Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je potřebný CRM správcovský systém?

Dobrý den, už přes rok provozuji svůj e-shop, který má velice málo funkcí, protože byl naprogramován v PHP - uvažovala jsem o tom, že bych své produkty přesunula na jiné online řešení jako shoptet, nebo e-comshop. V každém případě četla jsem že budu potřebovat nějaký CRM systém pro správce, kde se dají spravovat kontakty, sledovat stav, statistiky, objednávky apod. Něco jako zde: xxx. Potřebuji to jen sama pro sebe. Díky za případnou radu.
Upraveny odkaz, pravdepodobne pokus o reklamu (fleg)

Předmět Autor Datum
který má velice málo funkcí, protože byl naprogramován v PHP Ony i ty ostatní - Shoptet, WordPress… nový
Jan Fiala 20.01.2022 09:32
Jan Fiala
>> Zkratka CRM vychází z anglického názvu Customer Relationship Management - tedy v překladu řízení… nový
gilhad 20.01.2022 09:47
gilhad
Trochu to smrdí skrytou reklamou. Neznáš Vaxika? https://forum.root.cz/index.php?topic=25747 nový
host 21.01.2022 08:38
host
Na 99% ano, odkaz som upravil. poslední
fleg 21.01.2022 09:54
fleg

který má velice málo funkcí, protože byl naprogramován v PHP

Ony i ty ostatní - Shoptet, WordPress atd jsou naprogramovány v PHP.
Ale protože je to prefabrikovaný systém, tak jeho součástí je i modul, který řeší správu a nastavování systému formou webové stránky. Není to žádné řešení, které by se k systému dokupovalo.

Buď si necháš naprogramovat e-shop na míru, což je drahé řešení nebo použiješ nějaký hotový systém.

>> Zkratka CRM vychází z anglického názvu Customer Relationship Management - tedy v překladu řízení vztahů se zákazníky.

Pokud vám to funguje k plně spokojenosti, tak nejspíš rozsáhlý CRM nepotřebujete - někomu jako CRM (a spousta dalších zkratek a buzzwordů) úspěšně léta slouží ušmudlaný notýsek a kus tužky.

Ale pokud si svůj systém přesunete k někomu jinému, kdo se provozováním a hostováním takových systémů živí, tak samozřejmě je pro něj jednodušší nějak vaše věci narazit na to, co poskytuje ve velkém náročným firmám (a k čemu má manuály a vycvičené lidi), než aby se individuálně zaobírat právě vašimi problémy.

Příklad - Půjdete-li do prodejny zahradní automatizace, tak vám jako řešení "autonomní zakracování a hnojení travních porostů na defínovaných plochách" nabídnou robotický traktorek se sekačkou, rozmítačkou granulovaného hnojiva, automatickou dobíješkou a systémem infračervených závor, který lze kontrolavat z appky na mobilu z celého světa za pouhých několik set tisíc (a z jejich sortimentu to fakt bude nejlevnější řešení), zatímco vám dosud stačil králík v drátěné kleci kterou jste ráno dala tam, kde to už moc rostlo a večer odnesla a jen byste potřebovala k té kleci nové panty, protože ty staré se už vyvaklaly a králík občas zdrhnul a sežral co neměl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru