Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Excel - makro na smazání prázdných sloupců se záhlavím

Problémom je, že aj Tebou zmieňovaný tvar 8,59416E+11 je číslo, len je zobrazené vo vedeckej notácii i keď je nastavený všeobecný formát bunky.
Riešenie Tvojho problému závisí od toho, či v rámci tabuľky máš i iné stĺpce, kde by došlo k neželanej úprave formátu čísla, keby sa použilo makro na jednotný hromadný formát pre čísla.
Neviem o spôsobe, ako by sa dalo v bunke so všeobecným formátom zistiť, či je číselný obsah zobrazený štandardne alebo vo vedeckej notácii.
Preto sa nedá vyhľadať medzi bunkami v stĺpci konkrétna bunka, ktorá je zobrazená vo vedeckej notácii. Dá sa ale celý stĺpec skonvertovať na formát "číslo", čím sa zruší forma vedeckej notácie.
Takto by sa dala celá tabuľka prejsť, konkrétne kontrolou, či bunka v každom treťom riadku tabuľky (prvé dva riadky sú záhlavie) obsahuje číselnú hodnotu a ak áno, tak celý stĺpec skonvertuje na formát "číslo".
To ale znamená, že všetky číselné stĺpce budú mať jednotný formát, lebo nemôžem dopredu vedieť, ktorý stĺpec môže obsahovať vedeckú notáciu. Tým ale neviem dodržať, že v niektorom stĺpci by som chcel napr 12 miestne číslo bez desatinných miest ale v inom stĺpci by som chcel napr. číslo s oddeľovaním tisícov a na dve desatinné miesta.
Dalo by sa to riešiť tak, že podľa obsahu záhlavia by sa makro rozlíšilo, ktorý stĺpec by mal byť skonvertovaný na 12 miestne číslo (vlastný formát "0") a ktorý napr na dvojmiestne desatinné číslo s oddeľovaním tisícov (vlastný formát "# ##0,00") a pod...
Inou možnosťou je vhodný spôsob importu dát z externého zdroja tak, aby bol definovaný pre každý stĺpec požadovaný typ formátu

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny