Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení na webové stránky na televizi (server neodpovídá)

Dobrý den.
Všechny zdravím a omlouvám se, že zde přikládám otázku týkající převážně problematiky na chytré televizi, avšak souvisí s běžnou situací, a to internetem a připojení na různé stránky.
Předem upozorňuji a zmiňuji rovnou na začátku, že televize je klasicky připojená kabelem z routeru, který jsem připojil s tím, že celý problém vyřeší. Takže veškeré aplikace v televizi používající internet, jako Youtube atp. funguje a klasicky vše bez problému.
Můj taťka má však problém s tím, že se nemůže již od počátku, co internet má, připojit na jakoukoliv stránku, pokud jde přes internetový prohlížeč. Jde jen maximálně pár základních webů, jako jsou vyhledávače Google apod., ale konkrétně stránky, jako seznam.cz, či vlastně zkrátka jakákoliv stránka zadaná do vyhledávače zkrátka nejde zobrazit a nelze se k ní připojit. (Google.cz tedy ještě načte a do něj když napíšu, jako do vyhledávače např. seznam, tak se na něm zobrazí logicky seznam.cz, na který když kliknu, tak už se server nenačte). Dnes jsem se končně k mému otci dostal s tím, že mu můj router, který již nepoužívám, zapojím a bude mít tak možnost jak připojení přes wi-fi, tak zároveň samotný router případně rozšifruje případná zabezpečení na stránky, na které se nedalo dostat (původně a doposud nebyl připojen taťka síťovým kabelem přes router, ale pouze klasicky rovnou kabelem a tam jsem myslel, že je problém tam, že nemá router - hlavně z důvodu zabezpečení a šifrování.
Ovšem bohužel ani zapojení s routerem nepomohlo a internet na televizi funguje jen v rámci aplikací, jako youtube apod., jak jsem již zmiňoval, ale na žádné jiné webové stránky v rámci webového prohlížeče v televizi mě zkrátka nepustí. Vůbec nevím proč, ale určitě bude problém někde v nějakém nastavení. Ovšem nastavení routeru a sítě jako takové se jeví v pořádku. MODEL TELEVIZE - Panasonic TX-50CS620E

Přikládám tedy FOTO, o jaký problém se jedná. Zkrátka server neodpovídá a stále nabízí nápovědu zkusit test připojení, jenže test připojení k internetu v televizi je úspěšné, a normálně funguje, youtube apod., zkrátka klasicky jede a internet v rámci připojení je tímto v pořádku. Problém je, znovu opakuji, čistě a pouze připojení k jednotlivým serverům (stránkám) přes internetový prohlížeč.

Kde bude, prosím, chyba?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prečítaj si poriadne návod! https://www.zbozi.cz/vyrobek/panasonic-tx-50cs620e/manual-navod/uzivatel…
yYy 19.06.2022 12:55
yYy
Ano ano, já ti rozumím, každopádně ta televize není zase natolik stará, aby nedokázala člověka připo…
David Dizzer 20.06.2022 16:31
David Dizzer
Tak prozrad jakou TV mas doma ty? Jinak bych souhlasil s yVy, proste to ta TV neumi: https://suppo…
RedMaX 02.07.2022 23:08
RedMaX
Sice nevím, proč bych měl prozrazovat, jakou mám doma televizi já, ale budiž: Mám Panasonic TX-58DX7…
David Dizzer 03.07.2022 14:29
David Dizzer
Panasonic TX-50CS620E Panasonic TX-58DX750E Panasonic TX-40EX703E AS500/510/520/600/640/650/740/…
RedMaX 03.07.2022 14:38
RedMaX
Tak si samotný Google používá TLS (jako ostatně drtivá většina současných webů). A ten mu jde.
Wikan 03.07.2022 14:56
Wikan
Ano, to je pravda. Google normálně funguje a vyhledává jakékoliv „výrazy“, teprve až kliknutí na pož…
David Dizzer 03.07.2022 15:51
David Dizzer
A ten Google funguje nezabezpečeně nebo zabezpečeně? Pokud zabezpečneně tak rozklikni zámek před htt… nový
kacikac 06.07.2022 12:00
kacikac
zrob test: zkus se připojit na stránky ... http://www.nasebeskydy.cz/ http://www.ben.cz/ http://www…
lední brtník 20.06.2022 18:58
lední brtník
jestli ve verzi toho tv prohlížeče není zakopán bill. Jaký bill? :D :) Díky
David Dizzer 02.07.2022 14:13
David Dizzer
Vždyť už výše máš tvůj "problém" vysvětlen! Už v době uvedení na trh (asi pět, šest let) bylo jasně…
ms 03.07.2022 18:04
ms
Lze doporučit něco lepšího? Tohle je čínský bazmek, kdysi prodávaný za 830 Kč (03/2021) a teď u alza…
ST 04.07.2022 08:44
ST
Tak si ho kup jinde. https://multimedialni-centra.heureka.cz/xiaomi-mi-tv-stick/#prehled/
Wikan 04.07.2022 09:06
Wikan
Dobrá rada nad zlato... https://multimedialni-centra.heureka.cz/xiaomi-mi-tv-stick/#recenze/?review-… nový
ST 04.07.2022 15:48
ST
Výborně! Nejsi politik, nebo něco podobného? Z těch deseti negativních filtrovaných z > 200 "recenzí… nový
ms 04.07.2022 16:04
ms
Ale no tak. Opravdu se to tak silně přehřívá? nový
ST 04.07.2022 16:41
ST
U toho Android TV systému by mě celkem zajímalo, jaký že tam je použitelný webový prohlížeč..? U And… nový
Abox 06.07.2022 12:30
Abox
(Předem uvádím že celou diskuzi jsem nečetl) Tak že jestli mohu něco k tomu špatný internetový prohl… nový
Víťa 06.07.2022 17:26
Víťa
možná by stálo za to si přečíst aspoň začátek dotazu: zde přikládám otázku týkající převážně proble… poslední
lední brtník 06.07.2022 17:56
lední brtník

Prečítaj si poriadne návod!
https://www.zbozi.cz/vyrobek/panasonic-tx-50cs620e/manual-navod/uzivatelska-prirucka/?strana=131
To, čo tam je - sú predinštalované aplikácie a adresy prístupu k nim je natrvalo v SW televízora - televízor NEMÁ plnohodnotný prehliadač (typu Chrome, Firefox, Safari....) - ten "prehliadač" na obrazovke je len výber aplikácii - prípadne je možnosť v Store doinštalovať ďalšie (ale Chrome, Edge... tam nehľadaj!)
Uvedom si, že ten televízor NIE JE POČÍTAČ!!! Okrem toho - tie aplikácie v telke musia byť podporované samotnými spoločnosťami, ktoré ich do telky dodali.
Preto ti aplikácie bezchybne fungujú (o pripojenie sa práve stará SW televízora), ale nejaké surfovanie inde? Bez šance (to by musel byť televízor vyššej triedy, než máš ty - s plnohodnotným OS).
Inak je tam poznámka:

Služby nabízené prostředníctvím Seznam aplikací jsou provozované příslušnými provozovateli služeb.......

čo znamená, že to musí mať povolené u seba i tvoj ISP - inak máš smolíka - žiadne behanie po internete.

Mimochodom - táto telka má len podporu Viewbrowser https://www.panasonic.com/sk/consumer/archive/televizory/tx-50cs620e.specs.html
a majú tam poznámku: Aplikácia Web Browser nezobrazuje niektoré webové stránky správne. Teda žiadny plnohodnotný prehliadač.

Ano ano, já ti rozumím, každopádně ta televize není zase natolik stará, aby nedokázala člověka připojit na internet, To by v tomto případě webový prohlížeč, jak uvádíš WiewBrowser postrádal význam. Doma mám o něco novější televizi Panasonic s tímtéž prohlížečem (protože podpora Mozilly prohlížeče v Panasonic už bohužel skončila), a tam vše jede bez problému. Víceméně tedy prohlížeč normálně u mě doma zobrazuje a načítá všechny stránky bez problémů, jen se třeba některé zobrazí odlišněji (tedy rozložení textu apod...), ale jinak vše normálně načítá a dostanu se všude.

U taťky je problém ten, že se nedostane vlastně NIKDE, takže tady to není o tom, že to není plnohodnotný prohlížeč a není to počítač, to logicky vím(e), ale když se nedostane vůbec nikam, postrádal by poté viewbrowser význam, neboť ho stejně nikam nepustí. A myslím tím opravdu NIKAM, jen na úvodní stránku vyhledávání, pak se objeví hláška viz foto.

Jediné, co by mohlo dávat smysl a význam, je tebou zmíněné

Služby nabízené prostředníctvím Seznam aplikací jsou provozované příslušnými provozovateli služeb....... čo znamená, že to musí mať povolené u seba i tvoj ISP - inak máš smolíka - žiadne behanie po internete.

.
Takže chyba může být na straně poskytovatele internetu? Sice si nějak neumím představit, proč by taťkovi poskytovatel internetu blokoval přístup na všechny weby, je to vůbec možné, že má jen patřičná povolení a přístup na většinu ne-li všechny weby má omezeny POSKYTOVATELEM? S tím jsem se popravdě ještě nesetkal, aby poskytovatel omezil přístup na tyto stránky, ať v rámci televize nebo počítače apod. Je to tedy chyba poskytovatele a nastavení jeho internetu konkrétně?

Tak prozrad jakou TV mas doma ty?

Jinak bych souhlasil s yVy, proste to ta TV neumi:

https://support-uk.panasonic.eu/app/answers/detail/a_id/7739/~/why-is-a-message-there-is-no-response-from-the-server-shown-when-i-use-the

The TV browser does not support TLS so any website using this protocol will show the 'There is no response from the server' message and cannot be accessed.

https://napoveda.seznam.cz/en/email/chyby-v-internetovych-prohlizecich/stranku-nelze-zobrazit/

v prohlížeči povolit podporu bezpečnostních protokolů TLS, které jsou na našich službách podporovány a vyžadovány

Sice nevím, proč bych měl prozrazovat, jakou mám doma televizi já, ale budiž: Mám Panasonic TX-58DX750E obývací pokoj a v pokoji Panasonic TX-40EX703E. Na té druhé je rovněž již jen WEBOVÝ PROHLÍŽEČ a vše v pohodě zobrazuje.
Prominte, ale můžete mi odpovědět, jaký by měl poté význam WEBOVÝ PROHLIŽEČ (WEB BROWSER) v televizi, který by neuměl připojit se na jakoukoliv stránku, tedy který by se nepřipojil na žádnou stránku? Vždyť takový prohlížeč by tam absolutně být nemusel a postrádal by tedy význam. To, že to televize neumí, je nesmysl, neboť není natolik stará, navíc ve specifikacích má jasně dáno, že má webový prohlížeč, který normálně připojí na internet a nechápu tedy, proč by jej tam výrobce vůbec cpal, když by to pak TV neuměla?

Tohle mě trochu zaráží, chápu, že chcete poradit, ale nedává to logiku, proč by to TV neuměla a přitom tam vůbec webový prohlížeč měla. Chyba bude čistě někde jinde, určitě ne v televizi :D
Díky

Panasonic TX-50CS620E

Panasonic TX-58DX750E

Panasonic TX-40EX703E

AS500/510/520/600/640/650/740/802
AX630/800/900
CS500/510/520/600/620

Takze jeste jednou, zvyraznil jsem typova oznaceni tech televizi a pod to jsem dal citaci z webu podpory Panasonicu, kterou jsem pastoval vyse. Snad uz je to jasne, protoze jestli ne, tak sorry, ale tady uz neni jak dal pomoct.

Chapu tvuj dotaz na to, k cemu tam ten prohlizec je. Nevim, zkus podporu Panasonicu. Kazdopadne sam Panasonic rika, ze to nejde a weby s TLS nezobrazi.

A ten Google funguje nezabezpečeně nebo zabezpečeně? Pokud zabezpečneně tak rozklikni zámek před https a zjisti jakou verzí.
Některé stránky používají i staré verze TLS, např Google:
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.google.com
používá staré TLS 1.0 a 1.1 a nové/moderní TLS 1.2 a 1.3.
Některé weby ale můžou používat už jen ty nové/moderní TLS, např seznam.cz:
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.seznam.cz
používá jen TLS 1.2 a 1.3.
Pokud máš nějaké zařízení bez podpory nových verzí TLS tak ti tam ty weby, které jedou jen na 1.2 nebo 1.3, pak nemusejí už jít.
Jako řešit se to dá, např. zjistit jestli se tam nedá přidat ta podpora nebo si na to udělat web proxy nebo jet přes nějakou web proxy.

Další co může blbnout je expirovaný certifikát a nenainstalovaný aktuální, třeba se to týkalo před nedávnem webů, které jely na Lets Encrypt, což se týkalo i seznamu.

Vždyť už výše máš tvůj "problém" vysvětlen! Už v době uvedení na trh (asi pět, šest let) bylo jasně napsáno ve specifikaci, že ten "(pseudo)webový prohlížeč" neumí patřičné šifrování. Než přišly "smart" nesmysly, jejich firmware byl založen na linuxovém jádře, pak se "Žaponci" rozhodli v jejich obvyklém stylu myšlení a naprostého ignorování okolního světa a reálné situace, že "smart" založí na Firefox OS i když už se vědělo, že Mozilla chce projekt zaříznout. Takže nakonec dopadli s tím trucem proti LG a hlavně Samsungu jako u Midwaye.
A ne! Fyzická konektivita s tím nemá co dělat. Kup tohle a problém je vyřešen, pokud nechceš k tomu připojit počítač platformy IBM PC, nebo si hrát s něčím na ARMu.

Výborně! Nejsi politik, nebo něco podobného? Z těch deseti negativních filtrovaných z > 200 "recenzí", to dokonce jeden ani nepoužil! Na Zeleném Úchylovi zase uvádějí prodaných > 2 000 ks. A pokud jsi to nepochopil, bylo to nejlevnější, na co jsem tam narazil a nic mu nebrání koupit jiný čínský výrobek. Dále má další možnosti, které jsem jasně uvedl, včetně třeba Raspberry Pi + jakékoliv vhodné distribuce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru