Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový PC s vadným zdrojem?

Čaute,

před 3 měsíci jsem si u Alzy nechal složit nový PC přes Alza Individual. První dvě měsíce byly v pohodě, poslední měsíc jsem ale řešil, že se mi jednou za dva dny, někdy při hraní her, někdy jen při brouzdání po internetu, zničehonic PC zasekl, přes monitor mi naskočil black screen, někdy se i na pozadí laglo audio, a bylo potřeba ho restartovat.

Tento problém jsem nakonec vyřešil tím, že jsem do příkazového řádku zadal "sfc /scannow" (podle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=TfLIf8vu3Zc) a následující dva týdny všechno šlapalo bez problému.

Dnes se mi ale PC zničehonic vypl a zavál z něho smrad.

Teď když ho chci zapnout, tak se nic neděje. Když je ale připojen do sítě, tak RGB na základní desce a RAM svítí, takže předpokládám, že problém bude ve zdroji.

Upřímně, nevím co si mám teď počít, protože abych ten, asi zdroj, mohl reklamovat, tak bych musel vrátit celý PC. To se mi ale nechce, protože na discích mám své osobní věci a nerad bych, aby se mi v nich někdo hrabal.

Jediný co mě napadá, že bych koupil ten stejný zdroj, vyměnil ho za ten vadný, a ten následně při reklamaci vydával za ten nový. Jen nevím jestli ty zdroje nemají nějaká sériová čísla nebo něco, podle čeho by někdo poznal, že reklamuji jiný zdroj, než který jsem koupil.

Poradíte mi prosím někdo, jak si na 100% ověřím, že se jedná o problém ve zdroji a zda by to opravdu bylo možné vyreklamovat tímto způsobem?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Alza skládala jako celek, tak jako Alza nese odpovědnost za celek. Nefunguje jak to popisuješ? Rekla…
yorg 10.04.2024 15:08
yorg
Jasně, máš pravdu, ale pokud tam má svá osobní data, taky bych to s nima určitě neposílal a předem s…
Lukas1982 10.04.2024 15:36
Lukas1982
Nevím, jak v tomto konkrétním případě, ale co jsem viděl podobně sestavený počítač, tak měl pečeť. A…
yorg 10.04.2024 15:39
yorg
Pečeť? Tu jsem neviděl už x let. Od jaké firmy to byl počítač? poslední
host 10.04.2024 19:08
host

Jasně, máš pravdu, ale pokud tam má svá osobní data, taky bych to s nima určitě neposílal a předem se domluvil, že to pošlu bez disků. Pokud by nesouhlasili a budou to chtít jako celek včetně disků, tak před odesláním bych veškerá data zálohoval na externí disk a původní disky zálohoval třeba na externí disk a naformátoval LLF formátem.

Nevím, jak v tomto konkrétním případě, ale co jsem viděl podobně sestavený počítač, tak měl pečeť. A tam asi lézt dovnitř nebude bez následků. Na externí disk nic nevysype, protože to nespustí. Pak jen přivézt na reklamační místo a tak pod dohledem vytáhnout disk. Otázkou je, jestli uspěje s takovým požadavkem.
V každém případě to je pech situace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru