Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tvorba webu ve FrontPage 2003

Vytvářím si webovou prezentaci ve FrontPage 2003 a narazil jsem na následující problémy:

- chtěl bych mít na webu objednávkový formulář a potřeboval bych, aby mi zákazník mohl jeho prostřednictvím odeslat textové soubory. Zjistil jsem, že je možné nechat si pomocí formuláře zaslat informace o zákazníkovi, které mi potom přijdou v mailu jako příloha, ale nenašel jsem nikde možnost zaslání nějakého extra souboru. Je to nějakým způsobem možné zajistit?

Pak ještě něco málo z psychologie webové prezentace:

- všimnul jsem si, že spousta lidí má na webu celkem hodně stránek, na kterých mají velice málo textu: mají to rozčleněné např. na úvodní stránku, ceník, kontakt apod. Abych pravdu řekl, tak mi to připadně trochu zbytečné, protože návštěvník potom musí rozklikávat hodně odkazů. Já bych asi chtěl sloučit úvodní stránku, ceník a kontakt do jedné stránky a přidat k tomu jen podkategorii s ukázkami prací (a případně ještě ten objednávací formulář. Připadne mi to přehlednější. Jde mi jen o to, jestli by to nepůsobilo neseriózně...

- napadlo mě, že bych mohl do ukázek práce nastavit na pozadí hudební soubory v MIDI. Velikost asi 10 kB, takže načítání by neměl být problém. Ve Firefoxu to sice asi nejde přehrát, ale IE a Opera se zdá, že to podporují. Opět mi jde o to, jestli by to nepůsobilo neseriózně a spíš kontraproduktivně (já jsem totiž na žádné stránky, které hrají, zatím moc nenarazil, ale možná to bude tím, že používám Firefox:-).

Za případnou radu předem moc děkuju.

Ne není to provokace. wasek si chce opravdu asi udělat stránky. (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
- dělat stránky ve Front Page ještě když to neumíš, je masochismus. Když už, tak třeba NVU - lepší k… nový
Kráťa 21.03.2010 01:42
Kráťa
Opět moc díky! Za ty tři týdny, co jsi mi radil ohledně "duplicate content" jsem pilně pracoval na w… nový
wasek 21.03.2010 17:46
wasek
Je sice pravda, že se ty stránky vytvořené ve FP chovaly někdy nevyzpytatelně, ale v zásadě už jsem… nový
Kráťa 21.03.2010 18:49
Kráťa
No, takže hudba asi fakt nakonec nebude nech je tam na kliknutí/na odkaz, proč ne. ale nikdy se nes… poslední
lední brtník 21.03.2010 19:06
lední brtník

- dělat stránky ve Front Page ještě když to neumíš, je masochismus. Když už, tak třeba NVU
- lepší kliknout a být "na kontaktu", než rolovat kilometrovou stránku a hledat kde ten kontakt je, nehledě na to, že čím větší stránka, tím déle se načítá
- hudba na pozadí je největší amatérismus co bys udělal. Nebudu tu vypisovat proč, přečti si to třeba tady http://pc.poradna.net/q/view/165975-jak-rozmluvit- hudbu-na-pozadi-na-webu?page=r166056 ale na poradně je toho víc. Obzvláště výživné jsou k tomuto téma příspěvky ledního brtníka.

Nejlepší bys měl, nainstalovat nějaký redakční systém - v podstatě hotový web, kam jen vkládáš texty atd.
Do sekce ke stažení si tam pak můžeš dát ukázky překladů v PDF s popisy čeho překlad to je. Nebo možná ještě lépe, udělat obrázky překladů a dát to tam s popisy jako fotogalefii.
Docela prima jsou RS2 a SunLight.

Opět moc díky! Za ty tři týdny, co jsi mi radil ohledně "duplicate content" jsem pilně pracoval na webu. Půjčil jsem si dvě knihy o FrontPage a poměrně důkladně jsem je prostudoval a s výsledky, ke kterým jsem se postupně dopracoval, jsem v zásadě spokojený. Napřed jsem stránky dělal se sdílenými ohraničeními, ale stránky se mi po přidání některých prvků v prohlížečích trhaly. Celkem se to vyřešilo tím, že jsem stránky rozvrhl jako tabulky (bez okrajů) a pro stránky se stejnými prvky jsem si vytvořil šablony. Je sice pravda, že se ty stránky vytvořené ve FP chovaly někdy nevyzpytatelně, ale v zásadě už jsem to vychytal

No, takže hudba asi fakt nakonec nebude - i když jsem si už připravil midi soubory, které jsem si v jakychsi programech pracně ztlumil, aby působily decentně:-)

Proč si lidi vytváří spoustu stránek, na kterých mají jenom dvě nebo tři věty, sice moc nechápu, ale když je to tak zažité, tak to tak nějak asi taky udělám.

Díky za odkazy na ty redakční systémy - časem se na to mrknu, ale momentálně jsem trochu přetížený novými informacemi:-):-)

P.S.: ještě k tomu duplicate content. Pokud se PDF zakóduje heslem, tak to Google ve výsledcích vyhledávání nezobrazuje. Nakonec ale ukázky překladů dám normálně do html, protože jsem zjistil, že původní web už je na několika webech zkopírovaný odshora až dolů a v Googlu se tyto zlodějské stránky ve výsledcích vyhledávání normálně zobrazují - takže doufám, že mi Google těch mých pár odstavečků snad taky promine:-)

Je sice pravda, že se ty stránky vytvořené ve FP chovaly někdy nevyzpytatelně, ale v zásadě už jsem to vychytal

Ano, chovají se tam nevyzpytatelně

Proč si lidi vytváří spoustu stránek, na kterých mají jenom dvě nebo tři věty, sice moc nechápu, ale když je to tak zažité, tak to tak nějak asi taky udělám.

Nejde o žádné zažití. Jde o to, že když návštěvník klikne třeba na "kontakt", zobrazí se mu kontakt. Když klikne např. na reference, zobrazí se mu reference a nemusí to všechno hledat mezi ostatními informacemi (a ani třeba neví že to tam je). Příklad:
Budu chtít přeložit text do svahilštiny. Zadám do Google "překlad svahilština", najde se mi dejme tomu 5 webů, kde bych mohl pochodit. Když vlezu někam na web a zaujme mne to, budu chtít kontakt abych napsal, případně ceník atd. Pokud však kontakt nebude v menu (ale "schován" někde nepřehledně mezi infotrmacemi na hl. straně a neuvidím to na první pohled, půjdu na jiný web.

Díky za odkazy na ty redakční systémy - časem se na to mrknu, ale momentálně jsem trochu přetížený novými informacemi

Nemrkej na to časem, mrkni na to hned, ušetříš si 100 hodin práce.

a v Googlu se tyto zlodějské stránky ve výsledcích vyhledávání normálně zobrazují - takže doufám, že mi Google těch mých pár odstavečků snad taky promine

Nejde jen o to tvé, ale i o to kde je to původně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru