Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OOP - objekty zasahujúce mimo?

To doplnene nerob. Mal by si rozmyslaj aj nad tym ze v buducnosti budes napr. chciet vytvorit 10 objektov cervik a tak rozsirit hru na multiplayer apod, takze cervik by nemal vytvarat platno. Objekty sa snazit robit co najstriktnejsie oddelene zmyslom a funkcionalitou. Tym zvysis sancu ze vyuzijes vyhod OOP (menej chaosu a jednoduchsie rozsirenie do buducnosti).
P.S. preto som aj v uplne prvom navrhu vcera oddelil hraciu plochu a cervika, tak je jednoduchsie zabezpecit aby cerviky vedeli zistovat aj kolizie medzi sebou keby ich tam bolo viac apod - dostanu plochu ako pole a mozu si testovat co chcu). Ale je to na tebe jak si to vymyslis, moznosti je dost.

Mudrujem a sam robim vacsinou ne-OOP v asm :-) Ale to je ina vec, obcas pouzijem OOP ked sa to hodi a viem ze tym vyuzijem vyhod OOP.

P.S. a dufam ze je jasne ze moze existovat napr. objekt triedy hra (v nej by malo byt platno), ktory napr. v konstruktore alebo v metode OdstartujHru(kolkohracov) vytvori objekt(y) triedy cervik a ulozi ich ako napr. private data v triede hra. Tym su cerviky v hre a hra moze volat metody svojich cervikov a predavat im platno. Paralelne moze bezat ina hra (iny objekt hra), ktora ma ine platno, vytvori inych (svojich) cervikov a bude im predavat ako parameter ine platno. Apod. Ked das platno do cervika tak sa toto logicke usporiadanie meni na chaos a pridanie multiplayera alebo multihry sa z jednoducheho new hra zmeni na nocnu moru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny