Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PayPal rada podvod?

Dobrý večer, potřebuji poradit. Na e-bay platím kartou přes paypal a teď poprvé obchoduji mimo e-shopy a slyšela jsem o všech těch podvodech, že je platba pozdržena/pending a pak ze mě chcou vylákat peníze vydíráním atp.. A nevyznám se v tom tak potřebuji poradit jak mám postupovat, zda se jedná o tento případ.
Kupec reagoval na můj inzerát jestli mám paypal, že mi hned pošle peníze, což už je podezřelé ano. Dala jsem mu můj paypal a přišla mi platba a že je pozdržena "on hold"
"This payment is in your on hold balance. Update your shipping info or order status to get your money sooner."
Teď nerozumím tomu, jestli je pozdržena z jeho strany, protože někde zadal, že ji odešle až dostane ty shipping info (což by znamenalo, že mám odeslat zboží, bez peněz na účtu- kravina), nebo je zadržel paypal jako sprostředkovatel a já mám nějakou záruku, že už je ta platba odeslaná, odesílatel ji nemůže stornovat a co já mám dělat, abych ji dostala? Z toho eng popisu od paypalu, to chápu že bez odeslání zboží ji nedostanu, takže je to podvod? Opakuju nejedná se o žádný eshop, ale platba mezi dvěma lidmi, tam by žádné pozdržení být nemělo ne a platba by se měla připsat aniž bych já něco dělala správně?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, tak bych zmínila, že obchod proběhl úspěšně a o podvod se nejednalo. Ovšem thread jsem zalo…
Gomboš 22.03.2021 18:29
Gomboš
Můj status byl platba "on hold" tedy zadržena a paypal uvolnil peníze, až kupec potvrdil, že mu balí… poslední
lední brtník 22.03.2021 19:09
lední brtník

Zdravím, tak bych zmínila, že obchod proběhl úspěšně a o podvod se nejednalo. Ovšem thread jsem založila, abych věděla jak situaci rozpoznat a na to jsem musela dojít sama. Vím, že nikdy není 100% jistota. Šlo mi o možnosti v těchto službách.
Pokud např. hrozilo kupci, že by mým stornem přišel o těch 5% za převod, co si paypal bere.. tak už to by asi málokterý podvodník podnikl, pokud by tedy nedisponoval značným kapitálem a věděl, že se mu to dozajista vrátí.
Kdysi jsem, ale četla o nějakém tom statusu platby "pending" a že podvodník peníze potom neodeslal až měl zboží. Tohle očividně tedy nebyl ten případ, kde je taková možnost, že? Můj status byl platba "on hold" tedy zadržena a paypal uvolnil peníze, až kupec potvrdil, že mu balík došel a je v pořádku. Jinak bez tohoto potvrzení by je paypal uvolnil až po 21 dnech, pokud by mu nepřišla žádná námitka do té doby ze strany kupce. Ovšem chvíli jsem byla v nejistotě, když po několika dnech od doručení se nic nedělo (psalo po 1 dni od doručení uvolní peníze) a můj příkaz nešel dát k řešení podpoře, začala jsem být zoufalá a horko těžko si přes anglickou support nápovědu dohledala, jak postupovat k urychlení. Napsala jsem to kupci a ten to doručení na paypalu naštěstí potvrdil a peníze mi to hned uvolnilo. Tak třeba to někomu pomůže.
Tak děkuji za rady a jsem ráda, že vše bylo bez problému. Hezký den

Můj status byl platba "on hold" tedy zadržena a paypal uvolnil peníze, až kupec potvrdil, že mu balík došel a je v pořádku.

ježíš nestraš.
já umím anglicky jen povrchně a vůbec nečtu co mi po čase píšou, spíš to mažu. zrovna nedávno se asi gearbest připomínal, jestli jsem proboha to zboží dostal. si říkám co vyšilujou, zboží měsíc šlo, konečně přistálo, zaplaceno mají, já nic nereklamuju - tak co chcou?
teď koukám že s tím může být svízel a odesílatel třeba 2 měsíce nemá prachy. začnu občas kontrolovat datum položek v bankovnictví "nezaúčtované transakce", nebo číst co shop píše.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru