Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vysielačka

Jinak ještě abych amáru úplně nekřivdil, vycházely tam také konstrukce a články pro radioamatéry, ale opravdu byly v menšině, pokud bych byl radioamatér, rozhodně by mě to neuspokojilo.
Poslední roky, co jsem kupoval papírovou verzi (mohlo to být 2004, 2005) tam byly těžko reprodukovatelné konstrukce (buď konstrukce založená na jednom nedostupném čipu (typický postup, vezmu katalogové zapojení, odzkoušim (zlí jazykové tvrdí, že tento krok redaktoři často vynechávali), dám do krabičky a publikuju, což by nebylo tak špatné, kdybych při pokusu o vlastní stavbu nezjistil, že jsou hlavní součástky nedostupné) nebo s mikroprocesory (ovšem bez dalších podkladů a i když tam byly, bylo to k ničemu, programování procesorů bylo normálním bastlířům zapovězené (bylo to v době před avr a arduinem, dnes je to pochopitelně zase trochu jiné))).
Vycházely cca 4 aradia, s kruhy a s pruhy obojí v červené a modré (modré ob měsíc), pak se to nějak sloučilo, a u jedné řady byly reklamy navíc v římsky číslované všité části (mnohdy tlustčí než arabsky číslovaná část bez reklam) u druhé byly v normálním stránkovém rozsahu, ale už si nějak nevybavuju jejich četnost.
Aradia mívala veřejná knihovna, ale málokdy se mi to podařilo půjčit (měli to asi jen v čítárně, dolu do knihovny se to občas dostalo omylem nebo nevim). Ale antikvariáty jsou toho plné, standardně chtějí 5 korun za číslo. Dneska bych asi spíš začal prohledáváním internetu. Svého času, v době kdy se digitalizovalo a byla spousta analogových televizních karet a otázka co s nimi, dalo se často najít jejich využití na SDR (Software Defined Radio) a spektrální analyzátory a podobné věci, což by mohlo na daný účel být ideální. Vzpomínám si, že jsem to chtěl taky zkusit (televizních karet jsem měl několik), ale nějak mi to čas nedovolil, nefungovalo to napoprvé (mohla to stejně tak být maličkost (drobnost v nastavení) jako velký problém (nekompatibilita hw a sw)), tak jsem to odložil "ad acta". Nevím, jak je to dneska, už jsem dlouho na tohle téma nic neviděl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny