Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PDF: jak zrušit omezení dynamického XFA formuláře?

V příloze přikládám příklad PDF souboru, formulář VZP k vyplnění. Dá se vyplňovat, ukládat, tisknout. Já bych ale chtěl (např.) tento formulář editovat, například přidat tam výpočtové pole, kontrolující čásku pojistného, zda odpovídá vyměřovacímu základu.

Nemám Acrobat, používám PDF-XChange Editor 8 Plus.
V editoru mám tuhle informaci:

[86680-xfa-png]

Editovat daný formulář nemohu.
Potřeboval bych se asi nějak zbavit omezení toho "dynamického XFA formuláře" (netuším, co to je, ale to je asi jedno..), udělat z toho normální *pdf i za cenu, že formulář přestane být formulářem a že si budu muset jeho "políčka" vytvořit znova.

Jde to nějak v Acrobatu (Pro)? Či nějak jinak?

Dokážu to virtuálně vytisknout do *pdf, výsledek použít jako pozadí a políčka formuláře tam dostat. Tím ale ztratím "textovitost" toho *pdf, musel bych to prohnat OCR, opravovat, hodně drbárny (ten formulář VZP je jen příklad). Chci zachovat to, aby obsah *pdf byl chápán jako text.

Díky za případné ověření, zda to jde v Acrobatu, či rady jak se s tím vypořádat.

Předmět Autor Datum
Našel jsem tento online nástroj: http://speedtesting.herokuapp.com/pdfxfa/ Nezachová ale barvy dokum…
L-Core 25.04.2019 13:47
L-Core
Stačí takto?
moose 27.04.2019 08:19
moose
Díky. Já jsem mezitím přišel na to, že toho mohu snadno docílit tiskem do PDF virtuální tiskárnou (…
L-Core 27.04.2019 08:45
L-Core
Vyhovuje?
Kyncl 27.04.2019 09:16
Kyncl
Vyhovuje. Čím/jak jsi to udělal?
L-Core 27.04.2019 09:59
L-Core
V Acrobatu, automaticky vyhledá pole, jen pole razítek jsem dodělal ručně.
Kyncl 27.04.2019 10:03
Kyncl
Hm, já teď koukám do manuálu k deset roků starému Acrobatu Pro 9.0 (z CS4), který kdysi používala dc…
L-Core 27.04.2019 10:47
L-Core
Zde
Kyncl 27.04.2019 16:55
Kyncl
Díky. poslední
L-Core 27.04.2019 17:08
L-Core

Díky.

Já jsem mezitím přišel na to, že toho mohu snadno docílit tiskem do PDF virtuální tiskárnou (používám PDF-XChange Lite), výsledek je dokonce mnohonásobně menší, viz příloha.

Teď stojím před úkolem číslo dvě: jak z toho jednoduše udělat editovatelný formulář. Chtěl bych využít stávající políčka a jen je z "běžných " změnit na "editovatelné", aniž bych tam musel editovací pole vkládat ručně. Oslovil jsem devs, https://forum.tracker-software.com/viewtopic.php?f=62&t=32502, uvidím..

Nemám k dispozici nový Acrobat, abych si ověřil, zda a jak do jde v něm. A kupovat jej určitě nebudu.

Hm, já teď koukám do manuálu k deset roků starému Acrobatu Pro 9.0 (z CS4), který kdysi používala dcera, a to automatické vyhledání by měl umět už i on. Možná to je doma i nainstalované, v nějakém odstaveném PC ve sklepě, ale zprovozňovat to (nebo teď instalovat celou CS4) už asi nebudu.

Pokud to nedokážu pomocí PDF-XChange Editoru Plus, budu muset v případě potřeby někoho s Acrobatem poprosit o onen automatický převod (následně si to pak snadno doupravím). Uvidím, s jakou se ozvou devs; třeba to nějak jde, třeba je to připravovaná featura. Stačil by mi i převod rámečku do editovatelného okna jednotlivě.

Zas tak moc případů, kdy potřebuji rozchodit stávající formuláře, není, je to spíše výjimka. Častěji tvořím formuláře od nuly.

Ten příklad VZP uvádím hlavně proto, že existující XFA formulář je needitovatelný a já z něj chci vytvořit superformulář použitelný pro všechny pojišťovny, včetně kontroly výpočtu pojistného, podpisu, s provázáním na můj homemade mzdový systém (přímý import csv dat).

Jestli bych tedy mohl poprosit ještě o jeden převod, přikládám soubor v příloze. Nic netřeba přidávat, upravím si to sám. Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru