Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung vs Apple (iPhone)

Zdravím uvažuji o koupi telefonu s tím, že si vybírám mezi Samsungem a iPhonem, proto bych se vás zeptal jestli ze svých zkušeností nemáte nějaké názory na tyto značky mobilů, pro mě je to finanční otázka z hlediska pořízení telefonu.

Díky za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hele napíšu ti upřímně. Byl jsem roky uživatel iPhonu, apple watch a airpods. Všechny tyhle zařízení…
virten 12.01.2021 21:09
virten
Měl jsi někdy Xiaomi za 3 tisíce v ruce? Asi ne. Nějaký kydy o zasekaným Androidu mají akorát zarytí…
Prasak 12.01.2021 21:50
Prasak
Hele popravde, ja zadnej zarytej jabkar nejsem, ale muj iphone za mesic a kousek oslavi 3 roky a az…
merlouska 12.01.2021 23:46
merlouska
Jediný problém u těch levnějších Androidů je limitace pamětí. Ale že by se na nich sral Android sám…
Prasak 13.01.2021 17:02
Prasak
Ale to je jedno jestli je to operacnim systemem Android jako takovym nebo nedostatecnym HW, proste t…
CalebCox 13.01.2021 18:35
CalebCox
To ale iOS také! Doma mám iPad Mini 1. generace, a je to neskutečný šnek. Naproti tomu Xiaomi Redmi…
jege 13.01.2021 19:44
jege
Jasne ale to je letitej hardware, iPad mini je 2012... A tu pohadku o Redmi 2E v "pohode" beru s rez…
CalebCox 13.01.2021 22:23
CalebCox
OTG - no uzividim jak jako blazen pripojuju externi pametove medium k mobilu. Plati co jsem napsal v…
jege 14.01.2021 09:01
jege
Po tobe chtel nekdo u Apple kdyz jsi pouzival Iphone platit za pouzivani Cloudu ? Já teda preferuji…
HPET 16.01.2021 12:31
HPET
Ano, pokud to budu srovnávat se současnými cenově dostupnými microSD kartami o velikosti 32-256GB, t…
jege 16.01.2021 13:51
jege
Pokud jsi na tom spatne ze je 25/79Kc nebo nedejboze 249Kc za mesic problem tak chapu, smrdlej si to…
CalebCox 16.01.2021 18:23
CalebCox
A proč bych platil za něco, co mohu mít zdarma, nebo za zlomek ceny? A pokud už se rozhodnu platit,…
jege 16.01.2021 19:09
jege
Ano konecne jsi na to prisel.. je to pohodnejsi, jednodussi, rychlejsi... a cloud si muzes vybrat ja…
CalebCox 17.01.2021 12:29
CalebCox
Až ten cloud někdo hackne a smázne, tak máš po srandě. :-D Plus jako bonus vystaví na net tvé nemrav…
Aleš 18.01.2021 13:13
Aleš
Ano to muze byt jiste riziko, nic neni 100% neprustrelne, ale zatim zdatne odolava, vesina "ukradeny…
CalebCox 19.01.2021 11:39
CalebCox
Drobné? Myslíš tím tisíce, jak se chlubí Tvé alterego na Živě? :-D
jege 19.01.2021 11:41
jege
Vzdit rikam drobne... :-D Ano, souctu to asi nejake tisice rocne nejspis jsou... ale jak jsem zminil… nový
CalebCox 19.01.2021 13:42
CalebCox
No nevím, zas tak drobné to nejsou. Pokud uvažuju kapacitu porovnatelnou s rozumnou paměťovou kartou…
Potkan007 19.01.2021 13:24
Potkan007
Pro rozumny provoz chytreho telefonu stejne datovy tarif potrebujes, pokud chces telefon pouzivat a… poslední
CalebCox 19.01.2021 13:54
CalebCox

Hele napíšu ti upřímně. Byl jsem roky uživatel iPhonu, apple watch a airpods. Všechny tyhle zařízení spolu fungují perfektně a bezkonkurenčně. Pořád mám Apple produkty rád, jen čekám, až vydají fakt nějaký přelomový iPhone, jelikož zatím dohání jen konkurenci. Co se týče iOS systému tak záleží na každém, ale mě přijde jako top. A to pozor, jsem teď už skoro rok uživatel Samsung Galaxy Note 10+, prostě jsem chtěl zkusit něco jiného a konkurenci a mohu říct, že si zatím na nic nemůžu stěžovat. Kecy o zasekaným androidu už u těhlech "flagship" mobilech neplatí, to tak možná u Xiaomi za 3k. Jinak asi vem podle toho, jaký systém ti vyhovuje víc a zda chceš mít víc zařízení (např. macbook apod)

Hele popravde, ja zadnej zarytej jabkar nejsem, ale muj iphone za mesic a kousek oslavi 3 roky a az na slabnouci baterku (ktera ovsem u iphone neni zadna hitparada ani jako nova) s nim zadny problemy nemam... zatimco kdyz jsem mela telefony s androidem (kousky zhruba kolem 5-7 tisic, kupovane v letech 2013/2015/2017) tak zhruba po tech dvou letech uz me zacinaly stvat a zacala jsem se poohlizet po novejsim a vykonnejsim... a pritom se k obojimu chovam stejne.
Ale tak co ja vim, treba se to zmenilo zrovna za ty 3 roky, co mam to jablko.

To ale iOS také! Doma mám iPad Mini 1. generace, a je to neskutečný šnek. Naproti tomu Xiaomi Redmi 2E z roku 2016 šlape dosud naprosto v pohodě. Stačilo za 20 sekund vyměnit baterku za 300 Kč a šlape jak nový, ale i předtím to bylo v pohodě, ale málo vydržel a vypínal se při delší zátěži. iPad Mini se sice nevypne a funguje tak pomalu, že bych jej nejraději hodil o zeď. Stejně tak, pokud do iOS zařízení nasypu kvantum fotek, programů a dalších blbostí, tak mě to bude limitovat mnohem více než Android zařízení, které má většinou možnost microSD a OTG.

Takže slabá baterka? U iOS drahá výměna v servisu, u Androidu stejně drahá výměna v servisu nebo levná uživatelská výměna. Malé úložiště? U iOS konečná, u Androidu často microSD nebo OTG. Možností cloudů jsou u obou systémů srovnatelné. Takže co nefunguje tak jak má? Android je v horším případě na stejné úrovni jako iOS, většinou ale na mnohem lepší!

Jasne ale to je letitej hardware, iPad mini je 2012... A tu pohadku o Redmi 2E v "pohode" beru s rezervou, to nebylo nejspis v pohode ani v dobe prodeje. A to je to o cem se tu bavime, poddimenzovany hardware uz v dobe uvedeni na trh... sice to nejde pohodlne pouzivat, ale je to levny. No to neni pristup ktery bych vyznaval.

microSD - je takova mala pomala a problemova mrcha, internimu, podstatne rychlejsimu ulozisti muze opravdu konkurovat jen kapacitou, pokud potrebujes pulku internetu offline. No ja na to sel jinak, mam opravdu velke domaci uloziste a cloudove sluzby a diky tomu to mam dostupne odkudkoliv a kdykoliv aniz bych to musel castokrat bezucelne skladovat v telefonu.

OTG - no uzividim jak jako blazen pripojuju externi pametove medium k mobilu. Plati co jsem napsal vyse - mam vse na domacim ulozisti a dostupne odkudkoliv s takovou kapacitou kterou jeste hodne dlouho nebude mit zadna flash pamet nebo jeden externi disk.
Proto ty kteri nechteji spravovat vlastni reseni jsou tu ruzne cloudova uloziste...

A nechces zavest cenove stropu na vymenu baterky? Proste to stoji kolik to stoji. Uzivatelsky menitelnych baterii v telefonech uz tolik neni a ne kazdy je tak schopny aby si vymenu provedl sam, jen proto aby usertril par drobnych. Ale nastinuje to dalsi charakteristickou vlastnost Android telefonu, urceni pro cenove senzitivnejsi jedince.

OTG - no uzividim jak jako blazen pripojuju externi pametove medium k mobilu. Plati co jsem napsal vyse - mam vse na domacim ulozisti a dostupne odkudkoliv s takovou kapacitou kterou jeste hodne dlouho nebude mit zadna flash pamet nebo jeden externi disk.
Proto ty kteri nechteji spravovat vlastni reseni jsou tu ruzne cloudova uloziste...

Takže srovnáváš flešku za pár šupů a trvale placený cloud nebo drahý NAS, u kterých když nejsi na Internetu, nebo jej máš omezený, tak si ani ..... ? Já teda preferuji i flešku i cloud i NAS! Čím víc možností mám, tím spíše si v kritické situaci poradím. A to je právě ten největší rozdíl mezi iOS a Android - u Androidu lze stále najít nějaké řešení situace, u iOS pokud danou možnost nemysleli vývojáři nebo nemáš X dalších drahých přístrojů od Apple, tak je konečná. Na Mobilmánii jsem dokonce viděl, jak někomu, kdo měl problém s hodinkami Garmin na iPhonu, doporučovali, ať Garminy používá jenom na sport a na běžné nošení si koupí ještě Apple Watch. :-D

Po tobe chtel nekdo u Apple kdyz jsi pouzival Iphone platit za pouzivani Cloudu ?

Já teda preferuji i flešku i cloud i NAS! Čím víc možností mám, tím spíše si v kritické situaci poradím.

Skoda ze nepadlo slovo o Malware stacili by jen hrozby od pocatku roku, nerikam ze se zastavam applu, ale jeste se mi nestalo ze bych z officialniho obchodu natahal do iPadu Malware jako u GooglePlay :)

Ano, pokud to budu srovnávat se současnými cenově dostupnými microSD kartami o velikosti 32-256GB, tak iCloud o podobné velikosti vyjde na 25-79 Kč/MĚSÍČNĚ: https://support.apple.com/cs-cz/HT201238! Bezplatných 5GB je fakt jenom základní věci a na současné kvanta dat nepostačuje a už vůbec se nemůže srovnávat s cenami a velikostmi microSD, nemluvě o FUPech mobilního Internetu, kde 1-5 GB je většinou běžné maximum.

PS: Malware jsem na Androidu ještě nikdy neměl, takže to nemohu porovnávat, ale při rozumném používání bych to moc jako hrozbu neviděl.

Pokud jsi na tom spatne ze je 25/79Kc nebo nedejboze 249Kc za mesic problem tak chapu, smrdlej si to slozite a nepohodlne na Androidu. To same, chci pouzivat smartphone, musim mit na rozumny datovy balicek.
Predstava ze v ramci cele rodiny resim porad nejake pretahovani a zalohovani dat pripojenim kabelu a manualnim kopirovanim dat me fakt nenaplnuje... takhle mam za par korun mesicne usetreno hodne prace... ale chapu, nekteri si sveho volneho casu nevazi ;-)

Ano to muze byt jiste riziko, nic neni 100% neprustrelne, ale zatim zdatne odolava, vesina "ukradenych" dat byla hlouposti uzivatele a ignoraci zakladnich bezpecnostnich doporuceni. Kazdopadne to pohodli, kdy to funguje bez nutnosti jakehokoliv meho zasahu mi za to riziko i nejake ty drobne za prostor proste stoji...

A pri hledani nemravnych fotek preju hooooooodne stesti :-D

No nevím, zas tak drobné to nejsou. Pokud uvažuju kapacitu porovnatelnou s rozumnou paměťovou kartou, tak cloud stojí koukám 79 měsíčně za 200 GB + adekvátně větší datový balíček, abych zajistil možnost přístupu odkudkoli a nemusel řešit, jestli mi to sebralo 100 nebo 200 MB. To je měsíčně třeba 100 za tarif navrch, 79 Apple, dohromady měsíčně 179, ročně přes 2000.

Rozumně rychlá microSD karta jde sehnat za 700, nemusím ji platit co měsíc, abych nepřišel o data, nemusím se o ni starat, stačí mi menší datový balíček. U telefonu za 25, který co rok vyměníš ze ztrátou třetiny hodnoty, jsou asi 2000 zanedbatelné, ale pro většinu uživatelů s telefony mezi 3 a 8 000 je to dost výrazné navýšení nákladů.

Pro rozumny provoz chytreho telefonu stejne datovy tarif potrebujes, pokud chces telefon pouzivat a ne porad resit ktera aplikace kolik vycerpala a kde je nejblizsi volna wifi.
U SD kart se starat musis aby jsi o data neprisel, az bez varovani odejde nebo zacne vykazovat chyby. A nejsem naivni, uzivatelu kteri si pravidelne ta data nejak zalohuji, moc neni, vetsina je taha jen a pouze v telefonu... a kdyz nastane problem s kartou, nebo telefonem jako takovym tak se strasne divi. A kdyz uz to delaji, tak nemluvim o case ktery "zabiji"... pripojit, prekopirovat/synchronizovat atd. To same v pripade obstaravani si medii z pir...alternativnich zdroju. Ano lze si to vlastnimi silami zautomatizovat, ale to se opet bavime o minorite. Ale chapu, nekteri si proste sveho volneho casu nevazi, pro me je cenejsi nez par korun mesicne za to, ze to nemusmim u sebe a rodinnych prislusniku resit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru