Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook a problémy se sluchátky

Zdravím, doufám že je tu nějaký šikovný ajťák co by mi poradil:

Mám 5 let notebook značky Dell (mohu zjistit i přesný model pokud by bylo potřeba) a cca půl roku zpět jsem u něj začala mít problémy se sluchátky. Dřív jsem k němu používala svoje airpody, ale pak s nimi můj notebook z nějakého důvodu začal mít problém - zvuk začal být hrozně nekvalitní a byl v pozadí slyšet takový děsný šum (dřív tento problém nebyl, airpody jsou v pořádku nemám je tak dlouho), smířila jsem se tedy s používáním klasických velkých sluchátek s kabelem, ty fungovaly v pohodě bez problémů ale pak začal taky problém - když zapnu ntbk a zapojím sluchátka, tak vidím u panelu zvuku napsáno, že jsou zapojené, notebook je vidí, ale zvuk do nich prostě nejde. Musím ty sluchátka nechat zapojené a ntbk restartovat, pak už zvuk do nich jde.
Nemám tušení kde je problém, původně jsem myslela, že je to sluchátky, protože ty velké s kabelem byly celkem staré, tak jsem si pak pořídila nové, a asi 3 dny to bylo s nimi v pohodě a pak se začalo zase dít to samé - prostě jsem je zapojila ale zvuk do nich nešel a musím ntbk restartovat.

Věděl by někdo kde by mohl být problém? Napadlo mě že to může být přímo tou dirkou v ntbk kam se ten jack strká, ale přijde mi to zvláštní, vzhledem k tomu, že když ntbk restartuju tak funguje vše bez problému, a je to tak úplně vždycky po zapnutí ntbku. Uměl by mi prosím někdo poradit co s tím? Docela dlouho jsem to snášela ale už mě to dost otravuje. Moc děkuji

Předmět Autor Datum
operačný systém ? model NB môžeš prezradiť tiež. Leší bude Stag nový
sakraforte 23.01.2023 12:11
sakraforte
Windows 10, přesný model bohužel z hlavy nevím, napíšu až budu doma nový
anvej 23.01.2023 12:30
anvej
Tohle se na dálku těžko řeší ... ale nejspíš to sluchátkama nebude, možná "zdířka" v NB, možná chybn… nový
dsa 23.01.2023 13:07
dsa
Rizklikni v Spravcovi zariadení ( spustíš win+R a zadáš devmgmt.msc ) Ovládače zvuku, videa a hier.… nový
sakraforte 23.01.2023 13:08
sakraforte
Dělá mi to podobně. Když dám sluchátka, tak musím restartovat NTB. DELL Inspiron 15 3000. poslední
Cat 23.01.2023 18:31
Cat

Tohle se na dálku těžko řeší ... ale nejspíš to sluchátkama nebude, možná "zdířka" v NB, možná chybný ovladač (automatické aktualizace to občas "pokazí"). Můžeš ověřit ten ovladač (popř. nainstalovat zaručeně správný z webu výrobce NB a zakázat aktualizace). Taky je potřeba se podívat do nastavení, když to přestane fungovat a taky když to funguje. Nastavení je dvojí: ve Windows a v "origo" ovladači (třeba Realtek).

Rizklikni v Spravcovi zariadení ( spustíš win+R a zadáš devmgmt.msc ) Ovládače zvuku, videa a hier. Klikni pravým myšou na zvukovku (typicky niečo High Definition Audio) Vlastnosti-Aktualizovať ovládač-Vyhľadať ovládače v počítači-Chcem vybrať zo zoznamu dostupných ovládačov-Odškrtneš Zobraziť kompatibilný hardware-v lavom okne vyberieš Microsoft a v pravom High Definition Audio 9.5.2020- Ďalej . Môže byť vyžadovaný reštart, alebo bude chcieť potvrdiť inštaláciu nekompatibilného ovládača. Po reštarte stiahneš zo stránky podpory ovládač zvukovky pre tvoj notebook a nainštaluješ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru