Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starý zdroj a nová deska

Fortron patříval mezi lepší značky. Ovšem v práci mi taky jeden vyhořel, a pokud bych to posuzoval podle toho (je to jediný zdroj, který mi kdy vyhořel a to mám i několik starých eurocase), musel bych tvrdit pravý opak.
Měl všechny kondenzátory na výstupu nafouknuté (kupodivu na vstupu na straně sítě ten kondenzátor byl podle všech měření v pořádku). S kolegou jsme se bavili jejich měřením RCL metrem, který si nevěděl rady, co to je za součástku, protože žádný z parametrů nepřevažoval a kapacita byla o dost řádů nižší než měla být.

Jinak by s kompatibilitou neměl být žádný problém, jenom asi budete postrádat konektory pro napájení SATA, ty se v té době na zdroje moc nedávaly a budou přebývat konektory pro napájení disketových mechanik. Ale to je asi se vším, skříň nebude mít USB natož USB3, klávesnice nebude mít tlačítko s oknem (i když to snad v roce 4 bylo na klávesnicích normální), monitor bude mít malé rozlišení (v roce 4 snad ještě nebylo ani tak běžné LCD, tehdy bylo výdobytkem 800x600), prostě fungovat to bude, jen může, ale taky nemusí nějaký takový detail vadit.

Ještě je otázkou, jestli ten zdroj má kšandu pro CPU_PWR, pokud ne, bude potřeba řešit to redukcí. V roce 4 ani tohle nebývalo tak běžné. Na tom ilustračním obrázku je 4 pinová, MB má 8 pinů, půjde to použít? (odpověď bych hledal v manuálu desky.)

Je otázkou jak posoudit stav zdroje. Já bych to třeba vzal do práce a tam změřil, jak jsou na tom kondenzátory, pokud bych pohledem na ně nezjistil že jsou asi v háji. Ale spíš bych to neriskoval a koupil bych nějaký nový levný, ne úplně nanicovatý. Nevím jak teď (dlouho jsem počítač nesestavoval, a poslední roky se dost změnilo), ale dřív mi přišlo že do tisícovky se dá slušně vybrat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny