Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win10 - Stratené podklady

Pri presúvaní dokumentov systém win10 64x ver. 2004 náhle blikol a zložka z podkladmi bola náhle prázdna. Stratili sa mi podklady mojich klientov, tých podkladov bolo asi 2000 podkladov a bol v nich zmätok. Tak som už tri dni pracoval na ich hierarchizácií. Pri presúvaní dokumentov do zložiek ale systém náhle blikol, vypli sa okna prieskumníku windows ale systém nespadol. Po opätovnom kliknutí na Tento počítač/D:data/Práca/ priečinok práca bol náhle prázdny, zmizla zložka Klienti aj s podzložkami a podkladmi všetkych klientov. Pre prípad náhodného odstránenia som mal v koši rezervovaných 3 GB mieta. Zložka Klienti tam ale nieje a mala len 2,5 GB. Pracujem z domu a data mi boli pridelené v práci. Tá je však zatvorená do ukončenia druhej vlny korona krízy. Dajú sa tie súbory nejako obnoviť? V minulosti som pri podobnom prípade použil recuvu ale tá veľmi nebola úspešná.

Preskenoval som počítač z antivírom windows security essential (nič nenašiel), nainštaloval som avast (nič nenašiel), odinštaloval som avast a nainštaloval som AVG nič nenašiel. Odinštaloval som AVG antivírus a kúpil dvojmesačnú licenciu Esset antivíru (nič nanšiel).
Preskenoval som disk pomocou hd tune ale žiadny mrtvy cluster, Skúsil som Crystaldiskinfo ale tiež potvrdil že disk má hodnotu Dobrý. Hľadal som problémové aktualizácie typu KB4549951 ale žiadna zo zmienených na internete v systéme nainštalovaná nie je.

Předmět Autor Datum
Datům můžeš po těch psích kusech (instalace a odinstalace několik antivirů) udělat "pápá", zamáčknou…
MachR55 02.10.2020 12:57
MachR55
Zažil som takýchto pádov exploreru stovky ale nikdy nezmizla zložka. Toto sa mi ešte nestalo. Ak aj…
TomasD 02.10.2020 13:45
TomasD
Nevím, vysvětlit to nedokážu - holt jsou někdy věcí mezi klávesnicí a Billem Gatesem...
MachR55 02.10.2020 13:49
MachR55
Tys někdy viděl, že by se při přesouvání ukládaly soubory do koše?
kacikac 02.10.2020 14:06
kacikac
Jestli si pamatuješ alespoň přibližně název nějakého z chybějících souborů, tak zkus prohledat disk,…
Wikan 02.10.2020 13:55
Wikan
Pro příště: nikdy nepoužívám přesouvání, vždycky jenom kopírování. A teprve po kontrole, že se všech…
jirka44 02.10.2020 14:22
jirka44
Přesouval jsem cca 2TB dat z disku na disk a absolutně bez problému a mimochodem pruzkumníkem Win 10…
jezekhifi 04.10.2020 07:14
jezekhifi
Trochu OT! @7777 - len úplný blázon PRESÚVA súbory z jedného miesta na druhé! Zásada je KOPÍROVAŤ! P…
yYy 02.10.2020 16:24
yYy
recuva: oskenuj disk na ztracené soubory. na lokálním disku v normálním správci souborů samozřejmě…
lední brtník 02.10.2020 20:30
lední brtník
Používam len klasický windows správca súborov. Nič externé tam nainštalované nemám. Systém ide od ak…
TomasD 03.10.2020 16:41
TomasD
jistě, ty používáš klasický průzkumník a nevysvětlitelným způsobem místo bleskového přepsání fat záz…
lední brtník 03.10.2020 23:55
lední brtník
S práce mi zapožičali USB Disk a takto som si preniesol data na svoj vlastný počítač, usb disk som m…
TomasD 04.10.2020 08:55
TomasD
čenichám možný problém. víš jak jsi na tom se zacházením se svými bývalými externími disky, kdy ses… poslední
lední brtník 04.10.2020 13:21
lední brtník
Skús sa pozrieť, či voľné miesto na disku je rovnaké ako pred nehodou, ak áno, dáta niekde budú, ak…
msx. 03.10.2020 20:10
msx.
Reálně už s tím nejsi schopný nic udělat. Kdyby šlo o 10 filmů mělo by smysl to zkoušet dál ale takh…
MM_tank 03.10.2020 20:19
MM_tank

Datům můžeš po těch psích kusech (instalace a odinstalace několik antivirů) udělat "pápá", zamáčknout slzu v oku a požádat v práci o znovupřidělení původních dat.

Základem je mít zálohu. Pokud zálohu nemáš, tak je důležité okamžitě s tím diskem přestat pracovat, nejlépe udělat jeho image a veškeré pokusy o obnovu provádět na ni.
To bliknutí byl pravděpodobně restart Exploreru, měl bys to najít v Prohlížeči událostí, ale tahle informace Ti stejně k obnově dat nijak nepomůže...

Zažil som takýchto pádov exploreru stovky ale nikdy nezmizla zložka. Toto sa mi ešte nestalo. Ak aj spadol explorer vždy som dal znova dokopirovať subory a zložky, čo sa nedokopírovali. Ale prečo zmizla celá zložka? A nieje v koši? Ak kôš má 3 GB a zložka len 2,5 GB tak by to malo byť tam?

Trochu OT!
@7777 - len úplný blázon PRESÚVA súbory z jedného miesta na druhé!
Zásada je KOPÍROVAŤ! Prečo? Ak sa niečo stane (ako tebe) - tak sa stratia kopírované súbory, ale zdroj, kde sú súbory, ten zostane! A môže sa potom buď opakovať, alebo KOPÍROVAŤ na iné médium. A až bude KÓPIA súborov OK, potom maž zdrojovú zložku.

Tvojou hlúposťou si asi o to prišiel. Pri presúvaní sa to preháňa cez buffer, pokiaľ sa niečo stane - buffer sa vynuluje a súbory sú preč - jak na zdroji (lebo odtiaľ to odišlo), tak i v cieli (lebo tam nič nepríde).

Môžeš skúsiť ešte, či náhodou sa nenachádzajú niekde v TEMP zložke (v koši asi nebudú).

recuva: oskenuj disk na ztracené soubory.

na lokálním disku v normálním správci souborů samozřejmě používám přesun, tam žádný konflikt a ztráta dat nehrozí. na oddílu se stejným písmenem se nic nepřesouvá, přepíše se jen odkaz v adresářové struktuře, je to mžik.

výhradně tobě se dějí nesmyslné situace, které u nikoho jiného nenastávají. o data jsi přišel už asi na všech externích discích a na všech instalacích, cos měl - na rozdíl od jiných lidí. jsi prostě zvláštní.

celý ten postup znamená buď 1) vadný pc (prozradil by třeba memtest), nebo 2) krachující zasviněný systém s nekompatibiliními doplňky průzkumníka "shell extension", nebo 3) vlastní tvořivou málo funkční instalaci ovladačů ve windows.
teoretickou chybu disku jsi už vyloučil, ona by se z ničeho nic takto rozsáhle neprojevila.

avg = rovná se už několik roků avast, je to asi největší rádobyantivirový odpad na světě. můžeš uvést jediný důvod, proč jsi to svinstvo instaloval přes místo, kde mohly být na disku ztracené soubory?

Používam len klasický windows správca súborov. Nič externé tam nainštalované nemám. Systém ide od aktualizácie na novú verziu už cca 3. mesiace dobre. V poslednom čase cca 3 mesiace som nič neinštaloval na disk. Nechápem preto čo sa stalo, jediné čo sa aktualizovalo boli aktualizácie windows 10. Inak nič...Dnes som nechal bežať gold memory z cd disku, bežalo cca 4 hodiny a nenašlo žiadnu chybu.

jistě, ty používáš klasický průzkumník a nevysvětlitelným způsobem místo bleskového přepsání fat záznamů přijdeš o adresářovou strukturu.

1) všimni si, že ani po několika tvých odpovědích není jasné, jestli jsi přesouval už na lokálním disku, nebo teprv ze síťových disků z firemních počítačů. což je zásadní rozdíl, ale ze tvého textu nejde nic poznat.
ve druhém případě za tím může být běžný výpadek vpn na klasicky nespolehlivých linkách a firemních připojeních.

1b) pokud opravdu sdílíš ty disky přes vpn a používáš přesun souborů, v koši se nic neschová a všechny síťové operace jsou nevratné.
potom opravdu, jak tu doporučují další - používej jen kopírování, dokud nemáš jistotu, že všechna data dorazila k tobě.
že nějaký tupý průzkumních ukazuje ještě stále sdílený disk může být pravda jen do jeho prvního pádu.

2) pro osvěžení paměti připomínám, že jsi tu byl už s více haváriemi vlastních (externích) disků, které se opakovaně děly jen tobě. nemůžu si pomoct, česky se tomu říká "nasrané v rukách".
bylo by od tebe korektní, kdybys na tuto zvláštnost upozornil svého zaměstnavatele aspoň v životopisu.

bonus: free verze normálního správce souborů: https://www.altap.cz/cz/
jen nepoučitelný nečlověk kopíruje v jednookenním "odněkud-nikam" - a pak se diví.

čenichám možný problém.
víš jak jsi na tom se zacházením se svými bývalými externími disky, kdy ses neustále vymlouval na hackery, ale bylo to rukama. vypadá to, že smutná epizoda s odpojovám nacachovaného disku za chodu ještě neskončila.

poškození souborového systému na usb disku z práce klidně mohl způsobit i předchozí půjčovatel špatným odpojením, nemusí být všechno jen tvoje zásluha.
pokud přes to bez kontroly nahraješ nová data, mohou mít nesmyslnou adresářovou strukturu. a doma při kopírování vadných dat může explorer spadnout.

na usb disku zkontroluj smart hodnoty, pak na to pusť windowsí kontrolu disku.

potřeboval bys ty data získat znovu a dáš si záležet na ikoně odpojení, 2 vteřiny počkáš, až pak vytáhneš usb konektor. protože disková cache zavedená od visty výš je mrcha.

Skús sa pozrieť, či voľné miesto na disku je rovnaké ako pred nehodou, ak áno, dáta niekde budú, ak je na disku o 2,5 GB voľného miesta viac, tak je to zmazané. Ak to Recuva nevidí, tak je to buď skryté alebo presunuté inde. Zmazať väčšie množstvo súborov sa len tak za sekundu nedá.

Reálně už s tím nejsi schopný nic udělat. Kdyby šlo o 10 filmů mělo by smysl to zkoušet dál ale takhle ne. I kdybys obnovil 2000 podkladů budou některé nečitelné, můžou být zkrácené, mít pomíchaný obsah....musel bys to pěkně projít, zkontrolovat což sežere nejmíň tři dny a něco bude natuty v hajzlu. Prostě to vzdej a v práci řekni, že vypli elektřinu. Snad to nepřesunuli k tobě:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru