Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NTLDR is missing...

Mam taky malicky problemik... pri starte PC sa hned zobrazi hlaska: "NTLDR is missing... Press CTRL + ALT + DEL" Co to znamena? skusal som v recovery konzole FIXBOOT a FIXMBR ale nepomohlo... v BIOSe je vsetko dobre nastavene... aj tak nic... co mam este urobit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak dámy a pánové, jsem zvědav co řeknete mě :-) Mám disk rozdělený na dva partitions C a E. NA C j…
Cort 08.11.2006 12:52
Cort
Mám disk rozdělený na dva partitions C a E... asi nechápeš že to jak mají disky pojmenované windows… poslední
lední brtník 08.11.2006 20:58
lední brtník

tak dámy a pánové, jsem zvědav co řeknete mě :-)

Mám disk rozdělený na dva partitions C a E. NA C je windows nainstalovanej, na E neni nic, jen naky data.
při restartu při bootování s HDD mi PC napíše, že nebyl nalezen soubor NTLD. Příkazy Fixboot, Fixmbr ani další zadávané v konzoli na opravu nepomáhají.
Problém je totiž v tom, že když si v tý konzoli hodim příkaz diskpart, tak mi vyplivne tabulku s přehledem partitions - a to je právě ten průšvit. Tam se totiž buhví proč dočtu, disk, na kterym sou windows, je D (I když to je ve winech DVD mechanika) a druhej partitions to vidí jako C - ten ovšem winy detekují jako E a jsou na něm jen nějaký data. problém není v tou souboru NTLDR a NTDETECT.com nebo jak se menujou. problém je v tom, že se wini bootují z disku C, kde ovšem neni podle diskpart windows instalovanej.... ten je podle toho přehledu v konzoli na D, i když win tvrdí něco jnýho
já se jako do windows dostanu, přes to zvlášní bootovací CD, které tu někdo uveřejnil, a za což mu děkuji, i když už nevíj jméno, ale chci to taky nějak opravit, a to se mi nedaří...
huh snad to bude srozumitelné.. nevíte co s tiM?

Mám disk rozdělený na dva partitions C a E...

asi nechápeš že to jak mají disky pojmenované windows, nutně nesouvisí s tím jak jdou po sobě na disku (viz tvůj případ).
a když nabootuješ z cd s nástrojem pro zálohu disku nebo vytváření a změny partitions, záleží zase na nich zda je pro ně souborový systém viditelný a přiřadí mu postupně nějaké písmeno, bez ohledu na to že ty ses rozhodl (nebo spíš po dodatečném vytvoření druhého oddílu se rozhodly windows za tebe) že pod windows je pořadí písmen jiné.
pokud tě jako většinu home-administrátorů nenapadlo si vyplnit label disku (jméno), může se ti stát při pokusu o zálohu nebo změnu partition že si zrušíš jiný oddíl než jsi chtěl.
pokud s tím máš problém, není nic jednoduššího než si vlézt do správce disků (pravým myšem na tento pc - spravovat - správa disků) a tady si jednak změnit cd/dvd na nějaké chytřejší písmeno, ať se ti necpe mezi logické disky, externí disky, flashky, apod. - třeba na x:
potom si posuň písmeno druhého oddílu na d: - a už jsi hepy
a pro jistotu si ještě vyplň label u všech logických disků

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru