Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr mobilu

Žádost o radu. Uvažuji o koupi mobilního telefonu s navigací, nejlépe už s mapami.Jaké máte kdo zkušenosti a který
byste mi doporučii. Cenově tak do 10000,-Kč.Předem všem děkuji za tipy.

Předmět Autor Datum
Normálně bych si vzal třeba tento... http://www.alza.cz/samsung-omnia-ii-i8000-cerno-st ribrny-d167…
mikeš 19.08.2010 22:16
mikeš
Potrebuješ komentáre ? polož túto otázku na FB
Joseph 19.08.2010 22:23
Joseph
V tomto ohledu je věc jasná - jakákoli moderní "navigační" Nokia. Aktualizace map i navigace jsou zd…
touchwood 19.08.2010 22:33
touchwood
Jasně no. Akorát já si osobně nedokážu představit k čemu je navigace na mobilu. Jako k občasné orien…
mikeš 19.08.2010 23:01
mikeš
navigaci na kole Kam ten svět spěje...:-?
Dale Cooper 19.08.2010 23:02
Dale Cooper
Bráno tak, že někdo jezdí volným terénem a nejezdí po stezkách...nemusí jezdit jenom v ČR.
mikeš 19.08.2010 23:08
mikeš
Ale jo, ať si někdo vozí na kole třeba radar...:-) Jen jsem tak na okraj poznamenal; x století se be…
Dale Cooper 19.08.2010 23:27
Dale Cooper
Jistě, ale ve městě, kde jsi v životě nebyl nemáš šanci. Když se budeš ptát lidí, tak si nezapomeň v…
vlk56 20.08.2010 07:55
vlk56
Na kolo je navigace nebo i jenom turistická mapa na draka Nesouhlasím. Když jsi v neznámém terénu,…
mif 20.08.2010 08:20
mif
Však ano :-). Je vidět, že neznáš Ozi Eplorer CE. Myslel jsem to tak, že navigace a turistická mapa…
vlk56 20.08.2010 08:28
vlk56
Neznám. Já už jezdím jenom po známých trasách (starý pes), ale dříve jsem vymetl i neznámé terény. T…
mif 20.08.2010 08:36
mif
já tak normálně jezdím, ale je pravda, že mám E90. :-) O funkcích a nastaveních bych řekl, že má vše…
touchwood 20.08.2010 08:42
touchwood
Jde o to, co je to za mobil no. Když si vezmeš mobil s pořádným dotykovým displejem, super mapy iGO…
shark.jd 20.08.2010 10:19
shark.jd
...jak tady říkají kolegové..volba padla na Nokii 5800..Už několikrát byla snaha ho vyměnit za nějak…
bortak 20.08.2010 06:55
bortak
Druhý týden používám Nokii E52. Zatím mě navigovala něco pod 1000Km a do cíle jsem vždy dorazil. Mal…
mismas 20.08.2010 08:24
mismas
POkud máš 10 000 kup si nějaký MDA s windowsem mobile do toho si dáš jakýkoli navigační program nejl…
TruckerOli 20.08.2010 08:40
TruckerOli
promiň, ale to jsou naprosté nesmysly. Proč si kupovat další zařízení, když na běžné občasné navigov…
touchwood 20.08.2010 08:47
touchwood
VoIP je jednoduché, funguje skvěle, jen musíš nastavovat místo jmenných názvů serverů IP adresy (tak…
touchwood 20.08.2010 08:49
touchwood
Jenom par poznamek k odpovedim, ktere tu zaznely. Mam Samsung Omnia II s navigaci od Garmina, proto…
Redmarx N 20.08.2010 09:25
Redmarx N
Zapomnel jsem k dotazu. Myslim, ze Asus ve spojeni s Garminem delaji mobil, kde v cene je jak naviga…
Redmarx N 20.08.2010 09:29
Redmarx N
Ten tvůj Garmin je teda móc pěkná škatulka. Být o deset let mladší, jdu do něj :-).
mif 20.08.2010 09:34
mif
Akorat mohl Garmin lepe vyresit prichyceni na kolo, v tezkem terenu je dobre to este pojistit na tec…
Redmarx N 20.08.2010 09:39
Redmarx N
pac uz mi pri doskoku odletela Tak jestli máš sjezdové MTB a vydáváš se na sjezdové tratě, lítáš vz…
mikeš 20.08.2010 10:57
mikeš
Stačí "turismus" na MTB. Při nepříliš náročném sjezdu vyschlým korytem potoka odletí i ketáj. Mně (V…
mif 20.08.2010 12:13
mif
jj, ale cyklocomputer me neodlitne, asi to bude teda tim, ze je tam prilepeny vterinakem. :-D poslední
Redmarx N 20.08.2010 15:08
Redmarx N

Jasně no. Akorát já si osobně nedokážu představit k čemu je navigace na mobilu. Jako k občasné orientaci je to OK, ale že bych to měl mít v autě a jezdit s tím ?? Malej display, méně funkcí /nastavení ?? . Používám vyloženě navigaci do auta s navigačním systémem IGO a je to dobré, ale samozřejmě se u toho musí přemýšlet a nenechat se tupě vést.
Občas je za potřebí tu navigaci ovládat za jízdy ( třeba vyhledat POI). Díky velké obrazovce není problém ale na mobilu? Dokázal bych si představit mobilní navigaci na kole, ale v autě nikoliv.

Ale jo, ať si někdo vozí na kole třeba radar...:-) Jen jsem tak na okraj poznamenal; x století se bez toho dalo docela dobře existovat a najednou se i z navigace stala nezbytnost.
P.S.: Sám jí v autě používám, ovšem jsem schopen existovat i bez ní a cestu najít podle staré analogové mapy.

Jistě, ale ve městě, kde jsi v životě nebyl nemáš šanci. Když se budeš ptát lidí, tak si nezapomeň vzít stan, protože než se vymotáš, usneš ;-). Na kolo je navigace nebo i jenom turistická mapa na draka - malý displej, furt to vytahovat a čekat na fix... Na turistiku jedině papírovou, mobil jenom v nouzi.

Na kolo je navigace nebo i jenom turistická mapa na draka

Nesouhlasím. Když jsi v neznámém terénu, jsi bez mapy a busoly na kole v pérdeli. Turistické stezky jsou u nás značené sice docela dobře, ale když zabloudíš mezi rozcestníky, není problém protáhnout odpočinkovou třicítku na pronadávanou padesátku (což je po lese docela dost). Mapa se dá složit, busola je malá a vleze se všude (a já ji mám i v hodinkách). Myslím, že ani ta outdoorová navigace není od blba (aspoň základní funkce /souřadnice, busola/) - ale s klasickou papírovou turistickou mapou.

já tak normálně jezdím, ale je pravda, že mám E90. :-) O funkcích a nastaveních bych řekl, že má vše nutné a většinu potřebných, nikdy jsem s tím nezakufroval. Důležité POI si můžeš nechat na mapě zobrazovat neustále.

Samozřejmě - je to navigace do mobilu, "kvalit" samostatného přístroje dosahovat nikdy nebude. Ale na příležitostnou navigaci je to naprosto postačující, navíc je Nokia Maps tzv. seamless, tj. není tam problém jako např. u starších tomtomů, že při přejezdu hranice musíš měnit mapové podklady.

P.S.: jediná nevýhoda je, že jakákoli navigace nad 30 minut (tj. něco víc, než ježdění po městě) si rovnou říká o nabíjení, ale s tím mají problém i profi navigace.

...jak tady říkají kolegové..volba padla na Nokii 5800..Už několikrát byla snaha ho vyměnit za nějakého Samsunga nebo něco podobného..ale v autě když ho máš na kabelu a v držáku..nemá chybu..kolikrát mi pomohl v Praze, ale i při návratu ze sprosté hospody v Dětenicích. V Tunisu aspoň ukázal polohu při cestě autobusem z Nabuelu do Hammametu. Je fakt, že jsem ještě neviděl v akci originál navigaci..ale na to, že to je zároveň telefon s foťákem, autofokusem, Wifinou a navigací zdarma..pro mně zatím nejlepší volba..i když mít zase super-amoled display..no nevím..nemáš to jednoduché:-)

Druhý týden používám Nokii E52. Zatím mě navigovala něco pod 1000Km a do cíle jsem vždy dorazil. Malý displej mi zatím nevadil (i když jsem z toho měl trochu strach). Výhoda oproti klasickým navigacím které jsem dosud používal je, že když není potřeba (dlouhá cesta bez odboček) zhasne displej a probudí se až před další změnou směru.

Teď se na ni snažím rozběhnout VoIP.

promiň, ale to jsou naprosté nesmysly. Proč si kupovat další zařízení, když na běžné občasné navigování to stačí? Navíc není třeba řešit podloudné stahování navigace, map atp., popř. řádně platit těžké prachy za navigaci a update map. Pro běžné smrtelníky (tj. ne profi řidiče) je dneska "velká" navigace skoro zbytečnost.

Já jezdím s Nokia Maps už od verze 1 (a současná v.3 je na poměry mobilních telefonů TÉMĚŘ dokonalá) a není s tím problém - naopak, pokud chci, vyhledává i nezpevněné cesty, tj. odnaviguju se i tam, kde takový tomtom ukazuje jen "les" :-)

VoIP je jednoduché, funguje skvěle, jen musíš nastavovat místo jmenných názvů serverů IP adresy (tak mi to alespoň funguje na E90).

A co se týká navigace, tak displej není skoro potřeba, pokud jsou hlasové povely, já se na něj tak jako tak skoro nedívám, maximálně u větších a složitějších křižovatek, ale tam se zase mapa zvětšuje a stačí i malý displej, navíc se zobrazí i naváděcí šipky.

Jenom par poznamek k odpovedim, ktere tu zaznely.

Mam Samsung Omnia II s navigaci od Garmina, protoze jsem na Garmina zvyklej, nebot na kolo mam Garmin GPS 60CSx - samostatna outdoorova navigace.

Co se tyka samotneho telefonu, tak je to jako se vsema phounama s Windows Mobile. Obcas to zatuhne a musite restartovat. :-D Taky dodane spousteci rozhrani od Samsungu zlobi a s nekteryma aplikacema to nechodi, respektive zase zatuhy OS. Zde je vyhoda WM, nebot se da temer vsechno nahradit nebo si prizpusobit defaultni windowsi nabidku Start. Proste pokud si s mobilem vyhrajete, tak si ho muzete upravit primo na miru. :-)

Navigace od Garmina mi vyhovuje, ale zkousel jsem i iGo a na beznou navigaci po ulicich je to snad o neco lepsi. Nicmene v terenu se naviguje mnohem hur nez ve meste a ma samostatna outdoorova navigace ma signal i tam, kde na mobilu uz neni. Pro me je idealni pouziti krome mesta i na turistiku s mapou, kdy podle navigace vim, kde jsem a podle mapy vim, kam chci dojit. ;-)

Na kole davam prednost samostatne navigaci, jak rikam, jedna vec je signal a dale mam obvykle na kole naplanovanou trasu dopredu a navigace na riditkach me skvele (pipnuti + smerovka s odpoctem metru na displeji) informuje o tom, kam jet. Takze nemam zadne ztratove casy s vytahovanim mapy nebo mobilu. (Neumim si predstavit mit mobil na riditkach, outdoorova navigace je mnohem robustnejsiho provedeni). Vydrz na dve baterky AA je pres 20 hodin a neni problem mit nahradni. Naopak kdo ma nekolik nahradnich akumulatoru do mobilu, aby mohl mit navigaci zapnutou na cely vikend ???

Co jsem zacal jezdit na kole s navigaci, neumim si predstavit, ze bych jel bez ni. Pokud nejedu jen tak, ale s cilem nekam dojet, tak je navigace nepostradatelna. Drive jsem na cca. 100 ujetych km udelal klidne 30 km zajizdku, protoze cesty jsou mnohdy neznacene a pokud nevite kde vlastne jste, tak z mapy nic nevyctete, to se s navigaci nestane. Na kolo vylozene doporucuju. :-)

Akorat mohl Garmin lepe vyresit prichyceni na kolo, v tezkem terenu je dobre to este pojistit na tech riditkach nejakym provazkem, pac uz mi pri doskoku odletela. Proto si taky nedovedu predstavit, ze bych dal na riditka mobil s navigaci. :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru