Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pripojeni k databazi SQL skrze ODBC

ahojte
již jsem to řešil tady: http://pc.poradna.net/q/view/548418-pripojeni-k-da tabazi
bohužel byly tam nainstalovány WIN 7, ktere avsak nepodporovoali dany program. Nyni jsem nainstaoval XP ale mam problem s pripojenim k databazi. Opsal jsem to naprosto stejne jako minule, ale nefunguje to. Je mozne ze budu muset jeste nainstalovat nejake ovladace k ODBC? Pokud to smazu na "starem" pocitaci a vytvorim znovu, tak to jede. nejede to na te nove instalaci. V soucasnosti provadim instalaci aktualizaci, uvidim co pak. Budu vdecny za kazdy nazor a za kazdou radu. Diky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z názvu obrázku ( tpv ... ) je zřejmé, že se jedná o zprovoznění klienta vašeho informačního sytému.…
hynajs 26.08.2010 11:41
hynajs
tady je trošku problém v tom, že si již asi dva roky neplatím aktualizace. Jsem jim tam i volal, ale…
stenly04 26.08.2010 15:24
stenly04
Rád bych pomohl, ale vždyť nevím ani verzi SQL , natož abych věděl DSN jméno a heslo. Nastavení klie… poslední
hynajs 27.08.2010 08:59
hynajs
Ovládače k databáze, ku ktorej sa cez ODBC chceš pripojiť, samozrejme musíš mať nainštalované. Pripo…
los 26.08.2010 11:53
los
vsechno je 32 bitove... konfigurace (je to komplet prepsane z pocitace co to fungovalo.. daji se jes…
stenly04 26.08.2010 15:26
stenly04
Konfigurácia čoho je komplet prepísaná z fungujúceho stroja - aplikácie alebo dátového zdroja (DSN z… nový
los 26.08.2010 21:27
los

Z názvu obrázku ( tpv ... ) je zřejmé, že se jedná o zprovoznění klienta vašeho informačního sytému.
Jedná se o naprosto regulérní dotaz na dodavatele SW ( jak píše touchwood), neztrácej tedy čas.

Nikdo z klientů naší firmy by se podobnou otázkou nezabýval ( i když jim tam návod samozřejmě dodávám), zkrátka bych měl telefonát - v případě milého děvčete vítaný :))

tady je trošku problém v tom, že si již asi dva roky neplatím aktualizace. Jsem jim tam i volal, ale bylo me receno, ze by jsem si musel zaplatit vyjezd.. Dle meho nazoru je to pro ne prace asi 5 minut po telefonu. A v tom je ten problem. zavolame jeste jednou a zkusim vyt vic neodbytny.. ale pokud s tim mate zkusenost a byl ochoten me poradit, budu jenom rad. uz to trva asi tyden :-(

Rád bych pomohl, ale vždyť nevím ani verzi SQL , natož abych věděl DSN jméno a heslo.
Nastavení klienta měl určitě bývalý IT v poznámkách - ale to už je práce pro Columba, stejně jako vztahy s dodavatelem, existují určitě nějaké smlouvy.

Naopak musím být ještě víc pesimistický : databáze SQL potřebuje péči, minimálně zálohování.
Může totiž přijít větší průšvih než je jeden nezprovozněný klient. A vsadím se, že řešení takového maléru by Vás stálo více.

Ovládače k databáze, ku ktorej sa cez ODBC chceš pripojiť, samozrejme musíš mať nainštalované. Pripojenie k databáze sa asi v tej aplikácii konfiguruje a databázu, ktorú používaš, asi poznáš, takže by si mal vedieť zistiť, aký driver potrebuješ.

Ak je to 64-bitový stroj a 32-bitová aplikácia, tak nastav to ODBC pripojenie pomocou C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe. (Predvolene sa z Control Panela spúšťa 64-bitová verzia z C:\Windows\System32\odbcad32.exe.)

Konfigurácia čoho je komplet prepísaná z fungujúceho stroja - aplikácie alebo dátového zdroja (DSN záznam)? V tom screenshote je, že sa nenašiel DSN záznam, tak sa pozri, či tam naozaj je (keďže sa nenašiel, tak tam asi chýba).

Ovládače sa inštalujú - dá sa to vytiahnuť z fungujúceho stroja, ale inštalačku nájdeš a spustíš rýchlejšie, ako zisťovať, čo všetko musíš spraviť, aby to fungovalo. Pozri sa, aké ovládače sa používajú tam (pomocou odbcad32), kde to funguje a nájdi si k nim inštalačku.

Tú aplikáciu spúšťaš len pod tvojím účtom? Asi áno, ale ak nie, tak vytvor systémový DSN záznam namiesto používateľského.

Ak ti to nepomôže, tak skús napísať viac informácií - o akú databázu ide, o akú aplikáciu ide, ako je v aplikácii nastavené pripojenie na databázu, ako je nastavený DSN záznam, ktorý sa má použiť. Skrátka také tie základné informácie, ktoré si mohol spomenúť hneď na začiatku. ;-)

PS: Ten, čo utiekol, asi vedel prečo. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru