Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Excel, pevná velikost buňky (počet znaků)

Dá se nějak v Excelu nastavit formát buňky, aby tato měla stanovený počet znaků (podobně jako je tomu v databázových programech)?

Například chci, aby velikost buňky byla vždy 12 znaků, číslo se dvěma desetinnými místy, tedy od 0,00 do 999999999,99 a to tak, aby se v případě kratšího čísla než ve stovkách miliónů (které "zabere" všech 12 míst) v té buňce vždy byl i příslušný počet mezer zleva. Když například půjde o číslo "12500,50", tak aby ve skutečnosti to bylo považováno za "mezera mezera mezera mezera 12500,50" (včetně 4 mezer zleva, aby počet pozic byl vždy 12).

Vím, mohl bych to obejít možná přes rozsekání čísla do 12 buněk a číslo vyplňovat zprava, ale to mi připadá hodně kostrbaté.

Potřebuji to pro vytvoření datové věty pro zdravotní pojišťovny, například podle vzoru tady: https://www.my213.cz/aviza/doc/Datove_rozhrani_PPPZ-X.pdf
Tam je například počet zaměstnanců jako pětimístné číslo, pokud je jich jen třeba 6, má tam být "mezera mezera mezera mezera 5". Pokud je jich 133, tak "mezera mezera 133".

Potřebné údaje pro vytvoření datové věty nemám problém shromáždit na jeden list (i když nevadí, že jsou různě po celém složitém sešitu). Skládal bych to dohromady v nějaké buňce asi přes concatenate, následný export celého řetězce do *txt a import na www není problém.

Díky za tip.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny