Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poradna a privatne spravy...

Akurat som dovolal s MSX-om a spolu sme prisli na jeden navrh, ze co vy na to. Co keby sa dali na poradni posielat primatne (suktomne) spravy... Ide o to, ze nie kazdy ma problem, ktory by chcel hodit na poradnu alebo proste chce len tak nieco s niekym prediskutovat a nechce to hadzat na poradnu. Samozrejme, ze by ten dotycny musel byt prihlaseny. Ale bolo by to realizovatelne?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě se to jako blbý nápad nezdá. Vezmu-li to z mého pohledu, tak mail nerad všude vystavuji, ICQ nemá…
cpt_Yossarian 06.02.2006 19:19
cpt_Yossarian
mně to jako špatný nápad nepřijde. Ubylo by srdcervoucích diskusí mezi moderátory a "hříšníky" na fó…
touchwood 10.02.2006 21:38
touchwood
mozno mas pravdu ze by ubudlo niektorych duskusii, ale niektori sa skratka potrebuju postazovat vere…
IgorK 11.02.2006 02:22
IgorK
Diskuze je od toho, aby se diskutovalo. Na šeptání si může vlézt někam do chatu. Pokud někdo neumí d…
.kenedz 11.02.2006 07:06
.kenedz
Jenže, a to ty neustále přehlížíš, tohle NENÍ fórum o lidských právech, svobodě slova, případně žump…
touchwood 11.02.2006 11:03
touchwood
Moderátoři, cenzura a admini této Betadiskuze by snad mohli mít také trochu sebereflexe a vyslechnou… nový
.kenedz 11.02.2006 11:37
.kenedz
Moderátori a aj administrátori by mali komunikovať s ostatnými používateľmi. Jedná sa o to, že nemám… nový
msx. 11.02.2006 11:51
msx.
Komunikace se ale nevede pomocí mazání slušných, nevulgárních příspěvků a pomocí zamykání slušných n… nový
.kenedz 11.02.2006 12:04
.kenedz
ja so za pm. dovod: som na ne zvyknuty. momentalne mam napr silnu tuzbu napisat zdenkovi ze ma sklam…
fleg 10.02.2006 15:20
fleg
IgorK a čo tak napísať: Zmazané urážajúce slovo. Prosím vyjadruj sa vhodnejším spôsobom.;-) Ale ni… nový
msx. 11.02.2006 11:55
msx.
pripajam sa hoci nerad k zdenkovi...bol mi zmazany prispevok kde som vysvetloval ze uchylak nie je n… nový
fleg 11.02.2006 12:35
fleg
No, být tebou tak si nestěžuji. Tobě sice umazali jedno slovo z příspěvku a ještě ti tam napsali upo… nový
.kenedz 11.02.2006 12:56
.kenedz
zase zavadzas. mne zmazali cely prispevok takisto ako tebe (podla mna nie si sprosty a dobre to vies… nový
fleg 11.02.2006 13:03
fleg
Je to spíše znak absolutní cenzury. Tohle už musí někoho trknout, že zde není ta cenzura normální. :… nový
.kenedz 11.02.2006 13:05
.kenedz
asi sa prvy krat zhodneme. tiez sa mi zdaju zbytocne tvrdi. ale zatial zasahuju ovela castejsie opra… nový
fleg 11.02.2006 13:11
fleg
:-D nový
touchwood 11.02.2006 13:33
touchwood
Tak já také nějaký ten nespravedlivě vymazaný příspěvek překousnu. Překousnu i nespravedlivě vymazan… poslední
.kenedz 11.02.2006 13:50
.kenedz

mně to jako špatný nápad nepřijde. Ubylo by srdcervoucích diskusí mezi moderátory a "hříšníky" na fóru, do kterého se pak (úplně zbytečně) zapojují další diskutéři a moderátoři.

Bohužel,

a) moderátoři IMHO ještě moderovat pořádně neumí a zbytečně vstupují do diskusí s provinívšími se. O tom, že pak tyto diskuse jsou neproduktivní, vágní, leckdy urážlivé až hrubé (a to z obou stran) je škoda mluvit. Zatím jsem si třeba nevšiml, že by moderátor nějakého "prvohříšníka" slušně upozornil (např. "Prosím nepoužívej neslušná slova, je to zakázáno v pravidlech. Děkuji.") a ostřejší tón zvolil až při recidivě.

b) není zde žádná zpětná vazba na nějakou "vyšší moc" (např. "kolegium" merátorů), která by hlídala sama sebe a případné "úlety" svých členů

c) poradna je ještě "poradnička" s cca 200 dušemi a už to moderátorům roste přes hlavu, a stačilo k tomu pár tlučhubů ze živácké poradny.

mozno mas pravdu ze by ubudlo niektorych duskusii, ale niektori sa skratka potrebuju postazovat verejne a to PM neriesi. netvrdime, ze PM nebude a nie je to ani take tazke naimplementovat, ale mame dorobit este ine veci, imho pre poradnu dolezitejsie.
a, "Zatím jsem si třeba nevšiml, že by moderátor nějakého "prvohříšníka" slušně upozornil (např. "Prosím nepoužívej neslušná slova, je to zakázáno v pravidlech. Děkuji.") a ostřejší tón zvolil až při recidivě." taketo pokusy boli a este aj stale su, ale niektori ludia su skratka od prirody nespokojni a jesitni
b, ako myslis spatna vazba? od normalnych uzivatelov? inac medzi mod a adminmi spatna vazba je a uz aj pravidla su jasne(niekedy ale emocie maju vyssiu prioritu ako rozum) :o)
c, toto prave riesi beta, aby sa este nejake veci vydiskutovali(zabera to vsak vela casu a usilia). na ostrej verzii uz komunikacia medzi mod a usermi bude minimalna, pravidla jasne a neziaduce prispevky budu jednoducho mazane. dotycny dostane warning a ak ani toto nepomoze, tak nasledne ban.
p.s.: az cas ukaze, ci to bude postacujuce :o)

Jenže, a to ty neustále přehlížíš, tohle NENÍ fórum o lidských právech, svobodě slova, případně žumpa typu zpovědnice, ale technicky a technologicky orientovaná poradna, jinými slovy veřejná znalostní báze.

To, že i moderátoři občas ujedou (a já, přiznávám se, leckdy taky), je ovšem trošku jiná věc, lehký OT (podotýkám LEHKÝ), který dané technické téma odlehčí není od věci. Ale cpát sem jako na běžícím pásu cíleně příspěvky typu "kouřila jsem Mirkovi ...", "svoboda slova na poradně", "test jestli mi to smažete" apod. nemá smysl a nemá tu co dělat. Sorry.

Diskuse s moderátorem, pokud se domínváš že je nutná, a že se ti stalo bezpráví, by měla probíhat mimo veřejné místo (proto ten navrhovaný PM pro moderátory), protože to jednak nikoho nezajímá, jednak to "nutí" ostatní aby se k tomu vyjadřovali a konečně to zapleveluje poradnu zbytečnou entropií bezcenných příspěvků.

Pokud máš potřebu veřejně exhibovat, věřím, že si k tomu najdeš jiný, lepší web, na kterém najdeš i lepší posluchačstvo.

Moderátoři, cenzura a admini této Betadiskuze by snad mohli mít také trochu sebereflexe a vyslechnout nějaké stížnosti na jejich počínání. Já jsem člověk, který pracuje v oboru spravedlnost a když se děje nespravedlnost, tak se vždy ozvu. Byl mi změněn příspěvek bez upozornění, že přispěvek je cenzurován a tento změněný příspěvek byl ponechán, jako bych ho vytvořil já, bez možnosti abych v něm cokoliv změnil.
A navíc pokud budete zamykat každé thready, ve kterých si lidé budou oprávněně stěžovat na zdejší přehnanou cenzuru, tak tu zůstanete samotní. Je zajímavé, že pokud jsem diskutoval proti všem cenzorům sám, tak jste ten thread nechali, ale když se už někteří lidé začínali přiklánět na mou stranu a souhlasili se mnou, tak jste ten thread rychle uzamkli a vrchní cenzor IgorK si tam ještě nemohl odpustit přidat příspěvek, takže tam na něj už nelze reagovat. "Je to hnus velebnosti" by řekla Kelišová v jedné české komedii. :-?:-?:-?

Moderátori a aj administrátori by mali komunikovať s ostatnými používateľmi. Jedná sa o to, že nemáme tu predsa virtuálnu poradňu, ale jej základ tvoria predsa ľudia a ľudia spolu majú komunikovať. Možno nie práve vo vláknach určených na iné veci, ale vo vláknach, ktoré vytvoria práve s týmto účelom, ale komunikácia je jednoznačne nutná, inak ľudia stratia pocit, že poradňa je kvalitná. Veď dôkazom je práve náš červený brat, namyslíte? Ľudia by mali komunikovať a stále zlepšovať svoje vzťahy a nie sa tu ustavične hádať. Občas treba aj nejaký ten kompromis. Veď ani ja sa nemienim vadiť za to, že má niekto nick KoKoT. Opýtal som sa, že prečo je to v poriadku a beriem to ako vysvetlenie. Taktiež sa mne nepáči, keď tu niekto používa vulgarizmy, ale komunikovať treba, samozrejme bez nich.

ja so za pm. dovod: som na ne zvyknuty. momentalne mam napr silnu tuzbu napisat zdenkovi ze ma sklamal a siel s kvalitou dole a mailom sa mi nechce. navyse igork zamkol thread (imho blbost ale to je diskutabilne nakolko zdenek sa vyziva v dlhych threadoch).
to hlasovanie by bolo fajn
zmazene urazajuce slovo uchylak (IgorK) (fleg)

pripajam sa hoci nerad k zdenkovi...bol mi zmazany prispevok kde som vysvetloval ze uchylak nie je nadavka ale diagnoza v jeho pripade a neviem preco;o).
stale si za tym trvam. zdenek nie je dement preto mu nebudem hovorit idiot debil alebo imbecil. ale je uchylak staci sa pozriet na jeho prispevky ako ma vsade posledne slovo a ake pouziva argumenty.
ak zmazete toto znovu ja si to sem napisam aj tak;o).

Lepší bude se držet tématu. (Kurt) (fleg)

No, být tebou tak si nestěžuji. Tobě sice umazali jedno slovo z příspěvku a ještě ti tam napsali upozornění které, ale mě smazali celý můj příspěvek, kterým jsem na ten tvůj reagoval, a kde jsem jen na tvém příkladu vysvětloval, že idiot je jen lékařská diagnóza člověka se znaky debility. Je vidět, že na někoho tu jsou přísnější a na někoho ne. :-?:-?:-?

[mod]Lepší bude se držet tématu. (Kurt)[/mod]

zase zavadzas. mne zmazali cely prispevok takisto ako tebe (podla mna nie si sprosty a dobre to vies len si to pre istotu na chvilku "zabudol"). a to som admin celeho databazove servra a v podstate mozem s nou lubovolne manipulovat (samozrejme to nerobim). ak uz sa mazu prispevky adminovi nie je to znak absolutnej demokracie;o)?

Tak já také nějaký ten nespravedlivě vymazaný příspěvek překousnu. Překousnu i nespravedlivě vymazaný thread.
Ale musím protestovat proti cenzorským úpravám mého příspěvku, když tam cenzor nezanechá informaci, že příspěvek již není v původní autorské podobě.
A také musím protestovat proti uzamknutí threadu, když je do toho threadu poté psán některým cenzorem příspěvek s vědomím, že na něj již potom nemůže nikdo reagovat. Když ho chce uzamknout, tak ať ho uzamkne a nedělá potom ještě nějaké sviňárny.
Je to hnus, velebnosti. 3-[3-[3-[

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru