Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Člověče, z vás to leze jako z chlupaté deky. Pokud to chápu, pak máte doma dvě úplně oddělené sítě,…
anarchist 01.07.2009 15:13
anarchist
on to chce imho mít tak, že Zyxel má na jednom fleku a počítače + tiskárnu na místě jiném. Počítače…
touchwood 01.07.2009 15:39
touchwood
Ano, PŘESNĚ tak to je, jak píše touchwood. Prý ale tento již výše zmiňovaný Edimax lze nastavit tak,…
LD 01.07.2009 22:01
LD
hmm. teoreticky by to mělo jít nastavit: manuál máš zde: http://www.edimax.us/download/manual/BR-62…
touchwood 01.07.2009 22:17
touchwood
díky, odpoledne to zkusím. "Station" je nastaven defaultne, ale nastaveni SSID a heslal jsem nedělal…
LD 02.07.2009 05:55
LD
no právě - Edimaxy mají naprosto otřesné manuály, prakticky nic v nich není pořádně popsáno.. Jako H… poslední
touchwood 02.07.2009 06:53
touchwood

Člověče, z vás to leze jako z chlupaté deky. Pokud to chápu, pak máte doma dvě úplně oddělené sítě, přičemž internetovou konektivitu má jen jedna z nich (Zyxel). Ovšem z mě neznámých důvodů máte všechna PC i tiskárnu v síti bez připojení k internetu (Edimax). Máte dvě možnosti. Nastrkejte vše do toho Zyxelu a Edimax zahoďte, nebo Zyxel přepněte do režimu bridge a jeho port LAN propojte s portem WAN Edimaxu. Každopádně bych vám doporučil, abyste si na to někoho zavolal domů. nMožná to dokážete propojit fyzicky, ale obávám se, že nastavit se vám to nepodaří.

on to chce imho mít tak, že Zyxel má na jednom fleku a počítače + tiskárnu na místě jiném. Počítače má zasíťované pomocí wifi, ale tiskárna má jen ethernet, takže si musel koupit bezdrátovou krabičku (bridge). Z nepochopitelného důvodu mu nějací mantáci prodali router, když jediné, co potřebuje je NEROUTUJÍCÍ wireless bridge.

Ano, PŘESNĚ tak to je, jak píše touchwood. Prý ale tento již výše zmiňovaný Edimax lze nastavit tak, aby neroutoval a to je to, co prostě v tom přístroji nedokážu udělat. A proto jsem se obrátil sem o radu.

to anarchist: jak říkáte, takto to není problém i výše se zmiňuji, že takto mi to běží, ale právě problém je v tom, že vše mám v bezdrátové síti a i tisk(multifunkce) takto chci mít. Dříve jsem měl tiskárnu píchlou do jednoho PC a to bylo zapnuté a ostatní mašiny tiskly přes něj. A toho se teď chci zbavit. V pohotovosti bude jen Canon (multifunkce) dostupná ve wifi.

hmm. teoreticky by to mělo jít nastavit:

manuál máš zde: http://www.edimax.us/download/manual/BR-6204Wg_M.p df

1. na WAN nastavíš "Wireless ISP" (strana 33 manuálu)
2. na Wireless sekci nastavíš "Station" (možná ještě "Bridge", terminologie se dost liší u každého výrobce, ale správně by to měl být "Station"), vyplníš SSID a heslo pro svou síť na Zyxelu. (str. 39-41)

Tím by to mělo začít fungovat, přinejhorším to bude routovat, a pak si budeš muset nastavit IP tiskárny jako DMZ hostitele.

díky, odpoledne to zkusím. "Station" je nastaven defaultne, ale nastaveni SSID a heslal jsem nedělal. Routování by mělo jít vypnout. Stránka, na které to lze provest, není v manualu uvedena, ale při procházení Edimaxu jsem ji našel. Zatím dík za rady, odpoledne zveřejním výsledek snažení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru