Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úroveň herní poradny ...

Dobrý den.
Založil jsem toto téma z důvodu, že herní poradna je naprosto nepoužitelná.Nikdo tam neporadí a když už jo, tak se to stejně nikdy nevyřeší.Je teda pravda, že ulevila PC poradně od dotazů, který tady nikdo neměl náladu řešit.

Já sem 26.9 položil dotaz "64bit win7 - kompatibilita s některými staršími hrami" a jediné čeho jsem se dočkal, je jeden ubohý koment "mafia 1 mi na 64 bit 7 jede ostatni nevim...".

Dotaz zde :
http://hry.poradna.net/q/view/10124-64bit-win7-kom patibilita-s-nekterymi-starsimi-hrami

Takže opravdu nechápu, jaký smysl má ta poradna(kromě toho, že teda ulevila PC poradně).

Změna kategorie, původně: Pokec (host)

Předmět Autor Datum
Poradna jeste nezarucuje, ze se zrovna Vas konkretni problem vyresi. Nikdo neni placen za to, aby ra…
JR_Ewing 29.09.2010 13:28
JR_Ewing
Jestli to nebude tím, že většina lidí, kteří tady na PC poradně radí, počítač používají hlavně na pr…
jirka44 29.09.2010 13:28
jirka44
Tak toto ma celkom rozosmialo. Co ti vlastne vadi? Ze sa nenasiel nikto, kto skusal tebou spominane…
fleg 29.09.2010 13:40
fleg
Bod 5 me docela zaujal :-D Je to vec mozna, nebo pravdepodobna?
JR_Ewing 29.09.2010 13:42
JR_Ewing
Skor mozna, existuje tu iste "pravicove" kridlo vedene mnou, ktore by rado prinieslo komercne sluzby…
fleg 29.09.2010 14:16
fleg
:-) No, ja bych to asi nevidel jako perspektivni. Lide, kteri sem chodi pro rady, radeji venuji troc…
JR_Ewing 29.09.2010 14:37
JR_Ewing
Nie nie myslienka free poradne by zostala zachovana a bola dalej majoritna, takze tvoje linuxove ego…
fleg 29.09.2010 15:14
fleg
Počítačovému negramotovi některé věci neporadíš ani za nic, Team Viewer si neumí či odmítne nainstal…
Kráťa 29.09.2010 16:41
Kráťa
Prima myšlenka. Shrnu to. Když si tedy maník zaplatí stovku za měsíc či kolik, ty si zakoupíš za 10…
Kráťa 29.09.2010 16:46
Kráťa
To je byznys :-)
CoWayger 29.09.2010 16:49
CoWayger
20 takových dotazů a máme server pod mostem, poháněný šlapáním na kole přes dynamo :-)
Kráťa 29.09.2010 16:56
Kráťa
Vítej mezi nás levičáky :-)
Kráťa 29.09.2010 16:30
Kráťa
ulozi ji docasne do archivu ... experts-exchange.com dík za tip. už jsem to kdysi použil, ale jak v…
lední brtník 30.09.2010 19:51
lední brtník
Ono to bude třeba taky tím, že tyhle hry tady nikdo nezná/nehraje. Ubohý koment... co chceš, odpově…
L-Core 29.09.2010 13:55
L-Core
Nedokážu posoudit úroveň her, protože tam nechodím. Už ale z primárního ranku této odnože Poradny so…
mif 30.09.2010 20:07
mif
Částečnou odpověď dostal. Ale jak píšeš, nejsme primárně herní server, takže respondentů zas tak mo…
L-Core 30.09.2010 20:38
L-Core
Omlouvám se potenciálním géniům na HP :-). Mám pouze sporadické zkušenosti s "novými" Poradnami, obč…
mif 30.09.2010 20:52
mif
Kolikrát jsi přispěl radou do herní poradny ty? Že kritizuješ?
host 30.09.2010 20:43
host
První příspěvek v herní poradně je Zjistěte si kompatibilitu hry s Windows 7. Zkusil jsi na něj klik…
Kurt 30.09.2010 20:47
Kurt
*tohle topic mi nepomohlo http://hry.poradna.net/q/view/3833-zjistete-si-kom patibilitu-hry-s-windo…
Prasak 30.09.2010 21:07
Prasak
a já bych to uzavřel: Herní poradna nemá zatím své stálé a superkvalitní rádce, jako má PC větev (a…
touchwood 30.09.2010 21:00
touchwood
Ono totiž nejvíc problémů s hrama bývá v tom, jak rozjet nějakou upirátěnou hru. Takže těch ostatníc… poslední
Prasak 30.09.2010 21:09
Prasak

Poradna jeste nezarucuje, ze se zrovna Vas konkretni problem vyresi. Nikdo neni placen za to, aby radil a mozna pro Vas bude prekvapujici informace, ze treba nikdo z navstevniku vami popisovane kombinace OS a softwaru nezkousel. A pochybuju, ze kvuli moznosti poradit bude investovat a uvedene tituly si kupovat, aby to jen vyzkousel.
V herni poradne je hodne odpadu typu "nejlepsi hra", ale problemy se tam resi, padaji konkretni rady a to, ze autor se pak uz neozve, jestli byly k necemu, je pak uz vec druha.

Tak toto ma celkom rozosmialo. Co ti vlastne vadi? Ze sa nenasiel nikto, kto skusal tebou spominane hry na win7 64b? Alebo, ze ti nikto neporadil a jak je to vobec mozne?
1. Pc poradna ma cca 6 rokov, herna asi rok, chce to cas, aj ona potrebuje nejaky vyvoj a dospiet
2. Rozculovat sa nad tym, ze ti nikto neporadil s tvojim specifickym problemom alebo, ze sa ti tam venovalo malo ludi je zcestne. Polozim protiotazku, preco by sa ti vobec niekto mal venovat alebo odpovedat na tvoje problemy? Vsetci ludia co chodia na poradnu a okrem kladenia otazok aj poradia to robia zo svojej dobre vole, vo svojom volnom case a uplne bezodplatne.
3. Keby si slusne vychovany zadakujes aspon tomu jednemu cloveku, ktory ti odpovedal na cast tvojej otazky.
4. Pokial chces nieco "reklamovat" uvedom si este raz, toto nie je komercna poradna, ty si si nic nezaplatil a mal by si byt rad, ze je vobec niekto ochotny sa venovat tvojim "problemom" vo svojom volnom case a uplne zadarmo. Dokonca ani dakujem ten chudak, co ti odpovedal od teba nevidel. Pokial tu bude takych nevdacnikov viacej prejde aj tych dobrakov co vam venuju svoj volny cas velmi rychlo chut a zachvilku tu nebude mat kto radit.
5. Je mozne, ze v buducnosti vznikne komercna vetva poradne. Budes ochotny platit? Ak ano potom mas plne pravo sa stazovat na "uroven" profesionalnej a komercnej poradne.

:-) No, ja bych to asi nevidel jako perspektivni. Lide, kteri sem chodi pro rady, radeji venuji trochu osobniho casu nez aby za to platili. To uz by museli byt opravdu zoufali. Nehlede k tomu, ze Google (aby vas na stranku odkazal, musi ji najit a kdyz ji najde, ulozi ji docasne do archivu, takze se uzivatel nemusi logovat a platit) prinutil i takove sluzby jako www.experts-exchange.com zobrazovat odpovedi bez prihlaseni. Osobne jsem linuxar, takze takze kapku socialista :-D. Alespon na internetu.

Nie nie myslienka free poradne by zostala zachovana a bola dalej majoritna, takze tvoje linuxove ego moze zostat pokojne;o). Existuje vsak ista skupina userov, ktora ma vyssie naroky a hlavne by bola ochotna platit. Ja dokonca planujem tymto smerom viest aj svoj sukromny biznis a preniest to z firemneho prostredia na sukromne sektor. Ako to cele dopadne uvidime. Proste tomu verim;o).
Ovela horsiou variantou je imho nechat poradnu len tak "zarast travou".

Počítačovému negramotovi některé věci neporadíš ani za nic, Team Viewer si neumí či odmítne nainstalovat nebo spustit a když ti za to ještě zaplatí, jen tě pomluví ve stylu: "Zaplatil jsem mu a stejně mi nepomohl - firma na dvě věci." A takoví lidé ti dokážou kvůli tomu, že "přišli o prachy", udělat takové jméno, že tě neočuchá ani pes, natož aby si někdo další nechával radit. Budeš mít jen jméno "machruje a umí ho(píp)"...

Nedokážu posoudit úroveň her, protože tam nechodím. Už ale z primárního ranku této odnože Poradny soudím, že se tam géniové vyskytovat nebudou. Nejsme herní server, proto bys měl za hlubokomyslnými hráčskými debatami přemigrovat na sajty, které se pařbou přímo zabývají (mám na mysli progamerské servery). Herní Poradna vznikla jako úlitba uspokojení pařmenů a taky coby pokus odlehčení PCP, která je naším hlavním projektem. Nenadávej nám, stěžuj si na tupé respondenty.

Částečnou odpověď dostal.

Ale jak píšeš, nejsme primárně herní server, takže respondentů zas tak moc není. A najít mezi nima někoho, kdo bude hrát prachobyčejnou sto let starou skákačku (Jazz Jackrabbit) na 64bit - to by byl malý zázrak. Takové dotazy by více slušely specializovaným webům na konkrétní hru. A projíždět odkazy, které vyplivne Google, to může onen ukřivděný tazatel sám (pokud z místních nikdo hru nezná, musel by postupvat stejně).

Už ale z primárního ranku této odnože Poradny soudím, že se tam géniové vyskytovat nebudou.

Není zdaleka pravdou, že na herní větev chodí jen nějaký odpad.

Omlouvám se potenciálním géniům na HP :-). Mám pouze sporadické zkušenosti s "novými" Poradnami, občasná návštěva her ve mně ovšem evokuje čirou beznaděj (to dávám tazateli za pravdu). Mám pocit, že by se dala celá slavná HP minimalizovat na odkazy. Sorry.

a já bych to uzavřel: Herní poradna nemá zatím své stálé a superkvalitní rádce, jako má PC větev (a ani nikdy mít nebude, protože se jedná o zcela jinou kategorii rad, ve které neexistují "odborníci" na hraní), je zcela závislá na tom, že ti, kdož budou vědět, poradí. Dá se říct, že to je poradna hráčů jiným hráčům. A smysl evidentně má, stačí nepřistupovat k ní jako k nějaké službě, kterou ti někdo zdarma poskytuje, ale zapojit se, být užitečný.

Snažím se na herní větev chodit a poradit, když je čas (kterého zase tak moc není). Všichni mají taky možnost psát články (recenze, návody, apod.). Pokud chcete pomáhat (a nevíte jak na to), nebo je nějaký problém, stačí napsat PMku některému modovi/adminovi (L-Core nebo já).

Bohužel nejvíc musím dělat jednu neoblíbenou činnost, a tou je mazání dotazů neschopných pirátů. Je to blbá práce a vůbec mě nebaví, není to nic kreativního.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru