzes zapojit do SATA portu na zakladni desce bez potreby PCI radice pro RAID.

bohuzel ten SAS disk po zapojeni do SATA nefunguje, tak jak sem se obaval o neco vys, takze jsem LSI kartu zapojil zpatky. kazdopadne pro ni jsem driver mel, kdyz jsem ji vytahnul, problem s drivery to nevyresilo.

kazdopadne jsem ale zapojil SSD klasicky do SATA na MB, vypnul sem RAID a to vedlo k vyssim rychlostem, moznosti zapnuti RAPID mode (jestli to k necemu je) a taky jsem nyni schopen tento disk defra... pardon Trimmovat, coz predtim neslo.

takze uspech, ovladace jsem doinstaloval, zadne vykricniky tam uz nestrasi.

mam jeste jeden dotaz, mozna se hodi zalozit nove vlakno, ale je to malickost. heslo BIOS.

kdyz uz sem byl v tom zbavovani se RAIDu, rozhodl jsem se to vzit jednodussi cestou a rovnou preinstalovat OS, to mi alespon umoznilo hardware encryption od BitLockera. oboje se zdarilo ale rikal sem si, ze bych si zahesloval BIOS, tedy UEFI. nemam tento PC na uplne bezpecnem miste, za to na nem mam citliva data. nevim ceho vseho se de stelovanim bios dosahnout, kazdopadne StartUp ani Setup password mi nejdou nastavit. kdykoliv je nastavim a ulozim nastaveni, tak jednak nefunguji, nejsou vyzadovana a druhak pri opetovnem otevreni UEFI se to tvari, jak kdybych je nikdy nevytvoril >> pri kliknuti na nastaveni hesel se neotevre dialog vyzivajici k zadani stareho a noveho hesla, ale pouze k zadani noveho.

vic o tom, jak vypada nastavovani hesel v mem uefi

support.hp.com

- Existuje sifrovani pro OS (zabezpeceni na strane samotného operacniho systému, citlivych slozek), co se tyka BIOS .. no divej, kdyby se nekdo opravdu tak moc potreboval hrabat v tvém PC, tak to BIOS j heslo de stejne pres 'jumpery' vyresetovat ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru