Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po přechodu k T-Mobile se spoustě lidem mé číslo hlásí jako neexistující?

Zdravím, řeším delikátní problém, se kterým si zatím neví rady ani operátor..

Po přechodu od SazkaMobilu k T-Mobile, kdy jsem si nechal přenést číslo, se mi spousta lidí nemůže dovolat, ozve se klasický tón (3 zvyšující se tóny), .. po kterém většinou bývala dřív ještě hláška "volané číslo neexistuje", ta ale nezazní..

Od těchto lidí mi nepřijdou ani sms.. ale já jim zavolat i napsat v klidu a bez problémů mohu.

Co jsem zkoušel?
• Dnes výměna SIM u operátora, zkoušeno i v jiném telefonu bez připojení ke Google službám.. Po výměně SIM se mi ale už dokáže dovolat bratr (s původní SIM se nedovolal).
• V telefonu jsem vypnul VoLTE i volání přes wi-fi
• Použil jsem GSM kódy pro deaktivaci přesměrování, i pro odblokování blokovaných čísel
• Zkoušel mobilní síť nastavit jako 2G nebo 3G

Momentální stav je, že operátor předal problém technikům a bude se řešit, jestli proběhlo přenesení čísla správně a nehapruje to s původním SazkaMobilem??

Spíš než řešení, bych se chtěl zeptat, zda jste někdo někdy zaznamenal stejný problém.. Přijde mi to docela podivné ?

Telefon je Samsung S10e

Předmět Autor Datum
Někteří se dovolají a někteří ne? Mají opravdu správné číslo ]:) Mohli by zkusit změnu formátu čísl…
L-Core 06.08.2019 07:40
L-Core
Přesně, někdo ano, někdo ne.. Počkám do konce týdne, jestli se ozve někdo z T-Mobile.. Docela mě vy…
EessenciaMobile 07.08.2019 09:56
EessenciaMobile
Proběhl špatně přenos čísla mezi opy. Výměna SIM nic neřeší.
touchwood 06.08.2019 12:38
touchwood
Tak stále nikdo neví kde je problém.. Údajný technik z T-mobile zkouší jen natvrdo vypnout VoLTE a v…
Eessencia 09.08.2019 10:03
Eessencia
Údajný technik z T-mobile Zrovna ted, jak kamos kupoval PC na CZC, tak mluvil s jejich "technikama"…
RedMaX 09.08.2019 12:57
RedMaX
Duch techika se rychle vyvolá podáním písemné výpovědi smlouvy. To pak kmitají až se zadýchávají. Op…
.w 09.08.2019 19:23
.w
No, problém ještě nevyřešen, ale zkusil jsem jim alespoň napsat reklamaci a prosbu o nějakou kompenz…
Eessencia 10.08.2019 11:29
Eessencia
To je standardní postup úplně všude, kde mají podporu a neřeší zrovna jeden požadavek měsíčně. Techn…
Potkan007 10.08.2019 11:58
Potkan007
Tak ani doteď se problém nevyřešil.. :D K posrání. Pořád nechápu proč se to děje.. Čeho jsem si všim…
Eessencia 22.08.2019 22:45
Eessencia
Tak opraveno :D Sláva.. Netuším kde přesně byl problém, ale nakonec to prý t-mobile řešil přímo s op… poslední
Eessencia 23.08.2019 16:49
Eessencia

Někteří se dovolají a někteří ne?

Mají opravdu správné číslo ]:)
Mohli by zkusit změnu formátu čísla, místo 777 123 456 volat +420 777 123 456 (asi to nezabere).

Pokud se jim ozývá tón "neexistující číslo", na nastavení tvého telefonu chyba být nemůže. To by se jim ozýval třeba obsazovací tón nebo hláška "volané číslo je nedostupné nebo je telefon vypnutý".

Podle mě ten převod neproběhl korektně.

Přesně, někdo ano, někdo ne..

Počkám do konce týdne, jestli se ozve někdo z T-Mobile.. Docela mě vytáčí, že ani nevím jestli to někdo řeší. Na zak.lince mi řeknou jen, že až budou kolegové vědět víc, tak se ozvou..

+420 nepomáhá.. Víc mě nenapadá, takže asi to bude tím převodem. Co se mého kontaktního listu týče, tak jsem si všiml, že se mi dovolají lidé ze sítě vodafone.. o2 a t-mobile ne.. Ale jestli je to 100% netuším.. nemám tolik testovacích subjektů, abych to potvrdil.. Každopádně, Sazka patří právě pod Vodafone

Tak stále nikdo neví kde je problém.. Údajný technik z T-mobile zkouší jen natvrdo vypnout VoLTE a volání přes wi-fi, ale nic jiného za 3 dny nenašel.. Zapsal si znovu čas, čísla a operátora lidí, kteří se mi pokusili volat a nedovolali se. Takže zase čekat, jestli se něco najde.. Snažím se sehnat víc lidí, kteří se nedovolají, ale většinou jim to jde.. Babička, kolega a kolegyně z práce, pevná linka v práci, kurýr PPL, pár kurýrů z damejidlo, tam se stále ozývá tón neexistujícího čísla.

Zkusil jsem napsat email na http://www.cnpac.net/ jestli by někdo nevěděl co s tím.. ale netuším, jestli oni mohou..

Údajný technik z T-mobile

Zrovna ted, jak kamos kupoval PC na CZC, tak mluvil s jejich "technikama". Nakonec se nahodou ukazalo, ze mluvil s obchodnikem. :-D CZC sice samozrejme techniky ma, ale ty jsou az posledni moznost, protoze jsou drazsi nez obchodnici, tak se CZC snazi co jde resit pres obchod.

No a stejnou zkusenost mam s T-Mobilem, kdysi jsem mel jiny problem, ale potreboval jsem to resit s nejakym technikem, no a 14 dni trvalo nez se mi podarilo presvedcit T-Mobile, ze vazne potrebuju prepojit na techniky.

Souhlasim s tim, ze se nepovedl prenos cisla a je potreba, aby to v T-Mobilu poresili.

To je standardní postup úplně všude, kde mají podporu a neřeší zrovna jeden požadavek měsíčně. Technická podpora není to samé, co technici. Jde o filtr, kde obvykle sedí technicky trochu zdatnější BFU a úspěšně vyřeší naprostou většinu problémů radami typu restartovat zařízení, přeinstalovat program a podobně. Až když vyčerpají všechny své možnosti, píše technická podpora dotaz technikům (ne zákazník) a ti obvykle přijdou na nějaké řešení. To předají technické podpoře a ta kontaktuje zákazníka.

Nikdo mimo extra vážených zákazníků nikdy nedostal přímo moje číslo a pokud se musím na něco podívat přes vzdálenou plochu, je to z počítače technické podpory. Pokud objevím problém a jako řešení vyjde nová verze aplikace, kontroluje funkčnost technická podpora.

Tak ani doteď se problém nevyřešil.. :D K posrání. Pořád nechápu proč se to děje.. Čeho jsem si všiml, tak když zavolám z práce z pevné linky, kdy máme možnost volat i mimo budovu po zadání 0 před číslo mobilu, tak automat ohlašuje přepojení a k jakému operátoru.. Když volám komukoliv, tak to ohlásí - T-mobile, o2, vodafone (oskar), ale když zavolám na svůj mobil, tak to ohlásí jen "přepojujeme Váš hovor", ale že je to t-mobile to nepoví :o ... Řekl jsem o tom i na zákaznické lince, ale prý to s tím nemá nic společného či co.. :D Fakt matláci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru