Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhladavanie v Exceli

Netvrdím, že COUNTIF vyrieši, lebo si nepovedal, čo chceš robiť s výsledkom.
Viacnásobný CTRL+F neexistuje a bežný CTRL+F necháva aktívnou bunkou relatívnu 1. bunku s nájdenou hodnotou. Ani on ti neoznačí naraz všetky bunky s hľadaným výrazom a to ani keď hľadáš len jeden výraz, nieto ešte niekoľko.
Dá sa to ale vyriešiť makrom. Ale ako som písal, otázna je adekvátnosť množstva práce pre vytvorenie makra s množstvom práce pri manuálnom vyhľadaní. Pri jednorazovej záležitosti nemá význam vytvárať makro.
Pre jednorazové použitie by som použil podmienené formátovanie.
Alebo pomocný vzorec, ktorý by vyhodnotil výskyt ľubovoľného hľadaného výrazu v riadku a následne filter na tomto stĺpci, ktorý by mi zobrazil všetky riadky, v ktorých sa vyskytuje ktorýkoľvek z hľadaných výrazov.
A najlepšie kombináciu týchto dvoch postupov. Výsledkom by boli riadky s výskytom ktorejkoľvek z hľadaných výrazov, v rámci ktorých by boli farebne zvýraznené práve hľadané výrazy.
Stále však nie je jasné, čo s tým potom.
Keby si mal napr viacnásobný CTRL+F a aktívnymi by sa stali všetky bunky obsahujúce ľubovoľný z hľadaných výrazov, čo s tým? Skopírovať, pokiaľ je to vo viacerých stĺpcoch, to neskopíruješ, tak čo s tým a nakoniec, načo by to bolo dobré? Len prehliadnuť?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny