Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LG vs Alexa

Pokusam sa najstv svaty gral, cize ovladanie chytrych aaj menej chytrych zariadeni cez jednu patformu a momentalne testujem doma Alexu.
Napodiv (bude video) sa mi podarilo rozbehat bezne veci od TP-Linku(Tapo), ale aj moju cinsku klimu Invertor, takze Alexa vladne domacnosti, ale s cim bojujem je starsi TV LG.
LG ma Alexu priamo ako appku a ked ju nema da sa ovladat ako klimat, cize ALexa komunikuje so zariadenim cez "medziappku", v tomto pripade LG ThinQ.
TV je sparovany s app, ale Alexa nevidi TV, pretoze nemam aktivovany smart speaker. Smart speaker aktivovat nemozem, pretoze tu moznost na TV nemam.
Podpora LG mi povedala, ze v EU ziaden (ani novy) TV nefunguje s Alexou, ze to len US modely, pretoze to je hw zalezitost. Vraj rovnako maju blokovaneho aj Google asistenta, tyka sa to aj ich klimatizacii a pod.

No a to je ten problem, pretoze ja im to neverim. Kedze TV viem ovladat cez ThinQ v mobile a Alexa sa vie napojit na ThinQ vie urcite prebrat aj jeho kompletne skills, cize som na 100% presvedceny, ze ide o sw blokovanie a nie hw problem.

Otazka do plena...ako to obist a dostat TV pod hlasovu kontrolu Alexy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
s najväčšou pravdepodobnosťou je to nezvládnutá hw/sw implementácia zo strany LG,podla toho,čo som n…
audax mobile 21.03.2024 11:53
audax mobile
H200 doma mam, ako s nou zosynchronziujem TV?
fleg 21.03.2024 13:05
fleg
pokial nieje možné použiť/inštalovať Alexu/Hey Google Asistenta,najjednoduchšie pomocou appky SmartT…
audax mobile 22.03.2024 09:11
audax mobile
Akakolvek appka dnes uz moze podporova 10k zariadenie, pretoze od 2019 je tu Matter, co vyzera, ze b… poslední
fleg 22.03.2024 10:10
fleg

s najväčšou pravdepodobnosťou je to nezvládnutá hw/sw implementácia zo strany LG,podla toho,čo som našiel a prešiel,blbne to američanom,angličanom,nemcom,korecom,číňanom....skrátka dá sa povedať,že pokial to nemá tv implementované z výroby a nezobrazí sa aktivačný kod/QR kod pre Alexu defaultne v menu tv,obvykle sa nijako nepodarí uspokojivo vyriešiť fungovanie Alexy dodatočne a nieje to nejak regionálne odlišné,blbne to všade...čo pracuje bez problémov s LG tv je napr. Logitech Harmony Hub,Tp-Link Tapo H200....

pokial nieje možné použiť/inštalovať Alexu/Hey Google Asistenta,najjednoduchšie pomocou appky SmartThing (pôvodný vývoj od Samsungu pre Samsung TV/tablety/smartfony,dnes údajne podporuje až 50000 rôznych zariadení rôznych výrobcov,nielen Samsung-neoverené,nemám ako),v niektorých prípadoch bude nutné doinštalovať free doplnok z GitHubu Connector for LG.........pokial nefunguje wifi pripojenie,a u Teba predpokladám,že nebudeš mať problém zohnať wifi adaptér pre settop boxy a spol s čipom Ralink RT8188 (v sk často predávaný adaptér od výrobcu Amiko)-má natívnu podporu vo všetkých unix based OS pre tv/mediaboxy/android TV,ten sa bude dať použiť do usb konektoru na smart-televízore v prípade núdze a tak prepojiť tv-tapo...

Akakolvek appka dnes uz moze podporova 10k zariadenie, pretoze od 2019 je tu Matter, co vyzera, ze bude ten pravy protokol do buducnosti.
S podporou zariadeni problem nemam, pretoze Alexa sa vie dorozumiet s Tapom, s mojou cinskou klimou Invertor, ci dokonca aj s tym TV (aj ked ho nevie ovladat aspon vie, ci on/off) a to vzdy cez nejaky spotredkovatelsky konektor, ktory vyvinul vacsinou priamo vyrobca zariadenia.
Ano ma to svoje muchy, napriklad Alexa neukaze obraz z Tapo kamery, ale to su uz vsetko sw zalezistosti a tieto skills mozu pribudnut v buducnosti hocikedy.
Tvoje riesenie s Amikom satelitmi a Android TV nie je to, co hladam. Ja chcem ovladat TV na urovni jeho ovladaca a tam pouzivame on/of, volume a tlacitka stremovacich sluzieb. Satelit (mam Amiko) nepouzivam a pravdupovediac kopec mojich zakaznikov uz klasicku tv tiez nesleduje. Problem je, ze implementacii od LG ma nejaky problem a cesta cez Tapo hub ako si naznacoval neexistuje.
Vsetko je otazka casu, aj moj oblubeny Ajax planuje podporu asistentov v blizkej buducnosti, problem je, ze napriek roku 2024 ide na moj vkus vyvoj stale pomaly a ked som testoval smart domacnost par rokov dozadu cez Google asistenta dosahoval som len o trochu horsie vysledky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru