Předmět Autor Datum
Dobrou zkušenost mám s JBL 750 https://alza.cz/jbl-tune750btnc-cerna-d5726087.htm, funkce ANC na nic…
HPET 25.12.2020 02:01
HPET
Az na to, ze nejlepsi ANC na svete ma Sony a na druhem miste je Bose. Jak pisu v odpovedi, ANC ma dn… nový
RMX 25.12.2020 10:05
RMX
Podle toho co jsem dnes nasel na netu mas pravdu, recenze naznacuji ze nejlepsi ANC poskytuji prave… nový
HPET 25.12.2020 10:27
HPET
Jj, ja taky SONY nemam rad, ale tyhle sluchatka maji nejlepsi. Mam v praci ty BOSE, protoze jsou poh… nový
RMX 25.12.2020 10:33
RMX
Ja mam Taotronics Soundforge 90 za 900 Kč a taky to ma ANC. Tim chci rict, ze takovych sluchatek je… nový
RMX 25.12.2020 10:00
RMX
To ako vážne je niekto ochotný dať 9000 korún za slúchadlá, ktoré kazia zvuk? Dá sa to prirovnať na… nový
Kilo.Viktor 25.12.2020 15:10
Kilo.Viktor
Princip ANC je takovy, ze mas na sluchatkach mikrofon(y), ktere snimaji zvuk okoli a potom ti do slu… nový
RedMaX 25.12.2020 16:05
RedMaX
Ty BOSE 35 II se mi vzhledově hodně líbí, nebo celkově vypadají dobře, myslím že zcela zapadají do m… nový
HPET 25.12.2020 17:41
HPET
Zalezi, jestli potrebujes ANC, kolik za to chces dat a jestli je vyuziti jen TV (filmy/serialy) nebo… nový
RedMaX 25.12.2020 20:05
RedMaX
Mikrofon, hry, PC, určitě né :-) ANC na doma asi význam mít nebude, myslím že jsi to sám někde zmíni… nový
HPET 25.12.2020 20:37
HPET
Tak ty sluchatka od BOSE taky stoji dost. Ten Sennheiser jsou radiofrekvencni i s vysilacem, zatimc… nový
RedMaX 25.12.2020 21:02
RedMaX
Ano většina TV sluchátek je radiofrekvencni s dosahem ~100m. Ano televize ma BT ale dosavadní TV slu… nový
HPET 25.12.2020 21:20
HPET
Vážení, zrejme ste už zabudli ako sa počúva hudobné dielo tak, aby ste mali z neho nejaký osoh. ANC… nový
Kilo.Viktor 26.12.2020 01:51
Kilo.Viktor
Pokud jses ve svem hradu se svou dokonalou aparaturou sam, tak jiste mas pravdu. Pokud ti do beethov… nový
RedMaX 26.12.2020 08:37
RedMaX
Určite máš pravdu, ovšem ak by mi za oknami zúrila zbíjačka 12 hodín denne po celý rok, tak by som s… poslední
Kilo.Viktor 26.12.2020 09:49
Kilo.Viktor

Podle toho co jsem dnes nasel na netu mas pravdu, recenze naznacuji ze nejlepsi ANC poskytuji prave Sony WH, dik za info ;-)
(se SONY mam posledni 3 roky jen nejake problemy, posledni kapka byl 2x navrat sluchatek k TV ktere jsem koupil jako darek pod smrk, take slibovali propracovane technologie ale po zapnuti to byla hruza a v pozadi to meli dost neprijemny plechovy zvuk).

Ja mam Taotronics Soundforge 90 za 900 Kč a taky to ma ANC. Tim chci rict, ze takovych sluchatek je hromada, pokud ovsem chces nejlepsi zvukove vlastnosti a nejlepsi ANC, tak mas v podstate jasno:

https://www.alza.cz/sony-hi-res-wh-1000xm4-cerna-model-2020-d6096174.htm

---

Levneji pak velmi pohodlna spickova sluchatka:

https://www.alza.cz/bose-quietcomfort-35-ii-cerna-d5169103.htm

nebo o neco mene pohodlna za to s plnejsim zvukem:

https://www.alza.cz/sony-hi-res-wh-1000xm3-cerna-d5457682.htm

---

Michal Rybka k nim ma myslim i recenze na youtube v ramci Alzatechu.

To ako vážne je niekto ochotný dať 9000 korún za slúchadlá, ktoré kazia zvuk? Dá sa to prirovnať na technický zázrak od svetového mága na zvuk Marka Levinsona, ktorý má patent na vylepšenie digitálneho zvuku u ktorého tvrdí, že zvuk z mp3/128 prehnaný týmto zariadením je rovnako kvalitný ako originál RAW, alebo FLAC.

Princip ANC je takovy, ze mas na sluchatkach mikrofon(y), ktere snimaji zvuk okoli a potom ti do sluchatek pousti zvuk, ktery tento zvuk z okoli vyrusi a vysledkem je to, ze ty neslysis nic.

Samozrejme, pokud budes na sluchatkach poslouchat zvuk podobneho charakteru, tak muze dojit i k jeho vyruseni, coz je pro posluchace nezadouci. V praxi jsem se s tim ale nesetkal. Naopak, kdyz stojis u prumysloveho stroje (neco jako tady v tom videu od 0:50), tak te vazne bavi sluchatka, ve kterych slysis prehravany obsah a nikoli vnejsi hluk, to mi ver, ze to cloveka hodne bavi.

Proto nam taky v praci ty BOSE QuietComfort 35 II koupili. A kdyby nekoupili, tak jsem si je byval poridil sam.

Samozrejme pokud jsi v tiche mistnosti, muzes ANC vypnout.

Ty BOSE 35 II se mi vzhledově hodně líbí, nebo celkově vypadají dobře, myslím že zcela zapadají do mého stylu.
Zrovna hledám sluchátka, ale prozatím nevím přesně co zvolil (mimo Sony), lítám mezi podporou formátu apod ale jde o sluchátka pro domácí využití /TV ne na venek.

Zalezi, jestli potrebujes ANC, kolik za to chces dat a jestli je vyuziti jen TV (filmy/serialy) nebo treba jde i o hry (nejaky headset i s mikrofonem) anebo jde i o hudbu a teda kvalitni reprodukce audio originalu.

Treba jak jsem psal v prvnim svym komentari ty TaoTronics SoundSurge 90, me to stalo necelou tisicovku, normalne je to ale drazsi. Kupoval jsem na nemeckym Amazonu. ANC je na tom funkcni, pokud je v byte beznej ruch a chces trochu klidu, tak to staci. Ja je jen ozkousel a ted jsem je daval k vanocum jako darek. Uzivatel to ma prave jen k TV respektive PC (Youtube, Netflix). Pro me tam byla chyba, ze jsou ty sluchatka pevnejsi a je to tak na ty dve hodiny, pak zacnou usi bolet a musi jit sluchatka dolu.
Sam jsem si nechal TaoTronics SoundSurge 85, ktere me paradoxne staly i se slevou o dve stovky vic. Maji udajne mit ANC take, ale to tlacitko nedela nic nez, ze zvyrazni basy. O zadne ANC se tam nejedna. Na druhou stranu ty sluchatka jsou neskutecne pohodlne. Pro me na filmy/serialy a na hrani her uplne v pohode staci a za par korun.
Vyslovene na hry, kdyz hrajeme s kamosema multak a potrebuju i mikrofon, mam Logitech G432. Zase na zamysleny ucel ideal.

Z levnych na odruseni bezne domacnosti staci i pomerne slusne hrajici Lamax NoiseComfort ANC, zkousel jsem je, ale sam je nemam. Momentalne je na Alze nemaji, ale vim, ze pred casem tam staly 1700. Jinde je koukam maji za 2000 Kc, i tak asi cena ok, za to co clovek dostane.

Samozrejme pokud chces spickove ANC, pak ty Bose nebo Sony jsou velmi dobre. Bose rozhodne maji vyhodu v pohodlnosti, Sony asi nejvernejsi zvuk a v novem modelu nejlepsi ANC ze vsech.

Mikrofon, hry, PC, určitě né :-) ANC na doma asi význam mít nebude, myslím že jsi to sám někde zmínil.
Cena okolo 150-250€ max, zatím mám vyhlédlé RS 175 od Sennheiser https://www.czc.cz/sennheiser-rs-175-cerna/198829/produkt, ale vzhledově mi zkrátka nějak nesedí, preferuji vhled toho tvého BOSE a bezmála váha 330g je docela dost.
Druhé jsem našel JVC s podporou True-HD / Dolby a prostorový zvuk s 6 repro (x3 na mušli) ale vypláznutí skoro 500 euro za sluchátka se mi opravdu nechce a případně mi to zbytečné. Využití exkluzivně TV.

Tak ty sluchatka od BOSE taky stoji dost.

Ten Sennheiser jsou radiofrekvencni i s vysilacem, zatimco vsechno co jsem tu zminoval bylo Bluetooth. Umi teda TV Bluetooth?

Jinak, kdyz jsem pred casem vybiral ty sluchatka, tak jsem premyslel i o Panasonic RB-M300B nebo Panasonic RB-M500B, ale jsou to sluchatka na usi, ne okolo. Nekomu to vadi hodne, nekomu ne. Zalezi, jak dlouho to budes mit nasazene. Podle me moc pekna a ne prilis draha sluchatka. V recenzich zminovali velmi pekny zvukovy projev.

Kazdopadne doporucil bych u drazsich sluchatek ozkouset pred koupi nebo pocitat s tim, ze nekolikrat vratis v ramci moznosti vymeny do 14 dnu pres internet. Kazdymu sedi na hlave neco jineho. V tomhle maji ty od BOSE velkou vyhodu, ze sedi snad uplne kazdemu. :-)

Edit: A uplne jsem zapomnel, nevyhoda tech sluchatek od BOSE - dosah bluetooth! Neda to ani jednu stenu, i u tech levnych Taotronics to jednu stenu da. Pry to je problem tech sluchatek, ze maji spatne vymyslenou vnitrni antenu, takze v ramci pokoje/kancelare ok, ale odskocis si do koupelny a jses bez audia.

Ano většina TV sluchátek je radiofrekvencni s dosahem ~100m.
Ano televize ma BT ale dosavadní TV sluchátka (radio frekvenční) mám zapojena přes optiku do audio sestavy. Ano máš pravdu, 14 dění lhůta návratu se hodí, tak jsem posílal na zacatku prosince dvoje Sony zpět, hrozný kramy, strasnej šum, než se spojí naladí 10 rádio stanic, žádný basy, v pozadí jde slyšet jako by plechový zvuk.
Sluchátka zpravidla kupuji přímo v obchodě kde si je můžu zkusit, bohužel je to teď s Covidem komplikovanější.
Ale nic se neděje, navíc nechci zbytečně tazateli plnit vlákno, samozřejmě děkuji za tipy :-)

Vážení, zrejme ste už zabudli ako sa počúva hudobné dielo tak, aby ste mali z neho nejaký osoh. ANC je zamerané na zrozumiteľnosť a nie na kvalitu. Ak mám v úmysle počúvať kvalitne a teda mať ANC vypnuté, tak by som musel byť dobre blbý aby som kupoval slúchadlá s ANC a ešte si za to aj dobrovoľne priplatil.

Pokud jses ve svem hradu se svou dokonalou aparaturou sam, tak jiste mas pravdu. Pokud ti do beethovenovy devate huci zbijecka z ulice nebo jen obycejna rychlovarna konvice, tak jeste rad zapnes ANC, pokud ho teda mas. Vsechno je to jen o podminkach, ktere k poslechu mas a ty kazdy stejne nemame.

Určite máš pravdu, ovšem ak by mi za oknami zúrila zbíjačka 12 hodín denne po celý rok, tak by som sa určite presťahoval. Ono je to totiž vysoká záťaž na psychiku a môže navodiť nepatričné správanie, napríklad aj chuť ubližovať iným.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru