Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Avast + NOD 32

Zdravím. otázka od laika.Používám Avast free.(ochraný štít),jsem sním spokojen ale stáhnul jsem si NOd32 (bez registrace), po zastavení Avastu a spuštění NOD32, jsemzjistil že NOD32 najde vir který Avast neidifikuje.Otáska zní. " Mohu použít jak Avast a NOD 32 součesně, myslím tím mít zapnuty dva rez.štíty najednou?"
Dík za odpověď a vysvětlení.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
som diler nodu teda asi nie som celmo nestranny ale kedze spravujem aj siet a kazdeho noveho klienta… nový
fleg 07.02.2006 17:35
fleg
nejlepší Antivir Norton Ghost (image disku) :-D:-D:-D nový
danis 16.02.2006 21:11
danis
Tak k tomu se mohu jedině připojit. Zlatý ghost a čistý image disku. 10 minut a je zase uklizeno. Al… nový
imaster 16.02.2006 21:56
imaster
problém jde vyřešit vypnutím Síťového štítu v Avastu, beztak je to nepoužitelné. např. při zapnutém… nový
danis 17.02.2006 11:14
danis
Pro imastera: Ten problém byl s jednou verzí, nepamatuji přesně jestli to byla 4.1.2 nebo starší? n… nový
janík 17.02.2006 12:47
janík
Bez komentáře cituji: "avast! vítězem SC Award 2006 Praha, 15.2. 2006: ALWIL Software si dovoluje s… nový
janík 24.02.2006 21:47
janík
Víc jak tato citace, je zajímavé, že nejvíc zavirované PC jsou v USA a v Británii. A není to tím, že… nový
janek 24.02.2006 23:03
janek
Vieš, poviem ti tak. Kedysi začal otravovať One Half a najlepší antivirák bol Toolkit, lebo ako jedi… poslední
msx. 24.02.2006 23:48
msx.

som diler nodu teda asi nie som celmo nestranny ale kedze spravujem aj siet a kazdeho noveho klienta musim vybavit antivirom (virus dokaze zabit akekolvek radio) po dlhsich testoch som dosiel jednoznacne k nodu.
awast neuveritelne zatazuje cely system (konzultoval som to aj s vyrobcom) polozil pocas testu na kolena athlona 1GHz s 256 RAM (xp). Avg je taky kompromis nemal som s nim vacsie problemy maju ho klienti a su s nim spokojni ale ked si nechaju poradit odo mna jednoznacny kral je nod. vyhody tu boli spomenute.
inak kto neveri ludom tu nech si naozaj pozrie nejake testy renomovanych firiem na nete zaoberajucimi sa odvirovanim a nech sa pozrie kto tam takmer vzdy vitazi;o)
nespomenul som tu nortona lebo som sa zameral na sk/cz antiviry anvyse norton nie je podla mna dobra volba (drahy neohrabany co sa tyka detekcie len lahko nadpriemerny).

Tak k tomu se mohu jedině připojit. Zlatý ghost a čistý image disku. 10 minut a je zase uklizeno. Ale vážně, používal jsem AVG od verze snad 3 (1 disketa),poté co jsem si pořídil pevné připojení k internetu jsem přešel na Kerio a Avast. Bez problému, nikdy žádná blecha a to se semo tamo pohybuji v temných vodách internetu. Zkoušel jsem i NOD, ale moc mi k srdci nepřirostl. Nyní asi půl roku používám kombinaci Kerio a Kasperski, opět žádný problém. Kasperski se mi zdá díky síťovému štítu dost dobrej.
Dotaz na Janíka, popisuješ problém s kombinaci Keria a Avastu. Znám ten problém, kdy webový šťít Avastu převzal tuto funkci Keriu. Je už tento problém vyřešen? Končí mi letos licence na Kasperského, tak bych se k Avastu zase vrátil.8-)

problém jde vyřešit vypnutím Síťového štítu v Avastu, beztak je to nepoužitelné. např. při zapnutém Síť. štítu mi na portu 80 převezme Avast kontrolu a vyřadí firewall (Sygate PRO) ze hry a já nevím co mi na 80 jde ven a dovnitř. Podle mě je Síť. štít dobrý a použitelný při použití integrovaného FW ve WXPSP2, potom hlídá 80 na viry apod., protože integr.FW ve WXP ti nekontroluje odchozí traffic.

Pro imastera:

Ten problém byl s jednou verzí, nepamatuji přesně jestli to byla 4.1.2 nebo starší? na W2K, možná že na XP nebyl, to nevím, nepoužívám. V té době jsem vyzkoušel řadu antivirů, s nodem chodilo Kerio jak mělo, ale zajímavé je že každý z nich po druhém něco našel, a to i po NODu !! (Ale nejvíce po AVG) Jsem přesvědčený že falešné poplachy umí snad každý antivir, a o kvalitách NODu nepochybuji, ale to bych se opakoval. V současnosti používám 4.2.0 + Avast 4.6 home a všechno chodí jak má. Já na Avast fakt nemohu říci nic špatného, snad jen to že kontrola s nejvyšší důkladností scanu a kontrolou archivů není moc rychlá a dost zatěžuje systém - ale to asi všechny antiviry. Na druhou stranu přes webový resp. standardní štít Avastu se mi ještě nikdy nic do compu nedostalo, a ani o ní nevím že běží pokud nevlezu na některé stránky...;-) S image mohu jen souhlasit, taky mám, jenže od acronisu, a považuju to za mnohem lepší než body obnovy v XP. Ostatně za vyzkoušení nic nedáš!

Bez komentáře cituji:

"avast! vítězem SC Award 2006
Praha, 15.2. 2006: ALWIL Software si dovoluje s potěšením oznámit, že náš produkt avast! antivirus získal nejvyšší ocenění v kategorii „Nejlepší antivirus“ v americké sekci prestižní ankety SC Readers Choice.

V této kategorii byl avast! antivirus nominován společně s nejvýznamnějšími produkty v oblasti antivirové ochrany včetně: McAfee Inc. – McAfee VirusScan Enterpise 8.0i, Symantec Corporation – Symantec Antiviru Corporate Edition 10.0 a Aladdin Knowledge Systems - Aladdin eSafe.

Výroční ceny, které jsou udílené čtenáři SC magazínu, jsou jedny z nejvýznamnějších v této oblasti. Této ankety se ročně účastní přes 300 společností s více než 1300 produkty a službami.

Výsledky ankety byly slavnostně vyhlášeny na gala večeru v hotelu Fairmont v San Jose, CA."

Vieš, poviem ti tak. Kedysi začal otravovať One Half a najlepší antivirák bol Toolkit, lebo ako jediný ho vôbec spoznal, nie to ešte odstrániť ho. Potom jeden cez Šalu rozšíril Happy End a ten nepoznal žiadny antivirák, ale pri heuristickej analýze ho dokázal detekovať AVG ako vírus Tiny Family. Takže najlepší antivírus je ten, čo nájde vírusy, ktoré sú v tvojej lokalite. Spam mažem a emaily mám od známych. Proxy mi zachytí väčšinu vírusov. No a vírusy kolujú hlavne po okolí. Našťastie s nimi problém nemám. V Intranetovom fóre dnes vypísali zopár IP, kde majú plno vírusov a ja som tam ani nebol, ale ani sa nečudujem. Pre mňa je najlepší NOD a Spybot. MS Antispyware už považujem za slabý, lebo mi nenašiel vírus, s ktorým som sa trápil celý víkend a odstránil ho až Spybot. Takže ešte raz. Najlepší je ten, čo odstráni vírusy, ktoré sú u teba, nie ten, čo je v nejakom článku popísaný ako super antivirák a teraz sa naň všetci vrhnime.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru