Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil nejde zapnout

Dobrý den,

mám velký problém s mobilem. Mobil mi nejde vůbec zapnout, po stisku a podržení zapínacího/vypínacího tlačítka vůbec nereaguje, ani neblikne, nezavibruje a nevydá žádný zvuk a chová se jako mrtvý. Po připojení nabíječky mobil blikne, zavibruje, pípne, rozsvítí se displej a tam nápis "Nabíjení" a animace nabíjející se baterky a pak úplně chcípne a je jak mrtvý a pak zase blikne, pípne, zavibruje, objeví se nápis "Nabíjení" a nabíjecí animace a chcípne a tak pořád dokola.

Napadají mě různé příčiny, lepší varianty jsou špatná baterie (nebo špatná nabíječka), nejhorší varianta je problém v hardwaru mobilu.

Víte prosím někdo, čím to je?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Slohové cvičení, ale napsat i typ mobilu, to už se tam nevešlo. :-| Sám sis odpověděl, je potřeba z… nový
host 06.12.2021 20:15
host
Mobilů s tímto problémem je více různých značek a typů, protože problém je to společný stejný napříč… nový
Lubos123456 08.12.2021 22:27
Lubos123456
A nenatekla ti do mobilu voda,třeba při dešti jsi ho neměl v ruce venku.Ale zkusit můžeš nouzový rež… nový
Rakip 06.12.2021 21:49
Rakip
Voda vím, že mi do nich nenatekla určitě. SD kartu tam nemám. A nemyslím, že by to mělo kít vliv na… nový
Lubos123456 08.12.2021 22:32
Lubos123456
Tohle chování vypadá na naprosto chcíplou baterku. nový
Rce 08.12.2021 23:07
Rce
Nebo na vybitou baterku a vyvaklaný konektor - taky už jsem měl podobné problémy, které vyřešilo tla… poslední
gilhad 09.12.2021 00:52
gilhad

Slohové cvičení, ale napsat i typ mobilu, to už se tam nevešlo. :-|

Sám sis odpověděl, je potřeba změřit baterii, zkontrolovat nabíječku, očistit kontakty, zkusit sehnat jinou baterii, atd... Na dálku ti to nikdo z nás neopraví.

Jestli nemáš v mobilu důležitá data, zkusit hard reset. Ale spíš tipuju ten problém s nabíjením/baterií.

Mobilů s tímto problémem je více různých značek a typů, protože problém je to společný stejný napříč spektrem těch různých značek a typů, tyto údaje jsem proto tedy vynechal. (Nevím, zda to vůbec pomůže. Tlačítkové i dotykové.).

Jak prosím změřit stav/zdraví/opotřebení/poškození, baterie?
A v jakých veličinách a jednotkách se vůbec tyto údaje udávají?
Vím, že obyčejné měření napětí naprázdno na baterii není dostačující údaj, co ještě musím změřit nebo změřit a spočítat podle vzorečků, když mám k dispozici jen digitální multimetr co měří jen DC a AC napětí, DC a AC proud, odpor a průchodnost (předpokládám, že AC veličiny a průchodnost potřebovat měřit nebudu)?

Případně, rozhodnu-li se koupit baterie nové a s nimi mobily testovat, víte někdo prosím, jak je to s vrácením nové nepoškozené jen 1x pro účel testu použité baterie zpět prodejci a vrácením peněz za ni zpět? V případě, že chyba bude v mobilu a ten nebude fungovat ani s novou baterií?
Vím, že běžná elektronika z eshopu mívala "lhůtu na vyzkoušení a vrácení bez udání důvodu" 14 dní, ale taky baterie zpravidla vždy mívaly jiné záruční podmínky a záruční doby (např. jen 0.5 roku záruka na baterii oproti 2leté záruce na výrobek), jak to tedy je s bateriemi z kamenných obchodů a z eshopů?

V mobilech budou moje data, o ty přijít nechci. A i kdyby, mobily po zapnutí bez nabíječky jen pípnou, bliknou, (zavibrují, dle značky), některé rozsvítí a zhasnou displej nebo některé i stihniunněco zobrazit než chcípnou a hned chcípnou, neumožní ani nikam vlézt do menu, nestihne se to časově než chcípnou. Hard reset by asi stejně nepomohl, ne? A nejspíš by ani nebyl jak provést?

Děkuji.

A nenatekla ti do mobilu voda,třeba při dešti jsi ho neměl v ruce venku.Ale zkusit můžeš nouzový režim tím,že budeš držet tlačítko pro spuštění a zároveň tlačítko snížení hlasitosti.Možná před tím vyndat i SD kartu pokud ji tam máš.

Voda vím, že mi do nich nenatekla určitě.

SD kartu tam nemám. A nemyslím, že by to mělo kít vliv na funkčnost nebo zapnutí a hned chcípnutí, ne?

Nouzový režim nevím, jestli mi vůbec může pomoct? Ani se do něj není jak dostat, mobil do vteřiny neho jejího zlomku hned chcípne, nestihne se časově ani vlezení do žádné části systému. A některé ty mobily jsou tlačítkové, ty ani nouzový režim nemají, nebo jo?

Nebo na vybitou baterku a vyvaklaný konektor - taky už jsem měl podobné problémy, které vyřešilo tlačení konektoru nějakým směrem, ohýbýní drátu určitým způsobem, nebo uděláním uzlu na drátu - pak to chodilo, i baterka se nabila, ale tím drátem se nesmělo z té správné polohy hnout. (Jasně, pak šel drát z domu a nový zase fungoval normálně, baterky baterkovaly přiměřeně atd ... No nejen při napájení, ale třeba i u sluchátek, elektrických udělátek ...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru