Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Z režimu spánku se neprobere

Na starším PC HP 6005 doplněným o grafiku GT 710 jsem přešel z W7 na W11 a mám problém s tím, že po zapnutí z režimu spánku většinou nenaběhne obraz a je nutné natvrdo vypnout. Občas obraz naběhne, ale nejde na nic kliknout, nic nereaguje, dá se jen hýbat myší. Hybridní režim je vypnutý, se zapínáním a vypínáním rychlého spouštění jsem také eperimentoval marně. Zkoušel jsem i W10, ale tentýž problém. Ve W7 problém nebyl. Zatím to řeším vypínáním do hibernace. Nesetkal se s tím někdo?

Řešení:

Vyřešeno. Pokud by se s tím někdo setkal, problém byl v tom, že nestartoval HDD. Musel jsem zaměnit standardní SATA řadič za řadič od AMD. Poslední verze byla vydaná pro Win10, ale při ruční instalaci ho vzaly i Win11.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
vypnutim hibernace se muze stav umoudrit: powercfg -h off druhou podminkou byva mit nainstalovany…
brum brum 08.11.2023 17:55
brum brum
Hibernaci jsem zapnul až po tom, co jsem zjistil problémy s probouzením. To probouzení řeším jen z d…
J.K 08.11.2023 18:09
J.K
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Phenom+II+X4+B97&id=386 + parní mechanický disk a říkáš…
lední brtník 08.11.2023 18:52
lední brtník
Může se zdát k nevíře, ale po prvotním poinstalačním šrotování, než se systém usadil, běhá snad i sv…
J.K 08.11.2023 19:26
J.K
do w10 zkusit: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-8-series-chipsets/880g jestli je v tm něj…
lední brtník 08.11.2023 20:11
lední brtník
Na počítač s x4 phenomem a 16GB paměti instalovat XP s ubohou podporou vícejádrových procesorů a ješ… nový
laco3 09.11.2023 09:29
laco3
Vyřešeno. Pokud by se s tím někdo setkal, problém byl v tom, že nestartoval HDD. Musel jsem zaměnit… poslední
J.K 18.11.2023 17:57
J.K

vypnutim hibernace se muze stav umoudrit:

powercfg -h off

druhou podminkou byva mit nainstalovany chipset driver.
u starych sunek casto nezbyva nez se spolehnout na obecne drivery v instalacce windows a ty si prave nerozumi s konkretnimi rezimy powermanagementu tveho chipsetu.

u stolaku nemaji nejake uspavaci rezimy velky smysl.
a jedna technicka: stare pomale mrtvoly a 2jadrove cpu nemaji pod win7 a vyse co delat. v internetovem prohlizeci je ta sneci pomalost hned poznat.

Hibernaci jsem zapnul až po tom, co jsem zjistil problémy s probouzením. To probouzení řeším jen z důvodu rychlosti startu, ne kvůli žádné úspoře energie apod. No a z hibernace to samozřejmě trvé o chvilku déle než obnovení z RAM, zvlášť když tam není SSD.
Je v tom Phenom X4 B97 a 16GB RAM. Slouží jako kancelářský PC a sviští zatím docela svižně, řekl bych stejně jako W7.
Můžu se ještě povrtat v powermgm, ale už jsem toho vyzkoušel hodně a žádný výsledek. Ale z hibernace se probouzí normálně, tak nevím.

Může se zdát k nevíře, ale po prvotním poinstalačním šrotování, než se systém usadil, běhá snad i svižněji než ty sedmičky. Ty tam ovšem byly asi 8 let a toto je čistá instalace. Snad odjakživa systém windows nastavuji na nepoužívání virtuální paměti(raději instaluji dost RAM), povypínám nadbytečnosti a vypínám všechny animace a podobné nesmysly, ponechávám jen stíny, vyhlazování písem a pár drobností. Ať to byly 95 nebo tyto současné, reakce jsou svižné. Když kolikrát vidím mrtvolnou rychlost počítačů v kancelářích a u známých, z které já bych vykvetl, tak to se nedá vůbec srovnat. Je to kancelářský PC, běží v tom jen office a firefox. Žádná videa ani cadové projekty se na tom nezpracovávají. Ale start z disku chvíli trvá a proto mě právě štve, že nejde probudit z RAM.

Deska HP 3047h, čipset ATI 880G

Na počítač s x4 phenomem a 16GB paměti instalovat XP s ubohou podporou vícejádrových procesorů a ještě horší podporou x64, to by tehdy mohlo napadnout jen hýřila. Myslím, že takto silácké výroky jsou zbytečné. V době XP bylo pro drtivou většinu uživatelů naprosto dostatečné PC s nějakým dvoujádrem na 2Ghz a 4 GB paměti. Také mám jedenáctky na starším počítači, dokonce s dvoujádrem a dá se na něm dělat normálně.
A řešit spotřebu mi přijde také úsměvné u této mašinky se zdrojem kdo ví jestli 250W, když dnešní počítače vyžadují přinejmenším 500W zdroj a dva docela uspokojivě vytopí menší kancelář.

Vyřešeno. Pokud by se s tím někdo setkal, problém byl v tom, že nestartoval HDD. Musel jsem zaměnit standardní SATA řadič za řadič od AMD. Poslední verze byla vydaná pro Win10, ale při ruční instalaci ho vzaly i Win11.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru