Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Musí být GPU ve stejné krabici, jako jsem obdržel?

Dobrý den, měl bych jeden možná hloupý dotaz.
S kamarádem jsme si koupili totožnou grafickou kartu. Po týdnu kamarádovi funguje bez problému, ale mně karta od začátku dělá coilwhine a je to dost otravné. Kartu chci z toho důvodu vrátit v rámci 14 denní lhůty, ale prostě nemohu najít krabici, ve které karta přišla (ano vím, jsem bordelář). Reklamaci na coilwhine prý obchod nevezme :/.
Každopádně k mému dotazu: Kamarád mi prý dá jeho krabici, jelikož se jedná o stejnou grafickou kartu, takže krabice odpovídá grafické kartě, ale zajímá mne, zda tam není nějaký problém, že jde o GPU, které v té krabici původně nebylo? Není na krabici nějaký kód, který musí odpovídat GPU, které v té krabici je? Nebudou se se mnou pak tahat, že krabice neodpovídá tomu GPU, co je uvnitř, ačkoliv se samozřejmě jedná o tu samou kartu?
Děkuji a omlouvám se za možná stupidní dotaz. Osobně moc nemám rád vracení zboží ve 14 dnech, ale ten coilwhine je opravdu otravný i přes zavřenou skříň a karta nebyla zrovna levná, abych to neřešil. A když prý neberou reklamaci, tak nemám moc na výběr. :(

Předmět Autor Datum
Nezkoušel jsi to namísto vracení nějak řešit?
Kyncl 26.12.2022 10:49
Kyncl
Četl jsem si o tom něco na internetu a někde tvrdí, že se to časem může zlepšit, ale i zhoršit. Také…
Patrik97 26.12.2022 11:35
Patrik97
GPU má na sebe napísané sériové číslo, môžeš tam niekde vidieť skratku SN alebo niečo také. SN sa al…
KMX 26.12.2022 11:01
KMX
Příslušenství mám bokem všechno, to bych samozřejmě do krabice dal. A také pochopitelně počítám, že…
Patrik97 26.12.2022 11:31
Patrik97
Ak chýba len krabica tak ti vrátia zopár eur menej. Neviem či máš taký ten molitan do ktorého to bal…
KMX 26.12.2022 11:51
KMX
Chápu. Já si normálně také snažím nechávat ty krabice, ale měl jsem doma trochu zmatek a pravděpodob…
Patrik97 26.12.2022 12:05
Patrik97
Asi záleží na konkrétním obchodu. Někdo to uzná a někdo zase nemusí. Bylo by dobré se zeptat přímo k…
Lukas1982 26.12.2022 12:56
Lukas1982
Děkuji za reakci. Ještě jim tam zkusím zítra zavolat a dohodnout se s nimi.
Patrik97 26.12.2022 15:37
Patrik97
Jj, pokud budeš slušný, tak se určitě nějak dohodnete, teda pokud je to solidní e-shop. Stejně nemáš…
Lukas1982 26.12.2022 16:22
Lukas1982
Delam v SAV a krabice se u GK zpravidla nekontrolujeme, ale musis pribalit veskere prislusenstvi kte… poslední
HPET 26.12.2022 17:21
HPET

Četl jsem si o tom něco na internetu a někde tvrdí, že se to časem může zlepšit, ale i zhoršit. Také někdo psal, že ty cívky něčím zalil a bylo po problému, ale to u nové karty dělat nehodlám. Jinak věci typu omezení fps apod. jsem samozřejmě zkoušel, ale karta bzučí např. i při omezení na 60 fps.

GPU má na sebe napísané sériové číslo, môžeš tam niekde vidieť skratku SN alebo niečo také. SN sa ale uvádza aj na krabicu. Neviem na 100% či to bude tvoj prípad, musíš sám skontrolovať... Ak na krabici nie je niečo čo vyslovene odpovedá presne danému kusu tak môžeš použiť aj inú krabicu. Mal by si to riešiť priamo z obchodom. Ak je coilwhine veľmi silný tak to vyreklamuješ. Neviem teraz presne ako je to legislatívne a tiež to môže byť odlišné v rámci CZ/SK. Na reklamáciu u nás stačí poslať samotný produkt a krabica a príslušenstvo nie je nutnosť. Aj tak je to vhodné. Na vrátenie to ale podľa mňa musí byť komplet. Vrátiť niečo v 14 dňoch znamená že si to máš maximálne prezrieť, vyskúšať a ak nevyhovuje tak to nemáš používať a poslať čo najrýchlejšie späť. V tvojom prípade teda chceš vrátiť grafiku ku ktorej nemáš krabicu, nemáš ten molitan v ktorom to chodí zabalené a ešte aj príslušenstvo si niekde odpálil. Vrátiť to môžeš a oni to samozrejme vezmú ale samozrejme to čo chýba z ceny odrátajú.

Příslušenství mám bokem všechno, to bych samozřejmě do krabice dal. A také pochopitelně počítám, že si obchod něco z ceny srazí, tomu rozumím. Jinak kartu už ani nemám v PC. Za ten týden jsem ji zkoušel dohromady asi 6 hodin (vždy mě po chvíli bolela hlava, jak to pištělo). Psal jsem obchodu mail a i s odkazem na nějakého reklamáka mi potvrdili, že toto mi nevyreklamují, proto to vrácení ve 14 dnech. Pokusím se podívat, zda je tam nějaké SN na kartě a na krabici u kamaráda, co by mělo odpovídat. Děkuji za reakci.

Ak chýba len krabica tak ti vrátia zopár eur menej. Neviem či máš taký ten molitan do ktorého to balia. Aj za toto zrazia možno niečo z ceny. Toto dosť záleží aj od obchodu. Každý obchod má svoje pravidlá. Niektoré robia aj niečo nad rámec toho čo určuje zákon a teda možno vrátia celú cenu čo si zaplatil. Posledné roky dosť často počúvam také názory od ľudí že: """Krabicu už predsa netreba!""" Ja si ale krabice od elektra nechávam. V zloženom stave nezaberie veľa miesta a keď treba predať tak furt lepšie mať aj krabicu. To isté k reklamácii. Mám origo krabicu v ktorej to pošlem. Nie aby ma niekto bral doslova. Krabicu od TV treba vyhodiť okamžite, aj tak v prípade poruchy príde technik a nič sa neposiela. Lenže krabica od GPU ti zaberie málo miesta a vždy sa oplatí viac si ju nechať.

Chápu. Já si normálně také snažím nechávat ty krabice, ale měl jsem doma trochu zmatek a pravděpodobně to bratr vzal do odpadu se zbytkem krabic od různých dárků apod. :(. Je to má chyba, že jsem si krabici nenechal někde schovanou. Každopádně děkuji za reakci.

Asi záleží na konkrétním obchodu. Někdo to uzná a někdo zase nemusí. Bylo by dobré se zeptat přímo kompetetní osoby toho obchodu, odkud máš tu kartu. Do 14 dnů můžeš zboží zakoupené po internetu vrátit bez udání důvodu, ale včetně originálního balení. Reklamaci Ti uznat musí a nepotřebuješ origo krabici, stačí účtenka nebo nějaký doklad, že karta byla zakoupena u nich v obchodě (e-shopu).

Některé e-shopy jsou solidní a nemají s tím problém. Mně se kdysi stalo, že jsem koupil dron a po měsíci ještě dvě náhradní baterie. Jedna baterie začala při nabíjení hořet. Čas nabíjení byl v souladu s návodem a baterie byla nabíjená originálním adaptérem. Psal jsem na reklamační oddělení, co se stalo a jestli jim mám tu baterii poslat. Nechtěli a stačilo pouze foto a obratem poslali novou baterii na jejich náklady. To je ale jiný případ.

Tady je horší, že ne každý to pískání slyší. Přítelkyně třeba neslyšela vůbec pískání cívek u zdroje a ptala se, jestli jsem se zbláznil, že nic nepíská :-)
Jenže syn to slyšel taky. Pokud máš možnost vrátit to bez udání důvodu do 14 dnů, udělej to. Pokud tu možnost nemáš, reklamuj, ale popiš jim ten problém. Vím, jak to je otravné.

Jj, pokud budeš slušný, tak se určitě nějak dohodnete, teda pokud je to solidní e-shop. Stejně nemáš co ztratit. Dej pak vědět.

Delam v SAV a krabice se u GK zpravidla nekontrolujeme, ale musis pribalit veskere prislusenstvi ktere byli s GK kdyz jsi ji zakoupil. (CD, adapter, uzivatelska prirucka etc)
Aby slo vse rychleji, doporucuji ti pribalit i fakturu.

PS: Jinak S/N na krabici jde zamaskovat kuprikladu postovni znamkou / samolepkou zasilky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru