Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj programu

Ideální je začít s něčím, co jsi schopen (třeba s mírnou dopomocí) dokončit sám.

Dokončit sám finální produkt, který je funkční, dobře otestovaný, nepadá, nezasekává se, nedělá chyby v okrajových případech, má funkční UI, je konkurence schopný, bude se prodávat a používat v reálném prostředí, bude mít support, dokumentaci (online?) atd. je pro jednoho člověka obrovská výzva i když má zkušenosti.

To není jen o výběru jazyka ve kterém napsat ten výpočet, pokud možno multiplatformně.
- Dokumentaci v pdf? Musíte umět vytvořit to pdf. Nebo dneska spíš online ne? Tak při nejmenším aspoň HTML a CSS případně ještě JS / PHP (a to na nezanedbatelné úrovni).
- Naprogramovat to v samotném jazyku bez knihoven? to těžko, na výpočet bude nejspíš potřeba nějaká matematická knihovna, na grafické klikátko další, na 2d zobrazení další, na 3d další, bude pak potřeba použít nějakou na vícevláknové/asynchroní operace aby byl software responzivní? to je 5 knihoven o kterých víme už teď a každou trvá nějakou dobu se naučit.
- Velký projekt pro zákazníky bez verzování? tak to určitě fungovat nebude, takže se ještě musí naučit Git a jak ho používat správně, to je zase něco co je samo o sobě dost složité. (YouTube s videem "Git in 15 minutes", může pomoci ale jen praxí v tom člověk získá jistotu)
- Co UX? to je samostatný obor co nemá s programováním nic společného, a soft pro reálné nasazení musí mít dobré UX, jinak ho nikdo používat nebude.
- Učil se tazatel na střední škole OOP? Né že by to bylo nemožné, ale spíš ne, ale pokud je to komplexní soft potřebovat ho bude.
- Co testy? Napsat dobrý jednotkový test taky není jen tak.
- Co debuging, profiling, ...
- Best praxis, code style, integrační testy, testy uživatelského rozhraní, tohle není nutné, ale hledejte pak chybu když soft je v produkčním prostředí a je potřeba něco rychle opravit, bez dobrých návyků jak psát dobrý software to bude noční můra.

Tohle rozhodně není ideální úloha pro někoho, kdo měl jeden rok na střední hodinu programování týdně se špatným učitelem a chce si to "oživit", (což v podstatě znamená všechno se znova naučit, protože za 2 roky je v programování všechno jinak).

Tazateli bych spíš doporučil ať si najde seniorního vývojáře, u kterého by byl na stáži nebo tak něco.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny