Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TEMP - Soubory

Podle názvu to vypadá na soubory pro ladění (debug), ono pokud člověk dělá složitější program, tak je potřeba si nějaké informace pro pozdější zpracování uložit (některé věci se dost blbě odchytávaji a nebo neni možné aplikaci přerušovat, takto si lze třeba udělat statistiku, třeba že místo, kde program hlásí chybu předtím projde milionkrát bez chyby, protože její příčina je někde jinde).
Osobně to řeším stylem

#ifdef debug 
...zápis ladících informací...
#endif

nebo nějak podobně; mám to obvykle zapouzdřené ve funkci, která je mimo ladění prázdná (kompilátor ji vypustí) ale během ladění (symbol debug je nastavený) vytváří výpisy.
Samozřejmě to je ideál, ale protože potřebuju informace i z normálního běhu (řešil jsem i zapeklité chyby, které na ladicím počítači nenastávaly), tak to v programu občas nechám, a pak mám na disku bordel (navíc mě nějak nenapadlo směřovat to do tempu). Ale to se bavíme o samodomo, u komerčního programu by se něco takového vyskytovat nemělo (případně by to mělo jít nastavit; není v konfiguraci té hry nějaký přepínač "ukládat ladící informace" nebo "save debug information" nebo něco podobného smyslu).

Spíš je divný, že je na ně odkaz ve schránce, aby program dával něco do schránky bez toho, aby k tomu dal uživatel pokyn je přinejmenším neslušné.
Že soubory mají velikost nula může znamenat, že nebyly programem řádně ukončené (nebylo zavoláno fclose) nebo jsou ještě otevřené a nebo se sice vytvořily, ale nic se do nich nezapsalo (tedy jsou opravdu nulové z úmyslu programátora a ne jen chybou).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny