Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno VBA Excel – Presúvanie riadkov v rámci tabuľky

Poprosil by som vyriešiť makro, ktoré by dokázalo myšou vybrať riadok v tabuľke (poklepaním myšou na bunku v prvom stĺpci tabuľky) a tento potom myšou presunúť na iný riadok v rámci tabuľky. Riadok nesmie byť presunutý mimo tabuľku. Po presunutí riadku (pustenie tlačítka myši), pôvodné riadky tabuľky sa od tohto riadku posunú smerom k pôvodnému riadku, ktorý som presúval.
Tabuľka je napr. v rozsahu B3: H22.
V praxi by to pracovalo asi tak, že ľavým tlačítkom myši klepnem (dvakrát) napr. na B8, vyberie sa riadok tabuľky B8:H8 (vysvieti sa). Myšou chytím vysvietený riadok a ten presuniem napr. na riadok tabuľky B4:H4. Tým pádom riadky z pôvodných pozícií B4:H7 sa posunú smerom k uvoľnenému riadku B8:H8 t.j. na pozíciu B5:H8. Vysvietenie zmizne. Ostatné riadky sa nemenia. Ak pri vybratí riadku sa pomýlim, musím jeho vysvietenie dokázať zrušiť poklepaním tlačítkom myši na vysvietenie.
Ak by bolo jednoduchšie, mohlo by to byť aj takto: ľavým tlačítkom 2x kliknem na B8, vyberie sa riadok tabuľky B8:H8 (vysvieti sa). Riadok automaticky skopírujem do Clipboardu. Vysvietenie pri omyle zruším opätovným klepnutím na vysvietený riadok. Myšou kliknem na nový požadovaný riadok (bunka B4), kde chcem presunúť vysvietený riadok. Riadky B4:H7 presuniem na pozíciu B5:H8. Potom z Clipboardu vložím hodnoty do B4:H4. Vysvietenie zmizne.
Ďakujem

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny