Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LG vs Alexa

Pokusam sa najstv svaty gral, cize ovladanie chytrych aaj menej chytrych zariadeni cez jednu patformu a momentalne testujem doma Alexu.
Napodiv (bude video) sa mi podarilo rozbehat bezne veci od TP-Linku(Tapo), ale aj moju cinsku klimu Invertor, takze Alexa vladne domacnosti, ale s cim bojujem je starsi TV LG.
LG ma Alexu priamo ako appku a ked ju nema da sa ovladat ako klimat, cize ALexa komunikuje so zariadenim cez "medziappku", v tomto pripade LG ThinQ.
TV je sparovany s app, ale Alexa nevidi TV, pretoze nemam aktivovany smart speaker. Smart speaker aktivovat nemozem, pretoze tu moznost na TV nemam.
Podpora LG mi povedala, ze v EU ziaden (ani novy) TV nefunguje s Alexou, ze to len US modely, pretoze to je hw zalezitost. Vraj rovnako maju blokovaneho aj Google asistenta, tyka sa to aj ich klimatizacii a pod.

No a to je ten problem, pretoze ja im to neverim. Kedze TV viem ovladat cez ThinQ v mobile a Alexa sa vie napojit na ThinQ vie urcite prebrat aj jeho kompletne skills, cize som na 100% presvedceny, ze ide o sw blokovanie a nie hw problem.

Otazka do plena...ako to obist a dostat TV pod hlasovu kontrolu Alexy?

Předmět Autor Datum
Pokud by to bylo SW blokování, neexistuje nějaký novější/upravený firmware? Taky by tě neubylo, kdy…
host 20.03.2024 10:25
host
Presny typ je irelevatny, ono zalezi od webOS verzie, ja mam 5.5.0. To set up your LG TV for 'LG Th…
fleg 20.03.2024 10:35
fleg
Model TV a verze webOS spolu souvisí - neprozradil jsi ani jedno. :-p
host 20.03.2024 10:44
host
Nesuvisi, ale ak najdes riesenie budem ti sluzit po zvysok mesiaca ako osobnu poskok, milionkrat ta…
fleg 20.03.2024 10:52
fleg
Zkoušel jsi? Ovládání TV pomocí Amazon Alexa v angličtině jde minimálně u LG OLED z roku 2018 zprov…
host 20.03.2024 11:02
host
Neskusal, ale skusam nieco podobne, pretoze som siel na to logicky, ked mi tvrdil, ze je to blokovan…
fleg 20.03.2024 11:36
fleg
Na dnes to vzdavam, zmena geolokacie (staci servis, broadcast sa menit nemusi) sposobi, ze do menu T…
fleg 20.03.2024 12:17
fleg
Už jsem se ptal, tak ještě jednou: kabel nebo wifi? Někde jsem četl, že musí být přes wifi. Nevím pr…
host 20.03.2024 12:47
host
Nemusi, musia byt len na jednej sieti, aby sa videli, kedze sa vyhladavaju asi cez broadcast. Dokonc…
fleg 20.03.2024 13:05
fleg
s najväčšou pravdepodobnosťou je to nezvládnutá hw/sw implementácia zo strany LG,podla toho,čo som n…
audax mobile 21.03.2024 11:53
audax mobile
H200 doma mam, ako s nou zosynchronziujem TV?
fleg 21.03.2024 13:05
fleg
pokial nieje možné použiť/inštalovať Alexu/Hey Google Asistenta,najjednoduchšie pomocou appky SmartT…
audax mobile 22.03.2024 09:11
audax mobile
Akakolvek appka dnes uz moze podporova 10k zariadenie, pretoze od 2019 je tu Matter, co vyzera, ze b… poslední
fleg 22.03.2024 10:10
fleg

Presny typ je irelevatny, ono zalezi od webOS verzie, ja mam 5.5.0.

To set up your LG TV for 'LG ThinQ' skill,
1. For webOS 4.0, launch the "Set Up TV for Amazon Alexa" app from the Home screen on your LG TV.
For webOS 4.5, launch the "Link to Devices for Voice Control" menu from Settings > Connection on your LG TV.
For webOS 5.0, launch the "Home Dashboard" from the Home screen and go to Settings > Link to Smart Speaker on your LG TV. Or if you have the LG ThinQ mobile app, you can search your webOS 5.0 TV through the app.
For webOS 6.0 or newer, launch the LG ThinQ mobile app and go to TV Card> Settings> Link LG ThinQ account.
(Note : To check operating system version, go to Settings > General > Devices > TV > TV Information)
2. Follow the directions to log in LG account and select the name of your TV. If you are already controlling LG appliances with the Alexa-enabled devices, please log in with the same LG account used in the LG ThinQ mobile app.
3. Go to the Alexa App on your phone to enable 'LG ThinQ' skill and link accounts.
4. Return to your TV to complete setup.

Chlapik na podpore mi tvrdil, ze zmena geolokacie, ci fw nepomoze, ze to podporuju len US modely a pod, ale medzitym som zistil, ze evidentne kecal.

SEOUL, May 23, 2019 — LG Electronics (LG) will begin rolling out Amazon Alexa support in 14 countries* to the company’s 2019 TV models featuring artificial intelligence. The update will be implemented through the Alexa app on 2019 TVs featuring ThinQ AI including LG UHD TVs, NanoCell TVs and OLED TVs. Customers in North America will begin receiving the update this month, followed by customers in Europe and Asia in the weeks to come.

* Supported countries at the time of this announcement include Austria, Australia, Canada, France, Germany, India, Ireland, Italy, Japan, Mexico, New Zealand, Spain, United Kingdom and United States.

Cize ziadne US only, ale vidim, ze Alexa je podporovana veselo aj v EU, aj ked tu uvadzaju, ze pre modely 2019, co moj je starsi, ale stale vychadzam z logiky...ak dokazem ovladat tv cez appku ThinQ a appka ThinQ sa vie prepojit na Alexu ===> je mozne ovladat TV cez Alexu. Tak nech mi nikto netrepe, ze na to musi byt vhodny hw a ze musi byt z USA a pod.

Nesuvisi, ale ak najdes riesenie budem ti sluzit po zvysok mesiaca ako osobnu poskok, milionkrat ta poprosim o odpustenie a tak,
Verziu webOS som uz pisal.
49UN71003LB

Inak spojil som sa s trubkou na podpore LG a zrazu tvrdil, ze on nic take, ze to podporuje len US nepisal, ze to bol len ako priklad a ze TV mi bude fungovat ak ho kupit napriklad v Rakusku a budem o prevazkovat v Rakusku.
Ked som sa spytal ako si TV urci svoju polohu povedal, ze asi cez IP, takze som ho odzbrojil tym, ze poslem TV von cez rakusku VPNku naco zostal zarazeny a blabotal nieco a nutnosti mobilnej aplikacie ako asistenta, co ma uz nebavilo a konverzaciu som ukoncil.
Podpora LG je evidetne slabo pripravena.

Zkoušel jsi?

Ovládání TV pomocí Amazon Alexa v angličtině jde minimálně u LG OLED z roku 2018 zprovoznit malým fíglem, kdy je nutno nastavit Místo v TV na UK. Na TV vše zůstane CZ, pouze umístění je jako UK. Před vytvářením účtu v TV je nutné už mít to Místo změněné (nejde následně změnit pro daný účet). V TV je nutné Alexu nakonfigurovat a následně stáhnout v telefonu Skills a taktéž nakonfigurovat (přihlásit se pod stejným účtem jako v TV). Je to trochu složitější, ale funguje ;-)

Neskusal, ale skusam nieco podobne, pretoze som siel na to logicky, ked mi tvrdil, ze je to blokovane geolokacne.
Ja Alexu v Tv nemam, takze musim ist cez ten Dashboard.
Zmenil som si umiestnenie na AT, prijal podmienky a zrazu vidim v nastaveniach Dashboardu smart speaker.
Problem je, ze spekar sa musi konektnut do mojho konta v ThinQ, ale nechce sa, pretoze tvrdi, ze konto som si registroval SK emailovou adresou (inak je to gmail).
Skusal som aj ine a to iste, cize evidentne si pri registracii ThinQ zapise IP(krajinu), z ktorej si bol prihlaseny.
Riesenim bude pouzit rakusku VPNku pri registracii ThinQ, otazkou vsak je, ci nebude skumat aj IP pri pripojeni (co by vsak uz nemal imho), ale to by som vedel obist tak, ze TV na brane budem posielat do netu cez rakusku VPNku.
Edit: Takze som si vsimol, ze po zmene na AT uz mam v ponuke aj Alexu ako app v TV. Idem skusmat.

Na dnes to vzdavam, zmena geolokacie (staci servis, broadcast sa menit nemusi) sposobi, ze do menu TV pribudne Alexa, ktoru ked sparujem so svojim uctom tak ju vidim v apke na mobile.
Teda vidim Tv a LG blab bla,kde pise dokonca, ze je online.
Ale pri akomkovek pokuse vypnut, zapnut TV hlasi, ze mam skontrolovat spojenie, pretoze vraj online nie je.

Nemusi, musia byt len na jednej sieti, aby sa videli, kedze sa vyhladavaju asi cez broadcast.
Dokonca v tomto pripade si myslim, ze to ani nie je potreba, pretoze sa dorozumievaju cez cloud Amazonu, cize ak nejde net ani sa nevidia.
Je to kabel aj wifi u mna hnidopichu.
Btw keby sa nevideli nepise mi Alexa na mobile, ze TV je online.

s najväčšou pravdepodobnosťou je to nezvládnutá hw/sw implementácia zo strany LG,podla toho,čo som našiel a prešiel,blbne to američanom,angličanom,nemcom,korecom,číňanom....skrátka dá sa povedať,že pokial to nemá tv implementované z výroby a nezobrazí sa aktivačný kod/QR kod pre Alexu defaultne v menu tv,obvykle sa nijako nepodarí uspokojivo vyriešiť fungovanie Alexy dodatočne a nieje to nejak regionálne odlišné,blbne to všade...čo pracuje bez problémov s LG tv je napr. Logitech Harmony Hub,Tp-Link Tapo H200....

pokial nieje možné použiť/inštalovať Alexu/Hey Google Asistenta,najjednoduchšie pomocou appky SmartThing (pôvodný vývoj od Samsungu pre Samsung TV/tablety/smartfony,dnes údajne podporuje až 50000 rôznych zariadení rôznych výrobcov,nielen Samsung-neoverené,nemám ako),v niektorých prípadoch bude nutné doinštalovať free doplnok z GitHubu Connector for LG.........pokial nefunguje wifi pripojenie,a u Teba predpokladám,že nebudeš mať problém zohnať wifi adaptér pre settop boxy a spol s čipom Ralink RT8188 (v sk často predávaný adaptér od výrobcu Amiko)-má natívnu podporu vo všetkých unix based OS pre tv/mediaboxy/android TV,ten sa bude dať použiť do usb konektoru na smart-televízore v prípade núdze a tak prepojiť tv-tapo...

Akakolvek appka dnes uz moze podporova 10k zariadenie, pretoze od 2019 je tu Matter, co vyzera, ze bude ten pravy protokol do buducnosti.
S podporou zariadeni problem nemam, pretoze Alexa sa vie dorozumiet s Tapom, s mojou cinskou klimou Invertor, ci dokonca aj s tym TV (aj ked ho nevie ovladat aspon vie, ci on/off) a to vzdy cez nejaky spotredkovatelsky konektor, ktory vyvinul vacsinou priamo vyrobca zariadenia.
Ano ma to svoje muchy, napriklad Alexa neukaze obraz z Tapo kamery, ale to su uz vsetko sw zalezistosti a tieto skills mozu pribudnut v buducnosti hocikedy.
Tvoje riesenie s Amikom satelitmi a Android TV nie je to, co hladam. Ja chcem ovladat TV na urovni jeho ovladaca a tam pouzivame on/of, volume a tlacitka stremovacich sluzieb. Satelit (mam Amiko) nepouzivam a pravdupovediac kopec mojich zakaznikov uz klasicku tv tiez nesleduje. Problem je, ze implementacii od LG ma nejaky problem a cesta cez Tapo hub ako si naznacoval neexistuje.
Vsetko je otazka casu, aj moj oblubeny Ajax planuje podporu asistentov v blizkej buducnosti, problem je, ze napriek roku 2024 ide na moj vkus vyvoj stale pomaly a ked som testoval smart domacnost par rokov dozadu cez Google asistenta dosahoval som len o trochu horsie vysledky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru