Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza a záruka

Dobrý den,je toto normální?
Dobrý den,
dovolujeme si Vás oslovit v rámci Vaši reklamace ASRE20487714, kde po bližším prozkoumání ze strany autorizovaného servisního střediska bylo zjištěno, že případ nelze řešit v rámci výrobcem uznávaných záručních podmínek, ale je pouze možné řešit celou věc dále jako pozáruční opravu. Pozáruční opravu je nutné uhradit z Vaší strany, přičemž suma v tomto konkrétním případě je 600 Kč bez DPH. Servisní vyjádření pod čarou.
V případě, že s cenovým návrhem na pozáruční opravu souhlasíte, dovolím si Vás požádat o zaslání Vašeho souhlasu nejpozději do 1 pracovního dne. Pokud byste v této lhůtě nereagoval, budeme to považovat jako nesouhlas s navrhovaným řešením a zařízení bude stáhnuto zpět z autorizovaného servisního střediska. V opačném případě, tedy odsouhlasení pozáruční opravy je nutné brát v potaz, že se nejedná o záruční reklamaci a tudíž se na tento případ nevztahuje zákonem stanovených 30 dnů.
Souhlas je závazný a nelze jej vzít zpět.
Na prvotní vyjádření se váže lhůta 1 pracovní den. Pokud již konverzace probíhá, lhůta se krátí na 24 hodin na každou odpověď z Vaši strany. Jestli-že neobdržíme vyjádření v požadované lhůtě, dojde k automatickému zamítnutí.
V případě souhlasu uhradíte částku až při vyzvednutí přístroje.
Vaše vyjádření a reakce zasílejte výhradně v odpovědi na tento email pro dořešení Vašeho případu v co nejkratší době.
Děkujeme.
__________________________________________________________________________________
Diagnostikou byl zjištěn vadný
operační systém, na který se
nevztahuje
záruka.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji za informace, nesouhlasím s postupem prodejce, ale pokud to tak je OK. Hezký den
skrob 13.07.2020 18:37
skrob
Uskutečněním prodeje jsi souhlasil (podepsal) Kupní smlouvu, jejíž nedílnou součástí jsou Obchodní p… nový
mirha 14.07.2020 07:24
mirha
Pokud jsi to dostal funkční při prodeji tak bohužel. Ale stejně bys dopadl i u jiných prodejců. Nejč…
MM_tank 13.07.2020 21:48
MM_tank
(nebo si ho vybereš při prvním zapnutí). tahle věta je klíčová. Lidi často vůbec nečtou, co se na… poslední
jirka44 14.07.2020 08:16
jirka44

Pokud jsi to dostal funkční při prodeji tak bohužel. Ale stejně bys dopadl i u jiných prodejců. Nejčastěji si to lidi rozeserou sami (netvrdím, že je to tento případ), může se stát a stává chyba při aktualizacích microsoftu, může vypadnout elektrika něco se blbě zapíše, nějakej zákazníkem instalovaný program/hra/crack něco rozesere nebo někdo chytí vira třeba z pornostránek.

Je lepší se to naučit instalovat sám, mít trochu kontrolu nad tím co si tam nahráváš. PC prostě není navigace v autě kterou zapneš a nestaráš se.
Pokud je to notebook bude mít na 99procent recovery oddíl takže po záloze dat bys měl v manuálu najít postup jak to jednoduše dostat do výchozího stavu.
Ta angličtina-bohužel taková praxe velký výrobce použije anglickou verzi na kterou aplikuje jazykový balíček (nebo si ho vybereš při prvním zapnutí).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...