Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza a záruka

Dobrý den,je toto normální?
Dobrý den,
dovolujeme si Vás oslovit v rámci Vaši reklamace ASRE20487714, kde po bližším prozkoumání ze strany autorizovaného servisního střediska bylo zjištěno, že případ nelze řešit v rámci výrobcem uznávaných záručních podmínek, ale je pouze možné řešit celou věc dále jako pozáruční opravu. Pozáruční opravu je nutné uhradit z Vaší strany, přičemž suma v tomto konkrétním případě je 600 Kč bez DPH. Servisní vyjádření pod čarou.
V případě, že s cenovým návrhem na pozáruční opravu souhlasíte, dovolím si Vás požádat o zaslání Vašeho souhlasu nejpozději do 1 pracovního dne. Pokud byste v této lhůtě nereagoval, budeme to považovat jako nesouhlas s navrhovaným řešením a zařízení bude stáhnuto zpět z autorizovaného servisního střediska. V opačném případě, tedy odsouhlasení pozáruční opravy je nutné brát v potaz, že se nejedná o záruční reklamaci a tudíž se na tento případ nevztahuje zákonem stanovených 30 dnů.
Souhlas je závazný a nelze jej vzít zpět.
Na prvotní vyjádření se váže lhůta 1 pracovní den. Pokud již konverzace probíhá, lhůta se krátí na 24 hodin na každou odpověď z Vaši strany. Jestli-že neobdržíme vyjádření v požadované lhůtě, dojde k automatickému zamítnutí.
V případě souhlasu uhradíte částku až při vyzvednutí přístroje.
Vaše vyjádření a reakce zasílejte výhradně v odpovědi na tento email pro dořešení Vašeho případu v co nejkratší době.
Děkujeme.
__________________________________________________________________________________
Diagnostikou byl zjištěn vadný
operační systém, na který se
nevztahuje
záruka.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jsi to dostal funkční při prodeji tak bohužel. Ale stejně bys dopadl i u jiných prodejců. Nejč…
MM_tank 13.07.2020 21:48
MM_tank
(nebo si ho vybereš při prvním zapnutí). tahle věta je klíčová. Lidi často vůbec nečtou, co se na… poslední
jirka44 14.07.2020 08:16
jirka44

Pokud jsi to dostal funkční při prodeji tak bohužel. Ale stejně bys dopadl i u jiných prodejců. Nejčastěji si to lidi rozeserou sami (netvrdím, že je to tento případ), může se stát a stává chyba při aktualizacích microsoftu, může vypadnout elektrika něco se blbě zapíše, nějakej zákazníkem instalovaný program/hra/crack něco rozesere nebo někdo chytí vira třeba z pornostránek.

Je lepší se to naučit instalovat sám, mít trochu kontrolu nad tím co si tam nahráváš. PC prostě není navigace v autě kterou zapneš a nestaráš se.
Pokud je to notebook bude mít na 99procent recovery oddíl takže po záloze dat bys měl v manuálu najít postup jak to jednoduše dostat do výchozího stavu.
Ta angličtina-bohužel taková praxe velký výrobce použije anglickou verzi na kterou aplikuje jazykový balíček (nebo si ho vybereš při prvním zapnutí).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...