Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem porušení kupní smlouvy?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mám v této situaci dělat, objednal jsem si balíček a pak jsem odjel na dovolenou a nevyzvedl jsem ho, a ta firma mi napsala tento email-
Vážený zákazníku,
velice nás mrzí, že obchod nebyl dokončen a Vy jste nevyzvedl naši zásilku, která se nám bohužel vrátila. Vzhledem k objednávce na dobírku jste v tomto případě porušil obchodní smlouvu, kterou jste uzavřel odesláním objednávky. Nám tímto vznikla škoda, kterou po Vás můžeme vymáhat.
Vaše objednávka
Kód objednávky:
Datum: 17.7.2021
Zde zasíláme údaje pro zaplacení:
Číslo účtu:
Variabilní symbol platby:
Splatnost je 14dní od obdržení tohoto e-mailu. Pokud nebude platba uhrazena do splatnosti, bude tato pohledávka předána vymáhací agentuře.
Napsal jsem, že vidím poprvé kdy když nevyzvednu balíček tak někdo chce objednávku uhradit a nebo na mě pošlou vymáhací agenturu:)
Dostal jsem odpověď:) - Dobrý den,
jelikož jste na naše stránky přišel přes google - máme o Vás veškeré informace, IP adresa, Ze zařízení, ze kterého byla udělána objednávka, bylo také přistupováno i na tento e-mail, ze kterého nám zrovna píšete. Sedí kontaktní informace i e-mail, který je registrovaný na Vás. Případně si můžeme vyžádat další informace od googlu, ale zdá se na tom to zbytečné.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím pro ČR, ale jinde v EU máš pravo odmítnou nebo nechat balíček propadnout což je považováno jak…
HPET 14.08.2021 14:42
HPET
Až na to, že prodejci vznikly náklady na přepravu, tudíž utrpěl škodu. Kdyby si takto objednal kamio…
Prasak 14.08.2021 16:25
Prasak
Trt sa vyznáš v platných zákonoch. Ak nebola zmluva osobne, v.r. stvrdená podpisom oboch účastníkov…
Nuda 14.08.2021 18:16
Nuda
Je pěkné, jak to tu vehementně podáváš, ale zapomněl jsi na něco úplně jednoduchého, obyčejnou slušn… poslední
L-Core 14.08.2021 21:08
L-Core

Nevím pro ČR, ale jinde v EU máš pravo odmítnou nebo nechat balíček propadnout což je považováno jako anulace objednávky.
Navíc píšou že "kterou po Vás můžeme " což nic nemusí znamenat jelikož jde o automaticky generovaný mail a týká se IMHO spíše jiných případů. A normální firmy mají zasilkový paušál treba roční kde za invidualní balíčky nic neplatí ani tam ani zpátky.

Trt sa vyznáš v platných zákonoch.

Ak nebola zmluva osobne, v.r. stvrdená podpisom oboch účastníkov, zmluvne verifikovaná úradnou osobou na kúpnopredajných zmluvách s príslušnými podmienkami, neexistuje na základe bežnej digitálnej objednávky neošetrenej autorizovaným podpisom (ZEP), oficiálne vymáhať po objednávateľovi akúkoľvek náhradu, škodu na preprave, vyskladnenie, ušlý zisk apod. hovadiny.

Vešekeré vzniknuté náklady na základe bežnej mailovej objednávky, digitálnej komunikácii neošetrenej ZEP, znáša na vlastné triko výhradne predajca.

len eštébácka, zločinecká, boľševická mafia šmelinárov, kšeftárov, s.r.o., a.s., ala cigáni s džigitálkami na námestí, robí bu-bu-bu na vypatlanú, priposratú lúzu obyvateľov krajín V4, neznalú právnych predpisov, zákonných noriem a článkov ústavy.

Lúza šmelinárov, generálnych dovozcov eximp, ťahá vždy za kratší motúz lebo výhradne zlodejsky kšeftujú, neplatia, krátia dane, DPH, robia keš šmelinu na pozadí v tomto boľševickom marazme po novembri 1989.

(Vzorový príklad: Objednám si na meno, telefón, adresu apod. na adresu svojho suseda tovar, ba haldy tovaru, ktorý nič netušiaci ako slušný, poctivý, VŠ vzdelaný pracovitý občan tento tovar neprevezme ak mu zazvoní kuriér, lebo nemá tušenia o nejakej objednávke).

Prípadne: Neautorizovaným mailom krivo obviním pod cudzím menom a nacionáliami čelných predstaviteľov moci výkonnej, zákonodarnej, fízlov z radu OČTK. Žiadna táto osoba podávajúca predmetný podnet neodobrí jej text s verifikovaním r.č., osobných nacionáliíí pred vyšetrovateľom v lehote do troch dní, ako káže litera zákona, ale naštepení kukláči prípadne až po jednom roku od prvotného podnetu, prepadnú nič netušiaceho občana na základe obvinenia z Výtržníctva, Ohovárania, Krivého obvinenia, lebo mal podozrivý občan úmysel v jeho jakožto digitálnom, nafingovanom podnete spôsobiť talármafii, ctihodným prokurátorom ujmu v ich sladkom rodinnom a spoločenskom živote. Podozrivý občan skončí vo väzbe a v base, lebo hoc nevlastní internetové pripojenie, nevlastní PC, lebo na hlavičke tr.podnetu bez ZEP, bol uvedený jedine on, teda sa stal páchateľom v tomto komunistickom bordeli.

Je pěkné, jak to tu vehementně podáváš, ale zapomněl jsi na něco úplně jednoduchého, obyčejnou slušnost. Tazateli to nikdo neobjednal za jeho zády, byl to on sám. Měl by se tedy k tomu postavit čelem, ta stovka za marnou dopravu jeho vinou ho nezabije. Ale ty do toho mermomocí musíš zamotat bolševiky, cigány a další.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru